Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: This Means Warp (PC)

Miikka Lehtonen

06.05.2022 klo 15.47 | Luettu: 1332 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen

Kaaosta ja kohellusta koko galaksin mitalta
Vuosia sitten tsekkiläinen Vlaada Chvátil julkaisi erinomaisen lautapelin, Space Alertin. Reaaliaikaisessa lautapelissä pelaajat yrittävät reagoida yhdessä vaaroihin, jotka uhkaavat tuhota heidän pienen tutkimusaluksensa. Koska kyseessä on reaaliaikainen peli, tuloksena on paljon meteliä ja kaaosta, sekä tietenkin myös paljon epäonnistumisia. Pahuksen hauskaa silti, suosittelen.


Muutamaa vuotta myöhemmin samainen idea käytettiin uudelleen myös mainiossa FTL-tietokonepelissä, joka putsasi palkintopöytiä ja koukutti minutkin täysin. Mutta sitä pelattiin yksin. Mitä jos sama idea tehtäisiin oikeana moninpelinä, jossa maksimissaan neljän pelaajan täytyisi yrittää kauhean kaaoksen keskellä pitää aluksensa ilmassa?

Tuloksena olisi This Means Warp.

Voiko avaruudessa olla hauskaa?


Rehellisesti sanoen idea ei tietenkään ole mitenkään superuusi, sillä esimerkiksi mainio suomalainen Barotrauma on pitkälti samanlainen peli. This Means Warp on kuitenkin vielä pari askelta lähempänä esikuvaa ja lähtee myös matkaan pilke silmäkulmassaan.


Pelaajan – tai pelaajien – tavoitteena olisi luovia läpi proseduraalisesti luotujen avaruusalueiden, yksi kerrallaan niiden haasteita ratkoen. Vaikka This Means Warp on vasta kehitysvaiheessa, mukana on jo nyt mukavasti erilaisia tehtävätyyppejä. Joskus vain taistellaan vihollisia vastaan, toisinaan yritetään kuskata nopeasti lisääntyviä tribblejä aluksen kierrätyskeskukseen ennen kuin koko alus hautautuu niiden alle. Onnistuneiden tehtävien suorittamisesta palkitaan rahalla ja kokemuspisteillä, joilla voi sitten parannella alustaan ja hahmoaan.

Pelaaminen on puhtaasti reaaliaikaista ja ideana on, että alus on sijoiteltu täyteen erilaisia laitteita, joista voi sitten noutaa vaikka korjaussarjoja tai ammuksia, joiden kanssa sitten korjataan alukseen tulevia vaurioita, ladataan tykkejä ja niin edelleen. Tekemistä on miltei aina enemmän kuin tekijöitä, joten suuri osa haasteesta tulee yhteisten kuvioiden sopimisesta.


Pelata voi joko yksin tai maksimissaan neljän pelaajan yhteistyötilassa ja suosittelen näistä vaihtoehdoista ehdottomasti jälkimmäistä. Yksin pelaavat saavat rekrytoitua mukaansa botteja, jotka osaavat kyllä hoitaa perushommia ihan asiallisesti, mutta eivät esimerkiksi tee niissä erikoisemmissa ”nouki aluksen ulkopuolelta ohi lentäviä aarteita” -tehtävissä yhtään mitään. Ja tietenkin pelaaminen on bottien kanssa myös paljon tylsempää kuin ihmisporukassa, koska se huuto ja nauru, jota hyvät yhteistyöpelit parhaimmillaan tuottavat, jää nyt kokonaan puuttumaan.

Pitkän matkan alussa


This Means Warp ei tietenkään ole vielä lähelläkään valmista, sillä nykytrendien mukaisesti se julkaistiin äskettäin Steamin Early Access -ohjelmaan. Pelaajat pääsevät osallistumaan pelin kehitykseen testaamalla sen tuoreita versioita ja antamaan kehitystiimille palautetta, jolloin tuloksena on potentiaalisesti parempaa jälkeä. Päivityksiä ja palautetta onkin jo tullut, mutta tiimillä on vielä paljon tekemistä.


Tällä hetkellä peli on ihan pelikelpoisessa kunnossa, vaikka luonnollisesti bugeja riittää ja sisältöä voisi olla aina enemmänkin. Suurempana ongelmana yhteistyöpelin perspektiivistä täytyy mainita, että This Means Warp ei ole muodostunut vielä miksikään suunnattomaksi koko kansan peliksi. Testijakson aikana en löytänyt kertaakaan peliseuraa online-tilasta, vaikka muutaman kerran serverilistalla kyllä vilahti lukittuja pelejä.

Niinpä This Means Warp onkin ainakin nyt parhaimmillaan joko kaveriporukan yhteishankintana, tai jaetun ruudun sohvamoninpelinä illanistujaisissa. Toivottavasti tiimi saa peliä puskettua eteenpäin ja se löytää yleisönsä, sillä jo varhainen versio on viihdyttävä ja pelaamisen arvoinen, joten This Means Warpin rajana on vain taivas.

This Means Warp
Kehittäjä: Outlier
Julkaisija: Jagex / Outlier
Alustat: Windows
Julkaisu: Early Access -ohjelmassa
Lisätietoja: Steam

V2.fi | Miikka Lehtonen
< V2.fi tutustui: Apex... Pelataanpa: Xbox-kaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova