Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Urbanista Seoul - kuulokkeet

Manu Pärssinen

29.08.2022 klo 16.52 | Luettu: 1968 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Peruspelaajan soundinapit
Ruotsalainen Urbanista julkaisee uusia kuulokkeita tasaiseen tahtiin ja välillä hieman innovoikin (mm. Miamien aurinkopaneelipäällyste). Nappikuulokepuolella tutustuimme alkuvuodesta kohtuuhintaisiin Lisboneihin ja nyt vuorossa ovat tuplasti kalliimmat, mutta muotoilultaan perinteisemmät, eli pienellä varrella varustetut Seoulit. Niiden pieni innovaatio – kun langattomista nappikuulokkeista puhutaan - on erillinen gaming-tila.


Seoulit ovat Urbanistaksi tavanomaisemman (ja ehkä laajempaa ostajaryhmää houkuttelevan) paketointinsakin perusteella suunnattu mobiilipelaajille: laatikossa on kuva peliohjaimesta kännykän ruudulla ja ominaisuuksista isoimpana mainostetaan pientä latenssia. Teknisten tietojen mukaan tuo latenssi on 70 ms ja yhteys hoidetaan Bluetooth 5.2:lla (SBC, AAC), joten mitään omia välipalikoita tai 2.4 GHz -yhteysmuotoja ei ole kuitenkaan lähdetty toteuttamaan. Se onkin vähän ristiriitaista, sillä 70 ms on varmasti kyllä riittävä useille peruspelaajille, mutta jos kohderyhmänä on vakavammin pelaavat, on kilpailijoilla tarjota paljon pienempääkin latenssia. Seoulit sijoittuvat siis “peliominaisuuksiltaan” jonnekin musiikinkuuntelunappien ja varsinaisten pelinappien välimaastoon.

Laatikosta löytyy myös USB-C-latauspiuha, sekä kolmen kokoiset (S, M, L) tulpat. Itse nappeihin on koitettu saada hieman omanlaistaan muotoilua: Korvasta ulos sojottava varsi on “pillerimuotoinen” ja siitä löytyy harmaa Urbanistan symboli, joka näyttää kyllä enemmän S-kirjaimelta. Ei sillä, ei näitä muutaman metrin päästä kovin helposti ainakaan saman värisistä kilpailijoistaan erota, testiin saapui musta versio. Latauskotelo on hillitty pulikka, jonka etureunassa on neljä latausastetta ilmentävää valoa ja päällä syvennetty logo. Korvissa kevyet kuulokkeet tuntuvat sopivalla sovitintulpalla useita testaamiani nappeja miellyttävämmiltä, eivätkä ne tipu päätäkään reilusti ravistelemalla sijoiltaan.


Seoulien parituksessa kännykkään ei ollut ongelmia, se tapahtui automaattisesti kun kotelon avasi, mutta kuten yleensäkin, myös Urbanistan sovelluksen lataamista suositellaan. Siellä ei kuitenkaan paljon pysty tekemään, lähinnä muuttamaan “featurepainikkeiden” toimintoja – eli kun vasenta tai oikeaa korvanappia painaa pidempään, valitsemaan viiden eri taajuuskorjainasetuksen väliltä (mm. bass boost, ‘energize’ ja puhe), sekä laittamaan Gaming Moden päälle, ellei sitä ole featurepainikkeeseen asettanut.

Napeissa itsessään oleva kontrollointi (eli varsien sormella naputtelu) toimi varsin hyvin, joskin pienellä viiveellä. Myös sen tunnistus, ovatko napit korvissa ja musiikin keskeytys silloin, teki työtä käskettyä ja virtuaaliavustajaa sai tarvittaessa komenneltua. Musiikkia kuunnellessa ensimmäisenä kuuloketesti-soittolistaltani lävähti soimaan The Phenomenal Handclap Bandin “Skyline”, joka vakuutti miellyttävillä murinoilla, selkeillä keskiäänillä ja tarkoilla hi-hateilla, sekä kohtuullisen tilavalla stereokuvalla. Muutenkin elektroninen (urbaani) musiikki kuulosti Seouleilla “varsin kivalta”, eli suurin piirtein siltä, miltä hieman alle sadan euron kuulokkeilla pitäisikin. Jos kappaleessa oli paljon keskiääntä, bassot tuntuivat jäävän vähän taka-alalle, mikä voi olla osin seuraamusta kuulokkeiden pelipainotuksesta (asia korostui entisestään Gaming Modessa). Sovellukseen olisi ehkä taas kaivannut hieman tarkempaa säätövaraa valmisasetusten sijaan. Kyllä näillä silti myös musiikkia, podcasteja ja muuta sisältöä kuunteli. Äänialaksi luvataan perinteinen 20 – 20 000 Hz.


Kyseessä eivät ole vastamelunapit, kuten monet muut saman hintaluokan kilpailijat, mutta Seoulien mikrofonissa on puheluita soitellessa jonkin verran taustahälyn vaimennusominaisuutta. Korvissa ollessaan napit myös vaimentavat hieman yleistä huonekohinaa, mutta esimerkiksi pöytätuulettimen pystyi kuulemaan vielä selkeästi, kun musiikki ei ollut soimassa. Kahdeksan tunnin akkukesto vaikutti peruskäytössä pitävän paikkansa ja latauskotelosta sitä saa kohtuullisen reilut 24 tuntia lisää. Seoulit tukevat myös langatonta latausta, mutta minkäänlaista pikalatausta niissä ei ole. Gaming Moden käyttäminen vähentää käyttöaikaa hieman.

Urbanista Seoulit tuntuvat Urbanistoiksi varsin “tavallisilta” kuulokkeilta, vaikka kohderyhmää onkin haluttu nyt laajentaa kaupunkilaistallaajista pelaajapuolelle – toki nämä ryhmät monilta osin sekoittuvatkin. Itselleni ne eivät aiheuttaneet mitään valtavia hämmästyselämyksiä, mutta joillain osa-alueilla ollaan kuitenkin keskitason yläpuolella.Urbanista Seoul
Hintaluokka: 90 eur
Lisätietoa: Urbanista


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: theHun... V2.fi juhlii 15-vuot... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova