Tuorein sisältö

Surroundia ja subbaria pelaajille

Manu Pärssinen

05.08.2009 klo 15.33 | Luettu: 7355 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pikatestissä Speedlink-äänentoistoa
Yleensä normaalia halvemmista lisävarusteistaan tunnettu Speedlink on tuonut markkinoille kaksi pelaajien äänentoistoon liittyvää vempainta, jotka molemmat haastavat isompien merkkien vastaavat, eivätkä pyri valtaamaan markkinoita polkuhinnoittelullaan. Pikatestissä surroundkuulokkeet ja subbaripaketti.

Medusa NX 5.1 Gaming Headset




Varsin katu-uskottavan näköisessä paketissa saapuneen Medusan arviointi osoittautui haasteeksi V2.fi:n toimituksessa, sillä surroundääniä ei kenenkään PC:stä suoralta käsin löytynyt. Samalla saatiinkin sitten päivitettyä meikäläisen koneen äänikortti ja pääsin nautiskelemaan uusista äänimaailmoista.

Medusat ovat reiluine pehmusteineen miellyttävät päässä ja sen verran kookkaat, että omatkin hatunpitimeni mahtuvat mukavasti sisäpuolelle. Erona muutaman muun valmistajan 5.1-kuulokkeisiin Medusoissa on myös mikrofoni. Se yhdistettynä suljettuun rakenteeseen tekeekin paketista varsin sopivan vaikka LAN-turnauksiin.

Joko Medusoiden tai äänikorttini (TerraTec Aureon) värikoodaus ei ole aivan standardi, sillä otti useamman yrityksen ja erehdyksen, ennenkuin sain kuulokkeiden johtolonkerot kytkettyä niinkuin piti. Subbarisoundi kuulosti aluksi kovin metalliselta, mutta äänikorttiasetuksista löytyi bassobuustaus, joka auttoi asiaan. Microsoftin 5.1-demosta kuulokkeet suoriutuivat mallikkaasti ja edelleen hieman vaisua bassoa tehostaa tärinäefekti, johon otti aikansa tottua. Senkin voimakkuutta saa onneksi säädettyä johdossa olevasta säätimestä.

Medusa NX 5.1 -kuulokesetti on Speedlinkin varustemalliston kalliimmasta päästä ja karistelee firman halpisimagoa Suomessa. Kuulokkeet ovat riittävän laadukkaat varmasti kenelle tahansa pelaajalle ja oikein hyvä vaihtoehto kaikille, jotka eivät pysty pelinurkkaukseensa täysimittaista 5.1 -äänentoistoa sijoittamaan.

http://www.speedlink.com/?p=2&cat=183&pid=18677&paus=1
suositushinta 79.99 €


Gravity NX 2.1 Subwoofer System




Yleensä Speedlink-laatikoissa on saanut kantaa kotiin Nintendon kannettavien lisävarusteita, joten melkoinen yllätys oli paketti, jonka nostaminen aiheutti postitytössä tuskanhikeä ja joka ei mahtunut autoni peräkonttiin. Sen sisältä kuoriutui PC-kaiutinjärjestelmä, jossa kahden pikkukaiuttimen lisäksi on varsin tukevarakenteinen, jykevä subbari. Kokonaisuuden nimi on Gravity NX 2.1

Koska kotikoneessani on jo varsin pätevä äänentoisto, päätin soveltaa Gravitya toiseen tarkoitukseen ja pienen välikappaleen hankinnan jälkeen laitteisto olikin korvaamassa Samsung-telkkarini kepeitä muovikaiuttimia. Ero oli - lievästi sanottuna - huomattava. Varsinkin subwooferin tuottama basso jyrähtelee sen verran matalalta, että vaimo toisesta huoneesta epäili ukkosen olevan lähestymässä.

Gravityn mukana tulee pyöreän volyymipotikan muotoinen johdollinen kaukosäädin, joka osoittautui varsin tarpeelliseksi. Hiemankin ahtaammassa paikassa laitteen taakse sijoitettuihin säätimiin kurottelu on liki mahdotonta, mikäli äänentaso ei itseä tai naapureita miellytä. Tietokonekäytössä palikasta on vielä enemmän iloa, sillä siitä löytyvät liitännät myös kuulokkeille, mikrofonille ja line-in vaikkapa MP3-soittimelle. Taas säästytään koneiden taakse haromiselta.

Samasta hintaluokasta tai halvemmalla löytyy vastaavia kaiutinsettejä myös mm. Creativelta, JBL:ltä ja Logitechilta, mutta Speedlink kannattaa ottaa vakavana vaihtoehtona niiden rinnalle, varsinkin bassosaundinsa osalta. Plussaa pitää antaa myös siitä, että kerrankin on luovuttu ylikirkkaista sinisistä ledeistä ja Gravityn subbaria koristaa vain himmeän oranssi viiva.

http://www.speedlink.com/?p=2&cat=172&pid=18670&paus=1
suositushinta 69.99 €


Kaiken kaikkiaan olin positiivisesti yllättynyt sekä Medusasta että Gravitysta. Laitteet on suunniteltu Saksassa, mutta valmistettu itämailla, mikä tuntuu olevan toimiva resepti.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Retroretkellä Amerik... Trash Panic ja Wolfe... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

Note

Moderaattori

Rekisteröitynyt 18.05.2007

06.08.2009 klo 12.33

"hieman vaisua bassoa tehostaa tärinäefekti" :o

Taitaa olla pelaajallekin parempi sijoitus ostaa suoraan laatua mitä kuulokkeisiin tulee.
lainaa
TheBeatmaster

06.08.2009 klo 20.45

Kyllä meikäläinen mieluummin nää Logitechin Z-2300 ottaisin jos oisin valittees uusii kajareita :F

Ja kuulokkeet ottaisin Steelseriessin 5h v2 tai Siberiat, en oikee luota speedlinkkii :D
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.08.2009 klo 11.01

Noihin Gravityihin olen kyllä edelleen ihan tyytyväinen. Medusat jäivät vähitellen hyllyn perälle.
lainaa
Froody

13.08.2009 klo 15.28

Vielä kun keksisivät Bluetooth yhteydellä toimivan systeemin...
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova