Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Burst Pro Air -hiiri

Miia Lyyra

03.06.2022 klo 18.48 | Luettu: 1239 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

HIIRTÄ LANGATTOMASTI KAHDELLA TAVALLA

Roccatin hiirivalikoima laajeni taas yhdellä laitteella lisää, kun aiemmin markkinoille saapunut Roccat Burst Pro sai nyt langattoman sisarmallin Burst Pro Airin. Kyseessä on sadan euron hintainen hiiri, jota markkinoidaan kuluttajille keveydellä, ergonomisuudella sekä suorituskyvyllä. Uutukainen ei kuitenkaan ole markkinoiden kevein hiiri, sillä painoa laitteelta löytyy “jopa” 81 grammaa. Paketista poistettuna tummanpuhuva hiiri näyttää aluksi hieman tylsältä, kunnes kytkennän jälkeen päälle välähtää AIMO RGB -valot, jotka saavat hiiren muistuttamaan käärmeen nahkaa.Roccat Burst Pro Air on tehty oikea- ja vasenkätisille, mutta sivussa olevat namiskat ovat sijoiteltu oikeakätisiä silmälläpitäen. Muotoilu on symmetrinen ja tuntuu mukavalta myös hieman pienempään käteen. Toisaalta isompikätisten kannattaa käydä hipelöimässä hiirtä ennakkoon kaupassa ennen ostopäätöstä, sillä joidenkin kouraan laite voi olla liian pieni. Laitteen pintamateriaali tuntuu oikein mukavalta ihoa vasten, eikä pidemmät hikisetkään pelisessiot saa hiirtä limaiseksi. Hiirulainen kestää myös vettä sekä pölyä, joten vauhdikas menokin kelpaa laitteelle. Bionic shellin alla komeilee hunajakennokuori, joka on jännittävä valinta. Usein hunajakennoa käytetään hiiren painon vähentämiseksi, mutta Burst Pro Airin tapauksessa päälle on laitettu vettä ja pöylä hylkivä pinnoite, joka lisää omalta osaltaan painoa. Toisaalta hunajakennohiirissä ärsyttää rei'istä hiiren sisälle menevä lika. Burst Pro Air liukuu hiirimaton pintaa vasten erinomaisesti lämpökäsiteltyjen PTFE-tassujen ansiosta.


Kuoren alla piilee Titan Switch Optical -kytkimet, joiden kerrotaan kestävän 100 miljoonaa klikkausta. Ääneltään ne ovat ihanan hiljaiset. Hiiren 1 ja 2 -painikkeet ovat kuitenkin oudon kapeat, jotka aiheutti aluksi hämmennystä käytössä ja niiden näpyttelyyn piti keskittyä erityisen paljon. Pidemmän päälle namiskoihin kuitenkin tottui. Hiiren päälle sijoitetun DPI-namiskan avulla käyttäjä voi vaihtaa ilman Swarm-sovellusta sopivan asetuksen. Lisäksi tarjolla on viisi eri profiilia, joihin voi laittaa haluamansa säädöt. Sivussa olevat näppäimet kliksuvat mukavasti peukalon alla ja ovat koltaan isot sekä hyvin alas painautuvat, mutta vain silloin kun sormi niihin sattuu osumaan. Sijoittelu on pienikätiselle väärässä kohdassa, joten kättä joutuu vääntämään epämukavaan asentoon nappien takia. Hiiren pohjasta puolestaan löytyy 2.4GHz ja Bluetooth 5.2 kaksoisliitettävyys -liukukytkin sekä paritusnäppäin. Pohjaan on sijoitettu myös USB-vastaanottimelle kolo, jossa se säilyy tallessa esimerkiksi kuljetuksessa tai kun vastaanotin ei ole käytössä. Tyhjä kolo kerää kuitenkin roskaa kuten koirankarvoja ja on ulkonäöllisesti ruma. Olisin odottanut, että tämän hintaluokan laitteessa kolo olisi sijoitettu esimerkiksi luukun alle.

Laitteen uumenissa pauhaa Roccat Owl-Eye 19K optinen sensori. DPI:tä voi vaihtaa 400-19 000 väliltä, mistä varmasti löytyy monelle pelaajalle sopiva asetus. Toki jotkut pelaajat saattavat jäädä kaipaamaan matalampaa 100-200 DPI-asetusta. Sensorissa itsessään ei sinällään ole mitään ihmeellistä, sillä se löytyy mm. myös V2.fi-sivustolla arvostellun Kone XP:n sisuksista. Kyseinen sensori pohjautuu markkinoilla muidenkin käyttämään PAW3370-sensoriin.


Roccat Burst Pro Air akun luvataan kestävän käyttöä 100 tunnin ajan. Lupaukseen päästään kuitenkin vain, mikäli tinkii valaistuksesta. Vaikuttaisi siltä, että värivalot kuluttavat akkua häikäilettömällä vauhdilla. Lisäksi 100 tuntia pitää sisällään kokonaiskulutuksen, eikä vain aktiivista kulutusaikaa. Energiansäästötilassa olisi toivomisen varaa. Valitettavasti tuntuu siltä, kuin akkua pitää ladata “koko ajan”. Burst Pro Air häviää akunkestossa työpöydältä löytyvälle toisen valmistajan hiirelle, jonka akunkestoksi on luvattu ainoastaan 70 tuntia. Mainostekstit lupaavat, että USB-C-kaapelin avulla hiireen saa ladattua virtaa 10 minuutissa viideksi tunniksi. Testijakson aikana akku latautui täyteen kahdessa tunnissa. Harmittavasti mukana ei ole vastaanottimen jatkosovitinta, joten hiiri vie koko ajan kaksi USB-paikkaa tietokoneesta ellei halua repiä töpseleitä irti porteista jatkuvasti. Tämän hintaluokan laitteesta sovittimen olisi toivonut löytävänsä, varsinkin kun monen kilpailevan valmistajan paketista sellainen löytyy.

Hiiri tukee myös NVIDIA Reflex -ominaisuutta, mutta valitettavasti minulla ei ole käytössä RTX 3000-sarjan näytönohjainta, eikä yhteensopivaa Nvidia G-Sync-näyttöä. Tästä ominaisuudesta kiinnostuneet lienee arvostavat Burst Pro Airiin lisättyä ominaisuutta.


Roccat Burst Pro Air jätti testien jälkeen ristiriitaisen olon. Hiiri kaipaisi minun makuuni pientä viilausta esimerkiksi akun kestoon ja ulkonäköön, sillä 100 euron hintalapullaan se tuntuu hieman kalliilta. Lisäksi 81 gramman painollaan se ei mielestäni asetu kevyiden hiirien kategoriaan. Plussaa kuitenkin satelee siitä, että laite sopii pienempäänkin käteen ja tuntui mainiolta kourassa, mutta myös hiirimattoa vasten tassujensa ansiosta.Roccat Burst Pro Air
Hintaluokka: 99,99 euroa
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Miia Lyyra
< Retro Rewind: Mörkö,... Pelataanpa: Uutta ja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova