Tuorein sisältö

Pelataanpa: MS-DOS-joulukuu - Wing Commander

Mikko Heinonen

26.12.2021 klo 20.30 | Luettu: 2664 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Die furball!


MS-DOS-joulukuu on ohi... ja minullekin riittää MS-DOS-koneiden kanssa säätäminen taas hetkeksi. Lopetetaan kuitenkin rytinällä ja käsitellään Chris Robertsin uskomaton avaruusooppera Wing Commander vuodelta 1990. Tätäkin peliä vaivaa hyvin kapea sweet spot: 286:lla se on miltei liian hidas, mutta muuttuu pian epäpelattavaksi jopa hitaalla 486:lla. Lopulta löysin äänikortin, joka suostui sekä soittamaan musiikkia että antamaan joystickin käyttöön Hyundain kanssa.Peli: Wing Commander

V2.fi:n Discord: https://discord.gg/KUqqShrKjD
Tykkää Pelataanpasta Facebookissa!
Pelataanpa-soittolista YouTubessa
Pelataanpa-pelien lista: https://tinyurl.com/pelataanpalista

Kotimikrojen kronikka: https://areena.yle.fi/audio/1-50911581
Pelikonsolien kronikka: https://areena.yle.fi/1-50456255
Tilaa Skrolli + Retro Rewind: https://skrolli.fi/tilaa

V2.fi | Mikko Heinonen
< V2.fi pelasi: Jurass... V2.fi:n JOULUKISA #5... >

Keskustelut (2 viestiä)

mikronB

26.12.2021 klo 21.30 4 tykkää tästä

Pelien peli johon liittyy hauska tarina 90~ish. Pari kaveria, kutsutaan heitä lyhenteillä W ja D, W oli tunnettu "EGA-mies" jolla oli 286-8Mhz lousku, EGA näyttö ja 20 megatavun kiintolevy. D sai alkuperäisen Wing Commanderin postissa ja vei sen aamulla ennen koulua W:lle. Koulun jälkeen D meni W luokse joka oli -juuri hetki sitten- saanut pelin asennettua, siis n. 6-8 tuntia kestänyt operaatio, korpuilta datan purkaminen oli aika hidasta, eikä ollut kovalevytilaa minne ensiksi kopioida. Tämän lisäksi peli vei melkein 20 megatavua asennettuna, joten kovalevyltä piti poistaa aivan kaikki "turha", kaikki pelit ohjelmat apuohjelmat jne jne, jopa suurin osa DOS-hakemiston komennoista. Käyttökokemus näin riisutulla koneella on aika spartalaista mutta saipahan pelata \o/
lainaa
MattiP

26.12.2021 klo 23.51 2 tykkää tästä

Ah, Wing Commander! Taisipa olla Red Baronin ohella ihan ensimmäisiä simulaattoreita mitä tuli ensimmäisellä PC:llä elikkäs Hyundain 386SX/20Mhz:lla. Olihan se aika upea kokemus silloin, ja WC 2 kun tuli markkinoille niin iski vielä kovempaa. Itselläni oli myös käytössä Gravis Analog Pro melkein koko DOS-aikakauden ajan, heti siitä lähtien kun talouteen tuli Sound Blaster Pro 2, ja omasta puolesta sanon että aivan mahtava joikkari. Sopi jokaiseen joikkaripeliin mitä vastaan tuli. Huomattavaa määrää DOS-pelejä tuli kuitenkin pelattua näppiksellä ja hiirellä, tai ihan pelkästään näppiksellä kuten Doom, Crusader: No Remorse jne.

Wing Commanderit oli todella kova sarja ihan siihen neloseen asti, Prophecystakin (eli WC5) tykkäsin mutta ei ollut enää ihan niin timanttia.

Olipas mukava seurata näitä DOS-pelejä! Itse olen melkoinen DOS-fanaatikko ja jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tulevat videot mahdollisesti tuovat tullessaan. Kiitos näistä!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova