Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer Enki -pelituoli

Manu Pärssinen

21.10.2021 klo 21.00 | Luettu: 3684 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Ihanuutta istumalihaksille
Jokin aika sitten, kun avasin Razerilta tullutta Keyboard Upgrade -valikoiman mallistoa, ajattelin, ettei sen isompaa laatikkoa kyseiseltä firmalta ei varmaan nähdä, mutta väärässä olin. Jo heti samoihin aikoihin - eli noin puolitoista kuukautta sitten - Postilta tuli ilmoitus paketista, jolla oli painoa 30 kiloa. Sen sisuksista löytyi Razer Enki -pelituoli, uusi lisäys Razerin tuolimallistoon Iskur-tuolien rinnalle. Enkin julkistus siirtyi hieman, joten testiaikaa oli tavallista enemmän ja nyt sen saa viimein julkistaa.


Ensimmäiseksi oli vuorossa tuolin kasaaminen, josta V2.fi:n Villen kanssa tehty pikakelaus alla. Myöntää täytyy, että irto-osasia oli enemmän, kuin olin alunperin aavistellut, mutta mukana tulleet selkeät ohjeet sekä “nämä voivat mennä yhteen vain yhdellä tavalla” -periaate tekivät kasauksesta kuitenkin helppoa. Mukana tulivat jopa hanskat sekä lattialle pistettäviä pehmikkeitä kokoamista helpottamaan.Keski-ikäistyessäni minusta on tullut melko vaativa työtuolieni kanssa: selkää ja käsivartta alkaa nopeasti jomottaa, ellei hiirikädelle ja alaselälle saa riittävästi tukea usein liian pitkiksi venyvien istumasessioideni aikana. Lisäksi kotitoimistollani, jossa nykyään 95% työskentelen, ei ole säädettävää sähköpöytää, vaan jo useamman muuton ajan paikasta toiseen siirtynyt, pienen apokalypsin kestävä metalli/puurunkoinen 80-lukulainen työpöytä. Sen eteen aseteltavassa tuolissa pitää olla siis juuri tietynlaista säätövaraa sekä istumakorkeuden, että käsinojien korkeuden suhteen. Käytössäni on ollut kotimaista valmistetta oleva toimistotuoli, jonka hankin aikanaan käytettynä siihen hintaan, mitä Enki maksaa uutena ja se onkin ollut kestävä ja pätevä.

Säätöjen kannalta Enki on erinomainen (niistä pian lisää) ja pätevyydenkin osalta se ajaa asiansa. Kestävyys on pitänyt paikkansa tämän kuusi viikkoa, sillä mikään paikka ei ole löystynyt tai alkanut nitkua tai notkahdella. Silti “pelituoli” ei herätä minussa ehkä samanlaista luottamusta kuin tuo edellämainittu pientehtaan rakkaudella kokoon hitsaama istumatyökalu. Toivon, että Enki todistaa asian vääräksi ja kirjoitan vastaavia tekstejä näiltä pehmusteilta vielä kuudenkin vuoden kuluttua. Kolmen vuoden takuu sille ainakin myönnetään.

Pehmusteita Enkista löytyykin. Sekä hartia- (110 astetta) että istuinosat (54 cm) ovat erityisen leveät ja esittelysessiossa kehotettiinkin vaihtelemaan istuma-asentoja, vaikkapa toinen jalka tuolilla oleskellen - ja niin huomaan olevani juuri tätä kirjoittaessanikin. Ristiselälle on oma tukensa, mitä olen pitänyt erityisenä plussana edelliseen tuoliini verrattuna. Razerilta kerrottiin myös, että erityistä huomiota on kiinnitetty siihen, miten takamus ja selkä tyynyihin painautuvat, jotta puutumista / hiostumista päivän aikana esiintyisi mahdollsimman vähän. Tämä on totetutettu täytemateriaalien erilaisilla tiheyksillä, sekä vertailemalla istujien lämpökarttoja kilpailijoiden vastaaviin. Oma arvioni on, että Enkin istumatuntuma on yksinkertaisesti jämäkkä, mutta mukava, eikä siitä löydy valittamista. Selkänojan saa haluttaessa lokoisaan 152 asteen kulmaan ja se on niin sanotusti reaktiivinen, eli voi säätää, millainen voima tarvitaan, jotta kallistuminen tapahtuu.


Tässä testatussa kalliimmassa Enki-mallissa tulee mukana myös muistivaahdolla täytetty, haluttaessa irrotettava niskatyyny sekä niin sanotut “4D-käsinojat”, mikä tarkoittaa, että niitä saa siirrettyä ylös- ja alas-suuntien lisäksi myös eteen/taakse sekä sivuille. Nämä molemmat ominaisuudet olivat itselleni ehdottoman välttämättömiä. Enki X -mallissa ei ole reaktiivisuutta eikä tyynyä, ja sen käsinojat ovat 2D-mallia.

Pelituoleja löytyy markkinoilta monenmuotoisia ja -hintaisia, ja ostopäätös riippuu paljon myös istumisen määrästä sekä istujan iästä. 400-500 euron tuolit ovat hinnallaan pelituolien yläpäätä, mutta samalla sitä hintaluokkaa, jolla alkaa jo jonkimoisen “virallisen” konttorituolin saamaan. Parin kuukauden istumisella Enki vakuutti minut riittävyydestään niin sanotusti vakavampaankin käyttöön ja kaiken kaikkiaan se täytti erinomaisesti kaikki ne vaatimukset, mitkä olin sille mielessäni etukäteen asettanut. Toivotaan, etten joudu kolmen vuoden päästä katselemaan toimistokalustevalmistajien outlet-myymälöiden valikoimia.Razer Enki
Hintaluokka: 450 eur (Enki X 330 eur)
Lisätietoa: Razer

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Road 9... Pelataanpa: Blazing ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Joni

21.10.2021 klo 21.35 11 tykkää tästä

Tykkään katsoa kun Manu on nelinkontin.
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova