Tuorein sisältö

V2.fi vieraili: Motorolan neljä uutuuspuhelinta ja rullattava prototyyppi

Manu Pärssinen

16.09.2023 klo 12.00 | Luettu: 808 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Uudet moto g:t, edge 40 neo ja venyvä konseptipuhelin
V2.fi vieraili tällä viikolla muiden suomalaisten tekniikkamedioiden kanssa Motorolan järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuuden aluksi Motorola Suomen ja Baltian maajohtaja Mikael Kanervo kertoili Motorolan markkinaosuuksista ja myyntien kasvusta sekä jutteli rallikuski Riku Tahkon kanssa yhteistyöstä Motorolan kanssa. Paikan päällä myös vahvistettiin, että yhteistyö Pantonen kanssa jatkuu ja että jatkossa Euroopassa puhelinten mukana tulee ruotsalaisen Agood Companyn valmistamat pellavansiemenistä tehdyt suojakuoret muovisten sijaan. V2.fi pääsi eri värisiä kuoria hipelöimään ja sanottava on, että yllätti, kuinka “oikean muovin” oloista materiaalia saadaan nykyään tehtyä käyttämättä fossiilisia öljyjä. Muutenkin tilaisuuden iso painotus oli vastuullisuudessa, kierrätettävyydessä ja kestävässä kehityksessä, mutta toki pääosassa olivat uudet puhelimet.
Moto g -sarjaan esiteltiin kolme uutta puhelinta ja perustrendi oli se, että viime vuoden kalliimpien hintaluokkien ominaisuuksia muun muassa kamerapuolella siirtyi nyt halvemman kategorian puhelimiin. Samoin monia malleja saa nyt keinonahka(vegaaninahka)päällysteellä, joka tuntui sormiin reilusti edellistä versiota hienojakoisemmalta, vähemmän muoviselta.

moto g84Moto g84:ssä on 50 megapikselin f/1.8 pääkamera optisella kuvanvakauksella ja sen kaverina on 8MP ultrawidekamera, joka toimii myös makrokuvaukseen. Edessä on 16 MP selfiekamera. Puhelimen näyttö on 6,5” pOLED, 120 Hz ja kirkkautta luvataan 1300 nitsiä. G84 on ensimmäinen moto g -malliston puhelin, johon nyt tulee Pantonen Viva Magenta -väirtys. Puhelimessa on IP54-luokitus ja Dolby Atmoksen lisäksi Motorola on kehittänyt oman tilaäänijärjestelmnsä “Spatial Sound by Motorola”:n. Keskusyksikkönä toimii Snapdragon 695 5G tilaa löytyy12/256 Gt, akku on 5000 mAh 30W pikalatauksella ja ohjelmistopuolelta löytyvät Ready For, moto secure sekä Thinkshield. Suositushinta on 299 euroa.

moto g54Moto 54:ssä on siinäkin 50 megapikselin f/1.8 pääkamera (quad pixel) optisella kuvanvakauksella, mutta sen kaverina on vain 2 MP makrolinssi. Etupuolella on 16 MP selfiekamera. Näyttö on 6,5” LCD, 120 Hz ja mittasuhteiltaan 20:9. Sen sisuksissa sykkii MediaTek Dimensity 7020 -järjestelmäpiiri ja puhelinta saa sekä 4/128 Gt - että 8/256 Gt -tilakonfiguraatioilla. Akku on tässäkin 5000 mAh, mutta 15W pikalatauksella. Suositushinnat muistimäärästä riippuen ovat 199 euroa ja 229 euroa.

moto g14Sarjan halvimmasta luurista löytyy 50 MP pääkamera quad pixel -teknologialla ilman kuvanvakausta. Sen rinnalla on 2 MP makrokamera ja etupuolella 8 MP kamera. 6,5-tuumainen FullHD LCD-näyttö on siinäkin 20:9-kuvasuhteella, tilaa on 4/12 8Gt ja akku tässäkin 5000 mAh 15W pikalatauksella, piirisarjan nimeä ei speksilistauksessa kerrottu, mutta internet-tietojen mukaan se on Unisoc Tiger T616 (2xA75 + 6xA55). Hintalappu on kohtuullinen: 169 euroa.

edge 40 neoHieman ylemmän hintaluokan edge-sarjaan esiteltiin edge 40:n ja edge 40 pro:n kaveriksi edge 40 neo. Neosta löytyy ohut 7,76 mm runko, pyöristetyt näytön reunat ja IP68-luokitus. Sen kamerat ovat 50 MP f/1.8 optisella vakauksella, 13MP ultrawide/makro ja 32MP selfiekamera. Motorola mainitsi myös, että nyt videoihinkin saa taustaa sumentavan bokeh-efektin. Sisuksissa tikittää MediaTek Dimensity 7030, akku on 5000 mAh, mutta edge-sarjalaisista löytyy 68 W Turbopower-lataus, joka tuuppaa akun puolitäyteen vartissa. Näyttö on 6,55”, 144 Hz pOLED (HDR10+, 10-bit) ja vaikutti lyhyen testin perusteella varsin pätevältä - pidempi testi on tulossa. Neo sijoittuu hinnaltaan edge-malliston alapäähän, eli maksaa 399 euroa.

Motorola 312 Labs Rollable Concept


Tilaisuudessa kerrottiin myös Motorolan kehityslaboratorioista, jotka kulkevat nimellä “312 Labs”. Näytillä oli konsepti/prototyyppi 5” näytöllä varustetusta puhelimesta, jonka näytössä oli kuitenkin erityinen ominaisuus - kun esimerkiksi valitsi Youtuben koko näytöllä näytettäväksi, näyttöä rullasi puhelimen toiselta puolelta näkyviin lisää 6,5 tuuman näytöksi. Samoin selfiekamera oli normaalisti piilossa, mutta kun kameran otti käyttöön, näyttö rullasi hieman alaspäin paljastaen sen - samalla takapuolelle rullannutta näyttöä pystyi hyödyntämään niin, että kuvattava kohdekin näki kuvansa. Muuten takapuolen näytöllä näkyi esimerkiksi kello ja notifikaatiot samoin kuin taitettavissa puhelimissa.

Motorolan mukaan ei ole varmuutta, että kyseinen tuote koskaan markkinoille tulee, mutta erilaisia näyttötekniikoita tullaan varmasti monenkin valmistajan toimesta tulevaisuudessa kokoilemaan. Hieman tämän konseptin kanssa jäi huolettamaan se, että miten käy, jos mekanismin sisään eksyy vaikkapa hiekkaa tai langanpätkä taskun pohjalta. Alla video, jossa Motorolan tekniikkamestari esittelee puhelimen toimintaa ja V2.fi:n Manukin sitä hieman hiplailee.A Good Companyn kuoret (vasemmalla):V2.fi | Manu Pärssinen
< Retro Rewind: Ninten... Pelataanpa: Miami Vi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova