Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Creative Zen Hybrid Pro Classic -kuulokkeet

Manu Pärssinen

30.12.2023 klo 18.03 | Luettu: 1478 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Jotakuinkin hintansa väärti
Creativen tuore kuulokekolmikko saapuu kolmessa erihintaisessa versioissa, joissa on hieman ominaisuuseroja. Zen Hybrid Pro -mallin (noin 100 euroa) mukana ei tule LE-ääniyhteyden mahdollistavaa palikkaa, mutta Classicin (130 euroa) mukana sellaisen saa. Creative Zen Hybrid Pro SXFI -malli (150 euroa) taas pystyy hyödyntämään nimensä mukaisestikin Creativen Super X-fi-teknologiaa, kun Classic-malli on vain “SXFI Ready”, eli vaatii paremman palikan ostamisen erikseen. Testiin saapui tämä keskimmäinen versio.


Pro Classic -pakkauksessa tulee siis kuulokkeiden ja pienessä kirjekuoressa sijaitsevan LE-äänipalikan lisäksi irroitettava mikrofoni, pikaoppaita ja USB-C-latauskaapeli. USB-A-C-adapteria ei mukana tule, mikä on itselleni edelleen pieni harmitus, pöytäkoneessani kun ei USB-C-paikkaa vieläkään ole. Pikaohje vaikutti olevan myös perusmallille, ei Classic-mallille.

Kuulokkeista löytyy reilusti kontrollipainikkeita: ANC-melunvaimennuksen kytkentäpainike, äänenvoimakkuuden rulla, painikkeet seuraavaan ja edelliseen raitaan siirtymiseen, mikrofonin vaimennus, play/pause-nappi sekä “multifunction”-nappi, jossa vakiona on virran kytkentä/bluetooth-paritus. Kontrolleita on siis huomattavasti enemmän kuin monissa muissa kuulokkeissa, mikä on hieno asia ja niitä on kätevä käyttää.

Ulkoasultaan Zen Hybridit ovat mielestäni varsin tyylikkäät; kulmia on pyöristelty, pronssihtavia koristeita on harkitusti siellä täällä, Creativen logo on hillityn pieni ja ainoa lisävalo on ohut (RGB-)ympyräviiva kuppien ulkopuolella. Simppeliä, kaunista, ajatonta. Korvien päälle tulevien tyynyjen materiaali on sieltä pehmeimmästä päästä, kevyesti top-kolmessa kokeilemistani ja metallista säätöpantaa pehmentää kankainen tyyny. SXFI Gamerit ovat edelleen usein käytössäni niiden mukavuuden vuoksi, eivätkä Hybrid Pro Classicit niistä kauas jää, vaikka ihan yhtä pilvenpehmeää hyväilyä ei korville tarjota. Kyllä näitä useita tunteja pitää päässään harmittelematta, jopa isommassa päässä ja lasien kanssa.


Jopa hieman yllätyin siitä, miten erinomainen kuunteluelämys Pro Classicit olivat suoraan paketista - suurin osa testisoittolistani teoksista kuulosti niillä paremmalta kuin odotin. Äänenkuvaan voi myös vaikuttaa Creative App -mobiilisovelluksen kautta, kunhan sen saa ensin yhteisymmärrykseen. Sovellus ei suoraan kuulokkeita löytänyt, koska ne olivat jo kytkettynä LE-yhteydellä tietokoneeseeni. Paritus bluetoothiin onnistui vasta, kun olin ottanut LE-palikan PC:stä irti, osasin painaa virtapainiketta oikean pituisen ajan ja sitten hakea laitetta kännykältäni. Silti appi ei kuulokkeita löytänyt, ennen kuin menin paritustilaan uudelleen. Sen jälkeen sovellus alkoi tuutata firmware-päivitystä, mikä tietenkin sen hommakin on.

Testailuviikkojen aikana hampaankoloon jäi muutama asia. Ensimmäinen oli se, että jos kuulokkeet olivat latautumassa ja ne koitti pistää päälle, vastaus oli välittömästi “Powering Off”. Jostain syystä ne eivät siis salli langatonta(kaan) kuuntelua silloin, kun akkuja ladataan. Se on toki ymmärrettävissä, että piuhallisina niitä ei pysty käyttämään. Latailu ei tosin ole kovin suuri ongelma, sillä luureille luvataan jopa 100 tuntia käyttöaikaa sekä 5 tuntia lisäkuuntelua 5 minuutin latauksella. Jälkimmäisen testasin myös käytännössä (tosin en sekuntikellon kanssa), ja nopealla piuhassa käytöllä pärjäsi pitkälle päivään. Jonkin aikaa ihmettelin sitä, että LE-yhteyttä ja Bluetooth-yhteyttä ei voi käyttää yhtä aikaa (siis vaikka mobiili + PC), mutta se on tekninen seikka ja tosiasia, sillä sinihammas-teknologiaahan LE:kin on.

Yksi kuulokkeiden erikoisuus on niin sanottu Broadcast-tila, eli LE-lähettimen voi kytkeä tilaan, joka lähettää ääntä useammille kuulokkeille kerralla. Varmaan harvemmin tarvittava juttu, mutta mikäli joku sellaista kaipaa, tässä yksi vaihtoehto.

Olin vallan tyytyväinen Hybrid Pro Classiceihin, mutta niissä on pikkuvikoja, joita toivottavasti osa vielä päivitetään paremmaksi. Ne kuulostavat ja näyttävät oikein hyviltä pelikuulokkeiksi, speksien perusteella pienemmän latenssin yhteys tekee tehtävänsä ja mikrofonikin on asiallinen. Kunpa appi olisi vähän kivuttomampi ja monipuolisempi, kuulokkeita voisi käyttää ladatessa ja pikkiriikkisen yhteyspalikan hukkumisen voisi jotenkin estää.



Creative Zen Hybrid Pro Classic
Hintaluokka: 130 eur
Lisätietoa: Creative

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi ennakoi: kotim... Pelataanpa: Onnellis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova