Tuorein sisältö

V2.fi tutustui: Apex Legends - Saviors

Miia Lyyra

05.05.2022 klo 18.30 | Luettu: 2207 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

APEX LEGENDSISSÄ PUHALTAVAT NYT UUDET TUULET
V2.fi osallistui pressitilaisuuteen, jossa esittelyyn pääsi Apex Legendsin 10. toukokuuta starttaava kolmastoista kausi Saviors. Lyhyen pressitilaisuuden aikana toimittajille esiteltiin, mitä kaikkea on luvassa, jonka lisäksi pelinkehittäjät vastasivat muutamiin toimittajien esittämiin kysymyksiin. Mutta mitä pressitilaisuudesta jäi käteen?



Storm Pointin muutokset


Täytyy myöntää, että Storm Point ei kuulu suosikkeihini ja olen koko nykyisen kauden ajan odottanut, että kartta siirtyisi pois kierrosta. En tiedä, mikä minua alueessa risoo, mutta joku siinä ärsyttää. Nyt asiaan saattaa tulla muutos, sillä kaudella kolmetoista aluetta uusitaan jonkin verran. Esimerkiksi kartan luoteispuolelle on ilmestynyt iso meriolento, jonka sisuksissa ja päällä käydään aivan varmasti useita taisteluita. Hirviön uumenista löytyy hyviä tarvikkeita ja aseita, joten tiimien välinen kilpailu on taattu. Lisäksi kartalle on saapunut IMC Armouries -kontteja, joiden sisään on kätketty arvokkaita tavaroita. Asiassa on kuitenkin yksi mutta: Konttiin astuessaan sen ovet sulkeutuvat ja IMC Armouresien vartijat aloittavat sodan tunkeutujia vastaan. Pelaajan/tiimin on selviydyttävä hengissä minuutin kestävän taistelun ajan, jonka jälkeen taistelijat palkitaan avokätisesti. Ovien lukitsemisen vuoksi muut tiimit eivät voi taistelun aikana pinkoa sisätiloihin. Kannattaakin olla varuillaan, sillä ulkopuolella voi odottaa muita tiimejä, jotka haluavat päästä apajille.



Kehittäjien mukaan IMC Armouriesit toimivat hyvinä ryöstöpaikkoina heti pelin alussa, mutta myös myöhemmissä vaiheissa. On mielenkiintoista nähdä, tuleeko konteista pelaajien suosimia hot drop -hyppypaikkoja, joihin moni laskeutuu heti alussa hyvän tarvikevalikoiman toivossa. Jos näin käy, on varmaa, että pelaajamäärä vähenee pelin alkupuoliskolla huomattavasti massakuolemien johdosta.

Pressitilaisuudessa kysyttiin, voiko Loba ryöstää IMC Armouriesin sisältä tarvikkeita. Vastaus oli hyvin yksiselitteinen: pelaajien kannattaa mennä paikalle katsomaan, mitä Loba saa aikaiseksi. Normaalisti Loba pystyy varastamaan esimerkiksi yhden tavaran Vault-kätköstä, jonka jälkeen Black Market -räjähtää välittömästi ja Vaultin äänihälyytys kytkeytyy päälle. On jännittävää nähdä, mitä Loba saa aikaiseksi.



Newcastle - kaikkien suojien rakentaja


Kaudella 13 mukaan astelee uusi hahmo, Newcastle. Kyseessä on mukana olevan Bangaloren veli Jackson. Newcastle vahvistaa Apex Legendsin joukkoja asettumalla puolustajan ja/tai tukijan rooliin. Äkkiseltään se tuo mieleen yhdistelmän Lifelinea, Gibraltaria ja Rampartia. Newcastlen kyvyistä kaikki pohjautuvat erilaisten suojien käyttämiseen. Sankari voi esimerkiksi vetää kaatuneita sotilaita piiloon suojansa takana. Suojuksen vahvuus puolestaan riippuu siitä, millainen Knockdown Shield repusta löytyy. Jatkossa kultainen Knockdown Shield kannattaakin ehkä antaa Newcastlelle. Lisäksi Newcastle voi asettaa eteensä energiakilpi Mobile Shieldin. Näistä kumpikin tuo mieleen Lifelinen entisen suojuksen, jonka varjossa pystyi nostamaan tiimikavereita ylös. Erikoiskykynä Jackson puolestaan rakentaa tiluksille ison “linnakkeen”, jonka takana tiimi voi esimerkiksi kerätä joukkonsa kasaan tai jäädä puolustamaan aluetta. Linnake muistuttaa hieman Rampartin suojia, mutta vaikuttaisi huomattavasti paremmalta ja enemmän iskuja kestävältä. En ole koskaan pitänyt Rampartia tarpeellisena hahmona, joten pelkään, että Newcastlen saapuminen niittaa Rampartin alimpaan kastiin.



Pressitilaisuudessa Newcastlea tituleerattiin hyvin tiimipelaajaksi, joka vahvistui katsomalla esittelyvideoita. Vaikka emme päässeet kokeilemaan hahmolla pelaamista, vaikuttaa uusi legenda mielenkiintoiselta. Varsinkin kun kaksi edellistä mukaan lisättyä hahmoa (Ash ja Mad Maggie) eivät onnistuneet herättämään minussa kiinnostusta. Pelaan usein Lifelinella tai Gibraltarilla, joten Jackson voisi olla seuraava valintani. Toisaalta Newcastle saattaisi boostata Lifelinea seuraavalle asteelle. Kukapa ei haluaisi nostella kavereita suojien takana ylös? Olisiko tässä kenties uusi vahva taistelupari? Toisaalta Newcastle saattaisi vihdoin tuoda vastusta Gibraltarille. Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan Newcastlea tositoimissa, mutta silti minua harmittaa, ettei vieläkään mukaan saapunut toista lääkintäsankaria. Toivottavasti seuraava kausi tuo mukanaan vaihtoehtoisen legendan Lifelinen rinnalle.

Alla tänään julkaistu Newcastle-traileri.


Kilpailullinen ranked kohtaa runsaasti uusia muutoksia


Apex Legends on sisältänyt kilpailullisen ranked-tilan kaudesta kaksi alkaen. Tällä kertaa myös ranked kohtaa runsaasti uudistuksia. Jatkossa keskiössä on tiimipelaaminen ja voiton tavoittelu. Tähän kannustetaan muun muassa jakamalla jatkossa jokaiselle tiimiläiselle RP-pisteitä, kun yksi joukkueen jäsenistä saa tapon. Lisäksi esimerkiksi assist-ajastimen 10 sekuntia vaihtuu 15 sekuntiin. Myös otteluiden “pääsymaksut” kokevat rajuja muutoksia, kun mukaan lisätään division-pohjainen maksujärjestelmä. Eikä siinä vielä kaikki: jatkossa bronze-taso muuttuu maksulliseksi ja mukaan astelee uusi rookie-taso. Ja mikä parasta, jatkossa voit tippua tasolta toiselle entistä laajemmin. Aiemmin maksuttoman bronze-tason muuttuminen maksulliseksi saattaa myös vähentää päättömiä hyppyjä, jotka päätyvät salamannopeaan kuolemaan.

Päivitetty RP-pisteiden jakoperuste ja muuttuneet pääsymaksut saattavat virkistää jo hieman ummehtunutta nykyistä järjestelmää. Minusta on jo pitkään tuntunut siltä, että rankedin tasoille on helppo jämähtää, mikä sinänsä on tarkoituskin, mutta jatkossa taso edustaa oikeasti pelaajan taitoja. Tarkemmin rankedin muutoksista voit lukea Apex Legendsin sivuilla julkaistusta blogipostauksesta.



V2.fi | Miia Lyyra
< Retro Rewind: Peleis... V2.fi ennakoi: This ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova