Tuorein sisältö

V2.fi vieraili: ERAZERin pelikoneet @ Paris Game Week

Manu Pärssinen

07.11.2023 klo 16.24 | Luettu: 1174 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vesijäähyläppäri ja Jeux de français
Emofirmastaan itsenäisemmäksi yksiköksi eriytynyt pelitietokone- ja lisälaitevalmistaja ERAZER kutsui V2.fi:n marraskuun vaihteessa vierailemaan osastolleen Paris Game Week -tapahtumaan. Pelifestivaali itsessään ei ollut tuolloin vielä käynnistynyt, joten harvalle osastolle pääsi tutustumaan, mutta tässä hieman tunnelmia paikan päältä sekä ERAZERin tarjonnasta.


ERAZER oli rahdannut yhteen PGW-halliin kiertävän messurekkansa, jonka näyttävintä antia olivat sen edustalla majailevat Counter-Strike 2 -pelikonerivistöt, sekä jättimäinen “läppäri” formulaohjaamoineen. Kynäri-rivit oli varattu seuraavan päivän messuvieraille, mutta formulaa pääsi itsekin kokeilemaan - tosin minun nopeimman kierrosaikani perusteella ei kehdannut kovin monelle kertoa, että olen kotoisin samasta maasta kuin Räikkönen ja Häkkinen.


Pienen pohjoismaisen toimittajajoukkion otti vastaan ERAZERin pelipuolen päällikkö Steven Chou. Chou kertoi, että näillä messuilla - ja muutenkin Euroopan kiertueella - on tarkoitus esitellä firman koko tuotekatalogia: oheislaitteita, läppäreitä ja pöytäkoneita, sekä tehdä yhteistyötä eri maiden somevaikuttajien kanssa ja palkita joku onnekas kokonaisella pelihuoneen sisustuksella.


Esillä oli totta tosiaan koko ärhäkkäästi nimetty valikoima: Crawler- ja Deputy-peliläppärit, V2.fissäkin arvioitu Major X20 (artikkeli), Scout- ja Defender-variaatiot, sekä lippulaivamalli Beast X40, joka on varustettu ulkoisella nestejäähy-yksiköllä. Sen sisuksista löytyy i9 (13th Gen), 4080 tai 4090, sekä jopa 2 teratavua tallennustilaa. Choun mukaan nestejäähyn myötä mobiili-GPU:n saa jopa 30% viileämmäksi ja sitä myötä 10-15% lisätehoa. Jäähyä voi ostaa myös erikseen.


Pöytäkonepuolella näytillä olivat muun muassa huippumalli Enforcer X10, sekä Engineer X30, Hunter X30 sekä ja Mechanic X20. RGB-valoelämysten lisäksi kätevyyttä tarjosi muun muassa helposti ilman ruuveja avautuva sivupaneeli. Choun mukaan uusi ökymalli on tulossa, kunhan Intel tekee seuraavan liikkeensä prosessorien suhteen.


Paris Game Weekin yhdessä hallissa - halleja oli useampia, muun muassa cosplaylle, esportsille, bisnesväelle ja niin edelleen - ehdimme pyörimään parin tunnin verran, mutta kuten todettua, useimmat osastot olivat vielä kiinni, tai niihin pääsi sisään, vain jos nimi oli listalla. Jättimäisiä osastoja oli paikan päällä muun muassa Nintendolla, PlayStationilla, Segalla, Samsungilla ja tietenkin kotimaan Ubisoftilla. Iso osasto oli pyhitetty myös nimenomaan Ranskasta kotoisin oleville peleille - valtio tukee peliprojekteja, jotka tehdään Ranskassa, ranskan kielellä.


Oheistuotemyyjien kojutkin olivat vielä autioina, mutta Xboxin osastolla pääsi pukeutumaan Starfield-pilotin pukuun sekä istuskelemaan pienessä elämyksessä avaruusaluksen ohjaamossa. Mielenkiintoisen oloista touhua oli myös EVA-virtuaalitodellisuus-esports-turnaus, jossa kaksi joukkuetta taisteli toisiaan vastaan areenalla virtuaalisilmikot päässään aseohjaimet kourissa. Kovin montaa ennakkoelämystä paikan päällä ei tarjottu, vaan suurin osa esitellyistä peleistä ja laitteista oli jo julkaistuja. Alla kuvakavalkadia ja pieni pätkä EVA-matsista.V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi kilpailu: Voit... V2.fi ihmetteli: 8Bi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova