Tuorein sisältö

Listasunnuntai #9

Toimitus

18.10.2009 klo 19.30 | Luettu: 16431 kertaa | Teksti: Toimitus

PSN:n parhaimmistoa
PSN-aiheinen kilpailumme on päättynyt ja Trine-pelin latauskoodi lähtee lukijalle nimeltä Mikko Raassina. Neljä eniten kommentointia kerännyttä peliä olivat Wipeout HD, Battlefield 1943, Pixel Junk Eden sekä Fat Princess.

Tässä joitain V2.fi:n lukijoiden suosittelemia Playstation Networkissä myynnissä olevia pelejä.

Wipeout HD

"Kun pitää jotakin PSN-peliä suositella, niin itselle tulee ensimmäiseksi mieleen Wipeout HD. Se määrä pelaamista jonka rahoilleen saa vastineeksi menee ylivoimaisesti muiden pelien yläpuolelle. Peli on myös visuaalisesti kaunis ja sen äänimaailma ja soundtrack sopivat todella hyvin peliin. Jo soundtrackin takia pelin voisi hankkia. Haastetta pelissä riittää ja pelaamista moneksi kymmeneksi tunniksi. Tietenkään kaikki eivät Wipeoutin kaltaisista peleistä välitä ja täten missaavat hyvin paljon."

"Ehdottomasti visuaalisesti yksi vaikuttavimmista peleistä PSN:ssä, etenkin Full HD:na. Värien loistoa ja tyylikkäästi suunniteltu maailma. Photo-modessa saa napsittua näyttäviä taustakuvia omaan Pleikkariin. Musiikkipuolikin on kunnossa - meneviä jumputuksia, jotka sopivat Wipeoutin tunnelmaan kuin otsatukka sialle. Eikä muun musiikin ystäviäkään ole unohdettu, kun peli on yksi niistä harvoista, jotka tukevat omia playlistejä. Pelattavuus ei ole yhtä "yksinkertaista" kuin muissa palvelun peleissä: pelin makuun on helppo päästä alemmissa luokissa, mutta nopeimman luokan mestarointi vaatiikin jo melkoista zen-tilaa. Online-mode takaa pitkän uudelleenpeluuarvon ja porukkaa löytyykin mukavasti, vaikka peli on julkaistu jo jonkun aikaa sitten."

"PSN:n parhaimmistoa on ehdottomasti Wipeout HD ja sen lisäosa Fury! Wipeoutin vauhdintunne on uskomattoman todentuntuista ja taustalla pauhaava erinomainen soundtrack tekee pelistä jokaisen vähääkään hurjastelemisesta pitävän pakkohankinnan. Eikä sitä ole hinnallakaan pilattu!"

Battlefield 1943

"Battlefield 1943 on selvästi PlayStation Storen paras ladattava "minipeli" (eli nyt ei oteta lukuun Warhawkeja ym.). 12,95 euron hintalappu on todella edullinen ottaen huomioon kuinka paljon peli tarjoaa. Itselläni on yli 20 tuntia peliaikaa takana ja vielä tulee sillon tällöin pelailtua. Grafiikat ovat erittäin hyvät Store-peliksi, graafinen ilme on realistisen ja sarjakuvamaisen välimaastossa. Pelattavuus on kohdillaan ja kontrollit sopivat. Kulkuneuvoilla on hauska ajella, varsinkin lentokoneella - sen täydellinen hallinta vaatiikin jo hieman opettelua. Kerättävääkin löytyy mukavasti erinäisistä mitaleista trophyihin. Ehkä hauskimpana puolena Battlefield 1943:stä voisi mainita sen, että jokaisessa, tai ainakin lähes jokaisessa pelissä sattuu ja tapahtuu jotain todella koomista, joka aiheuttaa usein psykoottisia naurukohtauksia. Karttoja pelissä on vain 3 + 1 (Coral Sea = tylsä), mutta hyvin tällä pärjää Battlefield: Bad Company 2:een asti. Peli on erittäin hyvä välipala sitä odotellessa ja sitä voi suositella kaikille BF-pelaajille tai tyypeille, jotka pitävät erinomaisista verkkoräiskinnöistä."

"Ehdottomasti Battlefield 1943. Vaikka peli onkin halvempi ja kutistetumpi versio muista Battlefieldeistä, on se kuitenkin kaikinpuolin täysiverinen BF. Vaikka kenttiä onkin neljä, niin ne kaikki ovat kaikinpuolin rautaisia. Kaikki kentät ovat sopivan kokoisia pelattavaksi isommalla ja pienemmällä pelaajamäärällä. Kentät myös ovat yleisilmeeltään mukavan erilaisia. Neljäntenä kenttänä on lentotaisteluihin painottuva Coral Sea, joka on todella mukavaa vaihtelua tavalliseen sotimiseen.

Ajoneuvoja ei ole myöskään kuin vain kolmea sorttia, mutta kaikki ovat tasapainossa toistensa kanssa. Autot ovat loistava vaihtoehto, kun haluaa liikkua lipulle nopeasti. Autoissa on myös pieni konekivääri jalkaväen harventamiseen, mutta tankilla voi tehdä siihenkin touhuun stopin. Tankki taas on hidas, mutta tykkinsä ansiosta loistava vaihtoehto, kun haluaa hyökätä lipulle. Tankki on kyllä myös aikamoinen magneetti lentokoneiden pommeille, ja jalkaväen tulitukselle. Ja lentokoneet taas pudotetaan maahan pultatuilla ilmantorjunta-aseilla.

Hahmoluokkia on myöskin kolme, mutta kaikki ne erottuvat toisistaan täysin ja kaikissa on omat etunsa. Mikään hahmoluokka ei kuitenkaan korvaa toisiaan, eli kaikki ovat hyödyllisiä. Rifleman on parhaillaan harventamaan muita kaltaisiaan, varsinkin kiväärikranaattien kanssa. Hätätilanteessa myös käsikranaatit ovat mainio tapa listiä vihollisia. Ja jos lähitaisteluun joutuu, on pistin mainio kaveri. Infantry on taas omiaan enemmän tankkien kuritukseen. Jalkaväen harventamiseen mukana on konepistooli ja kourallinen kranaatteja. Infantry on myös ainoa hahmoluokka, joka osaa korjata ajoneuvoja tarpeen vaatiessa. Jakoavaimella on myös hyvä iskeä vihollisilta henki pois, jos mokomat pääsevät turhan lähelle. Scout taas on mainio vaihtoehto, jos haluaa hieman kauempaa ammuksella tarkkuuskiväärin kanssa. Scout on myös suht hyvä vaihtoehto tankkien ja autojen tuhoamiseen, kiitos kauempaa räjäytettävien pommien ansiosta. Ja jos vihollinen pääsee yllättämään, on hyvä laitella kyseinen juippi pistoolin taikka pistimen kanssa hiljaiseksi. Varsinaiseen rynnäköimiseen scout ei varsinaisesti sovi.

Pelimuotoja on yksi, ja se on muista BF peleistä tuttu lipunvaltaus. Coral Sea -muodossa pitää hallita ilmatilaa eliminoimalla kaikki alueelle pyrkivät viholliset. Pelattavuus on sulavaa ja nopeatempoista. Ikinä ei ole rauhallista hetkeä ja kuoltuaan ei tarvitse odotella kuin muutamia sekunteja niin on takaisin kentällä. Poikkeuksens muihin BF-peleihin pelaajalla on loppumattomasti ammuksia ja räjähteitä. Myös terveys kohoaa takaisin tappiin, kun hieman huilii paikoillaan. Sivuharrastuksena on avattavia postimerkkejä, joita saa kun tappaa tietyn määrän vihollisia, lentää tietyn aikaa ilmassa ja jne. jne. Myös arvoja saa aukaistua. Arvojen aukaisusta ei saavuta mitään avattavaa tavaraa tai muutakaan."


Söldner X: Himmelssturmer

"Mielestäni yksi PSN:n parhaista peleistä on Söldner X: Himmelssturmer. Hienosti piirretty HD-grafiikka, tarkka pelattavuus, loistavat musiikit, haastava vaikeustaso ja kunnon loppupomot tekevät tästä pelistä yhden parhaista PSN-peleistä. Tällaista peliä en ole kokenut sitten SNES-aikojen Axelayn - pääsee helposti samalle tasolle. Ehdottomasti jokaisen vanhan kunnon shoot em'upien ystävien pakkohankinta."

Pixel Junk Eden

"Suosittelen Pixel Junk Edeniä. Pelissä on siihen täydellisesti sopiva musiikki ja graafinen ulkoasu. Eden on hauska ja erittäin koukuttava, eikä aina edes huomaa, miten pitkään peliä on pelannut. Lyhyesti: Pixel Junk takaa laadun."

"PSN:n parhain peli on ehdottomasti Pixel Junk Eden, jonka psykedeelisyys ja tyyli vetoavat minuun. Myös moninpeli toimii hienosti ja suurin osa tasoista on tullut vedettyä kimpassa. Tiimityöskentely tulee tarpeeseen, kun saa huutaa toiselle että ”ei siihen suuntaan!”

Bomberman Ultra

"Minun valintani on ehdottomasti Bomberman Ultra, ilmeisesti pian jo saatavilla Euro Storestakin. Syynä valintaan ovat hyvät muistot Amiga-ajoilta, jolloin pelasimme kavereiden kanssa vastaavaa peliä (tuolloin tämä oli mm DynaBlaster ja MasterBlaster nimillä). Tunnelma oli tiivistä pienen 15":n ruudun äärellä ja ajoittain turhankin räjähdysaltista. Tuolta ajalta on jäänyt elämään tuolloin 10-vuotiaan pikkuveljeni lausahdus; "mää räjäytän itteni" ;) Syynä liian monta häviötä peräkkäin. Kaikenkaikkiaan hyvä peli, johon kokemattomankin on helppo tarttua."

Super Stardust HD

"Mielestäni Playstation Networkin paras ja hauskin ladattava peli on Super Stardust HD. Kun latasin tämän ensimmäisen kerran, pelasin heti monta tuntia putkeen sekä latasin heti uusimmat lisäosat. Yksi viikonloppukin meni limpparin sekä asteroidien tuhoamisen seurassa. Musiikki tässä pelissä on niin mahtavaa, että popitan niitä kappaleita vieläkin. Toiseksi viimeisessä planeetassa on mielestäni paras musiikkiraita. Sain jopa kaikki trophytkin kerättyä yhdessä päivässä sormet rakkuloina. Siinä meinasi kyllä jo isolla miehellä tulla itku silmään, kun viimeinen trophy kilahti ylänurkkaan. Kyllä suomalainen pelitalo on saanut addiktoivan pelin aikaiseksi."

Fat Princess

"Fat Princess, hauskaa keskiaikaista 'sininen joukkue vastaan punainen joukkue' -taistelua sarjakuvamaisilla grafiikoilla."

"Fat Princess on niin v*tun kova peli."


V2.fi | Toimitus
< Listasunnuntai #8... Massiivinen Borderla... >

Keskustelut (16 viestiä)

Nemoir

Rekisteröitynyt 10.08.2007

18.10.2009 klo 21.04

Vain Bomberman Ultra puuttuu itseltä. Eli kaipa tuo ihan hyvä lista on :).
lainaa
nmaea

18.10.2009 klo 21.10

Wipeout HD ja pixel junkin monsters ja eden, siinä saa kyllä ajan kulumaan
lainaa
eraraearegorn

18.10.2009 klo 21.28

"Fat Princess on niin v*tun kova peli."

Onpas loistava argumentti, pelasin demoa ja omasta mielestäni tuo oli sekava, tylsä sekä muutenkin vastenmielinen.
lainaa
dsgf

18.10.2009 klo 21.35

eraraearegorn kirjoitti:
"Fat Princess on niin v*tun kova peli."

Onpas loistava argumentti, pelasin demoa ja omasta mielestäni tuo oli sekava, tylsä sekä muutenkin vastenmielinen.


Älä huoli, kyllä te vähän hitaampiälyisetkin opitte hyviä pelejä pelaamaan. Ainakin parin vuoden päästä.
lainaa
TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

18.10.2009 klo 22.07

Trine on kyllä yksi mukavimmista peleistä vähään aikaan. Suosittelen ehdottomasti kaikille.
lainaa
xCryonic

Rekisteröitynyt 13.10.2009

18.10.2009 klo 22.11

TaiZuuni kirjoitti:
Trine on kyllä yksi mukavimmista peleistä vähään aikaan. Suosittelen ehdottomasti kaikille.


Jep, mutta vaan harmillisen lyhyt :/
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.10.2009 klo 22.37

Tuli pikku "WTF?" -momentti, kun huomasin että oma BF1943-räpellys oli myös siellä mukana. Siinä ensimmäisenä.

Saakeli, halusin Trinen. :(
lainaa
Nemoir

Rekisteröitynyt 10.08.2007

18.10.2009 klo 22.47

Ainiin, tuo BF1943 unohtui. Sitä en jaksa lähinnä aiempia Battlefieldejä pelanneena (hyviähän ne, mutta tuo saa jäädä tällä kertaa).
lainaa
Mikemies

18.10.2009 klo 23.17

Oli kyllä aika kumma fiilis kun oli tullut koodi sähköpostiin. En kyllä olisi uskonut että olisin voittanut tuolla Super Stardust HD tekstillä joka tuossa onkin. Ensimmäinen kerta elämässäni kun voitin mitään. Kiitoksia V2.fi Trinestä, kannatti osallistua. :)
lainaa
trineman

19.10.2009 klo 01.01

missä trine!!! trine on suomalainen
lainaa
Blavazky

19.10.2009 klo 01.53

Tuo bf on kyllä jotenkin ihan syvältä, trine on aika herkku :) ja vielä kotimainen
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

19.10.2009 klo 10.38

Kyllä siellä ihan oikeat pelit ovat tuossa listassa. Mitä nyt vielä voisi lisätä niin Flower on myös ehdottomasti kokeilun arvoinen. Kas, oma Söldner X avautuminen päässyt tuohon. Heh =)
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

19.10.2009 klo 10.58

MEGA MAN 9 :0
lainaa
Arskavaan

19.10.2009 klo 13.17

Omasta puolesta suosittelen vielä ehdottomasti Crash Commandoa. Siinä on todella hauska moninpeli, varsinkin retroilun ystäville. Toinen, mikä puuttuu on The Last Guy. Erilainen ja hauska (yksin)peli.

Muutoin hyvä lista.
lainaa
samspas

19.10.2009 klo 13.42

Arskavaan kirjoitti:
Omasta puolesta suosittelen vielä ehdottomasti Crash Commandoa. Siinä on todella hauska moninpeli, varsinkin retroilun ystäville. Toinen, mikä puuttuu on The Last Guy. Erilainen ja hauska (yksin)peli.

Muutoin hyvä lista.


last guyn demon pelanneena, ei kyllä paljoa kiinnostanut.
lainaa
Guuk

20.10.2009 klo 20.34

Melkein kaikki parhaat pelit puuttuvat listalta. Kärkipäässä pitäisi olla ainakin Zen Pinball, Siren: Blood Curse, The Last Guy, Trine, Shatter..
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova