Tuorein sisältö

Youtubers Life OMG

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Uplay Online
Julkaisija: Uplay Online
Julkaisupäivä: 21.11.2018
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

28.12.2018 klo 17.00 | Luettu: 4174 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Vuoden paras pelikanava
Sanovat, että YouTubeen videoiden tekeminen ja Twitchiin pelien striimaaminen voi tehdä tekijänsä rikkaaksi. Nykymaailmassa ansaitaan elantoa niin monella eri tavalla, että 10 vuotta sitten emme edes osanneet ajatella mitä kaikkea tekniikka voikaan mahdollistaa. On Lakkoa, Deataa, Herbalistia, AndyPyroa ja vaikka ketä! Jos elävässä elämässä tubettaminen ei ota tuulta alleen tai uraa haluaa kokeilla pelimaailmassa, on silloin oikea valinta Youtubers Life OMG.

Tubettajan ura on vaativa


Youtubers Life OMG tarjoaa kolme erilaista vaihtoehtoa ryhtyä tubettajaksi: pelaaja, muusikko tai kokki. Valitsin näistä pääuraksi pelaajan, koska halusin nähdä olisiko minusta suosituksi tubettajaksi miljoonayleisölle.


Aloittelevan videontekijän tarina on varmasti monelle tuttu. Uutta materiaalia kyhätään pimeässä ja pienessä huoneessa, yleensä vanhempien nurkissa. Tietokone on huono, mikki rätisee ja kameran kuvakin on 240p. Pankkitilillä ei ole rahaa, joten pitää pelata vanhoja pelejä, joita kukaan ei halua katsoa. Sen lisäksi editoimiseen tarkoitettu ohjelmisto on joku koneen mukana tullut halpa kopio tai kokeiluversio. Elämä on yhtä rämpimistä, kunnes yksi video saa katsojia ja tie aukeaa! Näin käy myös Youtubers Lifessa, vaikka miljonääriksi tulemista saa odotella hetken jos toisenkin. Kun julkisuutta on saatu, tipahtelee puhelimeen kutsuja ties mihinkä kissanristiäisiin. Kekkereissä pitäisi tietenkin käydä tutustumassa ihmisiin, jotta tunnettavuus kasvaa. Sosiaalisen ihmisen elämä ei kuitenkaan ole helppoa, sillä koskaan ei voi tietää, haluaako vastapuoli jutella sinulle vai ei.


Melko pian äidin nurkista pääsee muuttamaan pois, mutta tämä tuo elämään myös varjopuolia. On huolehdittava itsestään entistä tarkemmin. Kukaan ei ole muistuttamassa milloin pitää syödä tai nukkua. Rahat voivat loppua milloin tahansa, varsinkin jos unohti käydä töissä. Ruoka loppuu jääkaapista ja kaveritkin ovat kaikonneet elämästä, koska unohdit soittaa heille. Peli antaa melko karun, mutta totuudenmukaisen vaikutelman tubettajan elämästä. On pidettävä huolta monesta eri elämän alueesta, jotta voi oikeasti tulla kuuluisaksi. Välillä se kuitenkin vaatii tiukkoja valintoja esimerkiksi ystävien ja uran välillä.

Karaokesta huippulaulajaksi


Kävin pyörähtämässä myös kokin ja muusikon saappaissa. Muusikkona keskitytään luomaan erilaisia biiseihin keskittyviä videoita, joista ensimmäisenä aukeaa cover-videoiden tekeminen. Kokkina taas annetaan ruokavinkkejä ja kokataan mitä hienoimpia aterioita. Vaikka toiselta ammatiltani olen ravintolakokki ja musiikkikin on lähellä sydäntä, en juurikaan innostunut kahdesta muusta urasta. Muusikkona ongelmaksi nousi, etteivät soitetut kappaleet olleet niin sanotusti oikeita biisejä, vaan ihmeellistä ölinää. Kappaleet olivat kuitenkin hauskasti nimettyjä: esimerkiksi Stairway to Heaven oli muuttunut Starway to Helliksi ja Paint It Black Paint It Whiteksi. Samanlaisia nimimuutoksia oli havaittavissa myös pelitubettajan urassa, kun tunnettu laitevalmistaja Logitech oli muuttunut Ligotechiksi ja Fallout-peli Failoutiksi.


Tubettajan uraa oli mukava luoda, sillä mitä pidemmälle ja paremmaksi tubettamisessa tuli, sitä haastavammaksi simulaatio muuttui, sillä tubettajalta vaaditaan jatkuvasti hyviä videoita ja laadukasta sisältöä. Huonoa materiaalia sisältävä ja huonosti editoitu pätkä saatetaan katsojien toimesta peukuttaa alas, jolloin katsojamäärät laskevat. Siinä vaiheessa, kun rahaa alkaa valumaan ikkunoista ja ovista, voi myös sijoittaa rahansa uuteen tietokoneeseen ja muihin tarpeellisiin tarvikkeisiin.

Youtubers Life OMG on hauska katsaus nykypäivän somejulkkisten elämään. Sen söpöt grafiikat, koomiset yksityiskohdat ja yllättävän haastavaksi käyvä simulaatio pitävät otteessaan vähänkin aiheesta kiinnostuneet.

V2.fi | Miia Lyyra

Youtubers Life OMG (Playstation 4)

Modernin maailman työsimulaatio antaa pelaajan maistaa somejulkkiksen elämää hyvine ja huonoine puolineen.
  • Haastava simulaatio
  • Hauskaa ajanvietettä
  • Ei käytetä alkuperäisiä musiikkeja tai pelikuvaa
  • Peliä ei ole saatavilla suomeksi
< Déraciné... Rage in Peace... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

31.12.2018 klo 06.15 1 tykkää tästä

MIIA LYYRA kirjoitti:
Lakkoa, Deataa, Herbalistia, AndyPyroa ja vaikka ketä!


Täysin tuntemattomia minulle, pitäisi pystyä pelaamaan seuraavia youtubeja: v2fi, Jukka O. Kauppinen, Skrolli, Checkpoint TV ja vaikka mitä!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova