Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Magma Mini -näppäimistö

Miia Lyyra

01.05.2023 klo 18.44 | Luettu: 690 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

BUDJETTIMALLIN KUUSKYMPPINEN
Arvostelin kesällä 2021 Roccat Magma -näppäimistön, joka sai lähes täyden arvosanan. Nyt Roccat on tuonut markkinoille pikkusisaren Roccat Magma Minin. Kyseessä on 60-prosenttinen lankku, mikä tarkoittaa, että siitä puuttuu mm. erilliset funktio- ja nuolinäppäimet. Pienen kokonsa ansiosta näppäimistö sujahtaa helposti reppuun tai sopii käyttäjälle, joka etsii minimalistista vaihtoehtoa.


Mikäli kuusikymppiset näppäimistöt ovat uusi tuttavuus, kannattaa varautua pieneen yllätykseen. Tiivis asettelu ja namiskojen vähyys vaatii totuttelua. Minulla on ollut käytössä 65- ja 75-prosenttisia, enkä kuvitellut, että minullakin totuttelua riittää. Yllätyksenä tuli, miten paljon käytän nuolinäppäimiä. Nämä toki löytyvät myös Magma Ministä, mutta komennon saadakseen tarvitsee painaa myös FN-namiskaa. Käytäntö vaatii totuttelua, mutta yllättävän nopeasti sormi taipuu painamaan vasempaan alakulmaan sijoitettua nappulaa. Mukana on myös Easy-Shift[+]-tekniikka, joka mahdollistaa näppäimistön laajemman kustomoinnin tarjoamalla painikkeille toissijaisen toiminnon.

Isosisaruksensa tavoin mini-versiossa on kumikupukytkimet, jotka myös osaltaan vaativat totuttelua. Myönnän edelleen, että pidän kumikuvuista, sillä ne ovat hiljaiset ja tuntuvat mukavilta sormien alla. Näppäimistö on lähes äänetön, joten se omiaan esimerkiksi avokonttoreihin. Mukana on edellisessäkin mallissa nähty anti-ghosting-tekniikka, jonka ansiosta näppäimet tekevät juuri sitä, mitä niiden on käsketty tekevän.


Roccat Magma Minin antamat ensifiilikset ovat ristiriitaiset. Näppäimistö on muovinen, joka antaa ulkoisesti halvan mielikuvan. Laite ei kuitenkaan nitise tai natise eikä myöskään anna periksi, mikä antaa tuotteesta laadukkaan fiiliksen. Täyskokoisesta versiosta poiketen mini-version mukana ei tule erillistä rannetukea. Kallistuskulmaa saa säädettyä jalkojen avulla vain yhteen kulmaan, joka ei ollut minun ranteilleni sopiva käyttöasento. En havainnut samanlaista ongelmaa Magman testijaksolla. Rannetuen puute ei haitannut, sillä minulla ei kaikissa muissakaan sitä ole, mutta kolmas säädettävä kulma olisi voinut pelastaa rannesäryltä.

Roccat Magma -sarjalaiset erottuvat kilpailijoistaan koko pohjan valaistuksella, joka ei kuitenkaan mini-versiossa pääse täyteen loistoonsa laitteen pienestä koosta johtuen. Sisaruksestaan poiketen mini on IP33-luokiteltu, joten näppäimistö kestää pienet roiskeet. Näppäimistöä ei ole saatavilla pohjoismaisella asettelulla. Meille testiin saapui DE-versio, joten näppäinhatuista löytyy ä ja ö sekä enter-namiska on normaalin muotoinen. Å puolestaan on sijoiteltu ü-hatun alle. Käytössä saksalaista asettelua ei huomaa.


60-prosenttiset näppäimistöt ovat lähes poikkeuksetta melko hintavia. Roccat Magma Mini asettuu kategoriassa halvimpiin. Jos budjetti on tiukka, on se oivallinen vaihtoehto tietyin varauksin. Arviota kirjoittaessa isosisarus oli alennuksessa noin 35-40 euron hintaan, joten mikäli koolla ei ole väliä ja haluaa mennä budjetti edellä, kannattaa selailla markettien valikoimaa hieman tarkemmin. Roccatin omassa EU-kaupassa Magma ja Magma Mini maksavat kumpikin 49,99 euroa.

Roccat Magma Mini on lähes yhtä hyvä kuin sisaruksensa. On käyttäjästä kiinni, miten näppäimistö asettuu käyttäjän sormien alle. Arvostelun kirjoittaminen minillä sujui hyvin, mutta pieni rannesärky laskee arvosanaa. 50 euron hintakategoriassa on vaikea löytää potentiaalista haastajaa 60-prosenttisten näppäimistöjen valikoimassa.Roccat Magma Mini
Hintaluokka: 49,99 euroa
Lisätietoja: Roccat

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Vappuaje... V2.fi testasi: PlayS... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova