Tuorein sisältö

Karos Online kampeaa Koreasta

Manu Pärssinen

03.09.2009 klo 13.31 | Luettu: 3518 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Haastattelussa Heejn Jeong
Karos Online on toinen Korean suunnalta tänä syksynä Eurooppaan saapuva MMORPG-peli. Sen kilpailija Aion on saanut jo jonkin verran ylistystä ja ennakkohypeä, joten kyselimme NHN Corpin ulkomaille suuntaavan pelitiimin johtajalta Heejn Jeongilta, minkälainen peli Karos Online on ja miten se aikoo länsimaat valloittaa.Mikä sai teidät tekemään päätöksen Euroopan markkinoille tulemisesta?


NHN on Korean suosituin hakukoneportaali ja kauttamme pyörii yli 600 peliä Koreassa, Japanissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Oli mielestämme aika tuoda NHN:n laatupalvelut eurooppalaisille pelaajille ja tarkan harkinnan jälkeen valitsimme ensimmäiseksi peliksi Karos Onlinen.

Kerro Karos Onlinesta.


Karos Online on upouusi fantasiamaailmaan sijoittuva MMORPG, joka on juuri läpäissyt ensimmäisen suljetun beta-vaiheensa. Lisää niitä on luvassa ja lopullisen julkaisun suunnitellaan sijoittuvan loppuvuoteen. Sen vaatima client-ohjelmisto on hyvin pieni, eikä se vaadi PC:ltäkään paljoa. Se on myös ilmainen ladata ja pelata, joten tavoitteena on tuoda korkeatasoinen 3D MMORPG isolle joukolle ihmisiä. Ensin peli julkaistaan englannin kielellä ja myöhemmin saksaksi ja turkiksi.

Pelin keskeinen elementti on Fletta, maaginen energia, jota löytyy Asmaran maailmasta. Siihen pohjautuvat kaksi pelin perusasiaa: Fletta-pisteitä saa taistelemalla hirviöitä vastaan ja niihin perustuu vaihtoehtoinen kehittymisjärjestelmä, josta saa parempia ominaisuuksia ja XP-bonuksia. Lisäksi voi saada lahjoituksia NPC-hahmoilta paikallisina bonuksina.Fletta Gem -itemit taas ovat erikoisaseita ja armoreita, joiden statsit, ulkoasu ja taso muuttuvat niiden käyttäjän tason ja luokan mukaan. Ne ovat tärkeitä esineitä, jotka nostavat tasoaan hahmosi myötä. Tietyt NPC-hahmot työstävät niitä Fletta Gem Shards -palasista, joita voi löytää mainaamalla tai kalastamalla.

Kuinka aiotte haastaa WoW-hullut eurooppalaiset?


Karoksesta löytyy sisältöä sekä PvE:n, PvP:n että craftauksen faneille. Uskomme, että Karos Online tarjoaa eurooppalaisille erilaisen kokemuksen verrattuna tilauspohjaisiin peleihin. Haluan myös muistuttaa, että julkaisu tapahtuu yhtä aikaa sekä Koreassa että Euroopassa ja nyt ollaan betavaiheessa, joten peliä rakennetaan eurooppalaisen yhteisön avustuksella.

Kumpi on suuremmassa osassa Karoksessa, PvP vai PvE?


PvP on tärkeä osa kokemusta, mutta peli ei rajoitu pelkästään siihen. Siitä kiinnostuneet voivat ottaa osaa kiltasotiin: kaikki kiltojen johtajat voivat rekisteröidä muita kiltoja joko vihollisiksi tai liittolaisiksi ja jokainen killa jäsen tietää heti vastaan tulevien kiltajäsenten statuksen, joten viholliset voi listiä heti kun heidät näkee.Kiltajärjestelmä on vahvasti sidoksissa pelin talouteen, sillä killat voivat kisata Fletta-kaivoksien herruudesta. Kaivoksen isännyyden saa viikoksi kerrallaan. Myöhemmin suunnitelmissa on myös suuremman luokan linnanvaltauksia satojen pelaajien voimin.

Pelistä löytyy myös sisältöä PvE:n ystäville, erityisesti pelille ominaisista luolastoista. Tavallisten, instanssittomien luolastojen lisäksi pelaajille on tarjolla kaksi erikoistyyppistä luolastoa: 5 pelaajan voimin tahkottavat Event Dungeonit, joissa pelaajien toimet avaavat erilaisia reittejä pomovastuksen luokse ja lootitkin vaihtelevat, sekä Maze Dungeonit, joissa isomman pelaajajoukon pitää löytää tiensä pomovastuksen ja uloskäynnin luokse muuttuvasta labyrintistä.

Voiko PvE:tä pelata yksin, vai suositaanko ryhmiä?


Aina on mahdollista pelata myös yksin, mutta Karos Online rohkaisee pelaajia ryhmittymään, esimerkiksi juuri luolastoja varten. Peli on hyvin yhteisöpainottunut.

Minkälaisia hahmoluokkia pelistä löytyy?


Jokainen hahmo voi erikoistua kahdesti uransa aikana, joten jokaisella perusluokalla on yhteensä neljä alaluokkaa. Suljetussa betatestissä on mahdollista vain yksi erikoistuminen. Toistaiseksi on julkistettu kolme hahmoluokkaa:

  • Blader, kaksikätisiä aseita käyttävä melee-luokka. Voivat erikoistua joko miekkoihin tai keihäisiin, joilla on erilainen hyökkäysetäisyys
  • Rogue, kahta asetta käyttävä luokka, taitava väistämään hyökkäyksiä ja aiheuttamaan paljon vahinkoa. Voivat erikoistua jompaan kumpaan niistä.
  • Bowmistress, ulottuvamman hyökkäyksen luokka, joka voi erikoistua tukirooliin, vihollisten lamaannuttamiseen ja hidastuttamiseen tai ulottuvamman vahingon aiheuttamiseen

Lisää hahmoluokkia paljastetaan myöhemmin.Heejn Jeongin mukaan pelissä on tehtäväpohjaista tasonnousua ja pomotaistoja dungeoneissa, joten pelaajaa ohjaillaan aina jonkun verran. Myös vapaasti voi tallustella, mutta se saattaa olla rajoitettu tietyille alueille. Eri alueiden välillä ei ole lainkaan lataustaukoja, mikä tekee Asmarasta yhtenäisen maailman.

V2.fi kiittää haastattelusta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< PS3 Slim ja hullaant... Listasunnuntai #3... >

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

03.09.2009 klo 14.02

Kiitokset myös MMORPG-Ramsille avustuksesta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova