Tuorein sisältö

V2.fi testasi: AGON AGM600 -hiiri

Manu Pärssinen

04.01.2023 klo 16.20 | Luettu: 1723 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Monitorivalmistajan hiiri ei lompakkoa nakerra
AGON-nimeä on nähty V2.fi:n arvioissa yksinomaan monitoreista puhuttaessa - AOC:n AGON-sarjan pelinäyttöjä meillä on ollut testeissä useampiakin. AGONin valikoimassa on kuitenkin muutakin: näppäimistöjä, kuulokkeita, hiirimattoja ja hiiriä. Saimme joulun alla testattavaksemme AGM600-pelihiiren.

Speksien perusteella asiat ovat pelihiiressä kohtuullisen kohdillaan:
10 ohjelmoitavaa painiketta
RGB-valaistus, synkronointi muiden AOC-laitteiden kanssa
painikkeissa Kailh-kytkimet (80 miljoonaa klikkausta)
Pixart PWM3389-sensori
16000 DPI, 400 IPS
50G kiihtyvyys
1000Hz polling rateOikeakätisille suunniteltu, 115 grammaa painava langallinen (USB 2.0) hiiri löytyy punamustasta, kohtuullisen hillitystä, mutta silti kohdeyleisöään puhuttelevasta paketista. Muutaman paperilapun lisäksi laatikossa ei muuta olekaan ja kyljissään se mainostaa erityisesti NVidia Reflex -yhteensopivuutta, muutamia edellä luetelluista spekseistä, sekä mattapintaista päällystettään, joka kieltämättä tuntuu miellyttävältä, mutta tuntuu keräävän hieman sormenjälkiä.

Punottu USB-kaapeli on laadukkaan oloinen ja riittävän pitkä (1,8 metriä). AGM600 luistelee hiirimatollani sopivan liukkaasti - se ei ole kevein työnneltävä, mitä on tullut testattua, mutta melko lähellä jokapäiväistä työkaluani, joten pidin sen tuntumasta. Hiiri on suunniteltu sekä kämmen- että sormiotteella käytettäväksi ja itselleni se on matalien hiirten ystävänä inasen korkea, mutta muotoilultaan kuitenkin sellainen, että totuttelu ei vienyt kauaa. Ohjelmoitavia painikkeita on kaikkiaan 10, joista 5 sijaitsee hiiren oikealla puolella - kaksi niistä vasemman painikkeen reunassa, sekä kolme rullassa ja sen takana. Pohjasta löytyy vielä profiilinvaihtopainike.


Hiiri on aika tutunomaisen näköinen, ei mitenkään hurjan erottuva kilpailijoistaan - paitsi sen isohko RGB-valoissa hehkuva A-logo. Valaistuksessa ei ole erillisiä alueita, joten sitä ei saa erikseen sammutettua, mutta koko hiiren saa toki valottomaksi. Rulla ei ole sitä vapaasti pyörivää sorttia, johon monet ovat tykästyneet, mutta itselleni sillä ei ole suurta merkitystä.

Ohjelmistona hiiri hyödyntää AOC:n G-Menua, eli samaa, mitä käytetään firman näyttöjenkin kanssa. Onnistuin firman sivujen kautta lataamaan siitä ensin version, jossa hiirivaihtoehtoja ei ollut, eli kannattaa ladata se, mikä on tämän arvion lopussa olevassa lijnkissä. Ohjelmisto on suomeksi, mutta käännetty vähän huolimattomasti (kuten AGONin sivutkin). Sítä on kuitenkin selkeä käyttää näppäinten ohjelmointiin, sekä DPI-asetusten ja valoefektien säätöön.


AGM600:stä ei ole pahaa sanottavaa, muttei oikein mitään erityisen spesiaaliakaan. Se on peruspelaajalle pätevän oloinen pelihiiri kilpailluilla markkinoilla, joka nousee valikoimasta esiin hinnallaan: Alle 50 euron hintaluokasta ei juurikaan varteenotettavia kilpailijoita löydy näillä ominaisuuksilla, eikä edes kymppejä lisäämällä kovin montaa. Vastakkainasettelua ja vertailua voinee tehdä lähinnä Logitechin G502:n kanssa ja siitä onkin todennäköisesti haettu inspiraatiota.

Lyhyt unboxing-video V2.fi:n TikTokista.

@v2.fi Otetaan AOC AGON AGM600-hiiri laatikostaan. #agon #AOC #unboxing #v2fi ? Funk It Up - Official Sound Studio
AGON AGM600
Hintaluokka: 49 eur
Lisätietoa: AOC

V2.fi | Manu Pärssinen
< Joulukisojen finaali... Pelataanpa: Atari-ar... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

05.01.2023 klo 13.43

Saadaankohan joskus jokin avoin rajapinta RGB-valaistuksen ohjaamiseen, että kaikkien valmistajien valot olisivat synkassa toistensa kanssa käyttäen yhtä sovellusta.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.01.2023 klo 13.54 1 tykkää tästä

Kyllä siihen suuntaan on yritystä koko ajan (Matter), mutta haasteita saada kaikki puljut saman standardin taakse.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

07.01.2023 klo 13.24

Aivan, olen aina ajatellut tuota vain älykotien kanssa, mutta hyvä kun Matter toimii kaiken muunkin yhdistämisessä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova