Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: CrossfireX: Operation Catalyst (XSX)

Miia Lyyra

18.04.2022 klo 14.00 | Luettu: 1727 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

PARIN TUNNIN TUSINARÄISKINTÄ EI SYKÄHDYTÄ
Pääsin ennakoimaan kesällä 2020 CrossfireX:n moninpeliä (artikkeli), minkä yhteydessä kerroin jääväni odottamaan kädet syyhyten Remedyn julkaisemaa tarinallista kampanjaa. Muutaman lykkäyksen jälkeen vihdoin koitti se hetki, että CrossfireX saatiin ulos kokonaisuudessaan. Valitettavasti innostus vaihtui pienoiseen pettymykseen.Ase käteen ja ampumaan


Xbox Onelle ja Xbox Series -konsoleille julkaistu CrossfireX yhdistää Smilegaten kehittämän moninpelin ja suomalaisen Remedyn kehittämän yksinpelin. Tässä artikkelissa keskitytään tarinallisen kampanjan ensimmäiseen osaan, Operation Catalystiin. Heti aluksi mainittakoon, että CrossfireX:n julkaisu ja hinnoittelu on melko sekava. Moninpeli on kaikille pelaajille ilmainen. Kampanjan ensimmäinen osa Operation Catalyst on ilmainen Xbox Game Passin tilaajille ja muille noin 10 euroa, mutta toinen osa Operation Spectre maksaa puolestaan kaikille noin 10 euroa. Mielestäni hinnoittelu on hyvin sekava ja en tiedä mistä päähäni oli jäänyt ajatus, että tarinallinen kampanja olisi kokonaan ilmainen Xbox Game Pass -jäsenille. Näin ei kuitenkaan ole.


Operation Catalyst on hyvin perinteinen räiskintäeepos. Se on jotain, mitä genren pelaajat ovat nähneet jo satoja kertoja. Sotilastiimi lähtee suorittamaan tehtävää ja heti alussa joukko kohtaa vaikeuksia, jotka tulee selvittää. Tarina kerrotaan välivideoiden avulla, joiden ohessa pelaaja pääsee juoksemaan putkijuoksuna eteenpäin. Tehtävänä on ampua ja juosta pari askelta eteenpäin, jonka jälkeen taas ammutaan. Pelaajaa viskotaan hahmon saappaista toiseen niin, että välillä räiskimään pääsee rynkyllä, kun taas toisena hetkinä harjoitetaan tarkka-ammuntaa.

Tarinasta on huomattavissa pientä “remedymäisyyttä”, sillä ainakin minulle tuli muutamasta kohdasta mieleen Control. Remedymäisyyttä tuo mukaan myös bullet time, jota en kuitenkaan muistanut hyödyntää, koska valitsemani helpoin vaikeustaso ei bullet time -ominaisuutta tarvinnut. Mukana olevat hahmot vaikuttivat mielenkiintoisilta ja heihin ehti jo hieman kiintyä, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Tällaisen tusinakaman suoltaminen puolestaan tuntuu Remedyn käsistä hieman hassulta, sillä odotin jotain uutta ja ihmeellistä. Onhan suomalaisen peliyhtiön käsistä tullut runsaasti suosittuja ja mainetta niittäneitä merkkiteoksia. Nyt tuntuu, kuin Remedy olisi lähtenyt tekemään peliä läpällä. Operation Catalyst vaikuttaa 2000-luvulla tehtyjen räiskintöjen copy-pastelta, josta puuttuu se oma silaus. Yleistunnelma on vanhanaikainen, eikä suinkaan tuo mieleen vuoden 2022 peliteollisuutta. Operation Catalystin tahkoaa lävitse noin kahdessa ja puolessa tunnissa, joten mistään pitkästä tekeleestä ei ole kyse. HowLongToBeat-sivuston mukaan tarinan toinen osa Operation Spectren läpäisyyn menee noin 3 tuntia.


Räiskintää latistaa myös mukana oleva asevalikoima. Ampuminen on tylsää, lukuun ottamatta muutamaa sniper-kohtausta, jossa luoti kiitää hidastettuna vihollisen päähän, sillä jokaisen aseen tuntuma on identtinen. Ei ole väliä onko kädessä pistooli tai isolla lippaalla varustettu raskaampi LMG. Tämänkaltainen “virhe” on iso ongelma räiskinnässä, sillä tusinatarina yhdistettynä tylsistyttävään ampumiseen, joka ei tuota mielihyvää, tekee kokonaisuudesta mitäänsanomattoman.

Kaiken jälkeen päässä pyörii vain yksi kysymys - miksi?


On todella riskialtista jakaa noin 5-6 tunnin tarinallinen kampanja kahteen osaan, varsinkin niin, että toinen puolisko annetaan ilmaiseksi Xbox Game Pass -tilaajille ja toisesta pitäisi maksaa kymppi. Lähtökohtaisesti en ajattele, että 10 euroa olisi mitenkään suuri rahasumma, mutta tässä tapauksessa kymppi jää käyttämättä. Operation Catalyst ei nimittäin jää tarpeeksi jännittävään cliffhangeriin, jotta pelaaja ostaisi jatko-osan. Sekava paketointi ei myöskään auta asiaa. Jos ajattelen Operation Catalystiä Xbox Game Passin ilmaispelinä, tarjoaa se ihan mukavan parituntisen räiskinnän, mutta taustalla kuitenkin tykyttää ajatus, että myös ensimmäisen osa on oikeasti maksullinen. Tulen kuitenkin aivan varmasti pelaamaan Operation Spectren, mikäli se saapuu jossain vaiheessa maksutta osaksi Xbox Game Pass -palvelua.


V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa-erikoisja... Retro Rewind: Portop... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova