Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: kotimainen moottorikelkkailu Sledders (PC)

Miia Lyyra

26.12.2023 klo 17.51 | Luettu: 2474 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

ENSIMMÄISEN MOOTTORIKELKKAREISSUN TUNNELMAT
Aluksi todettakoon, että tiedän moottorikelkkailusta hyvin vähän. Tiedän, että kelkkoja on erilaisia, joista osa sopii matka-ajoon ja osa taas on parempia syvän lumen ajoihin. Lisäksi tiedän, että moottorikelkkojen iskutilavuus voi vaihdella. Oikeassa elämässä en ole kertaakaan päässyt kelkan kyytiin - sellaista se keskisuomalaisen ihmisen elämä on.


Sledders on suomalaisen Hanki Gamesin kehittämä peli, jota he luonnehtivat ensimmäiseksi realistiseksi moottorikelkkapeliksi. Se saapui kauppapaikka Steamin valikoimiin Early Access -leimattuna joulukuun alussa. Sleddersin alku kuitenkin koettiin jo syksyllä 2022, kun Niko Autio haaveili kelkkakauden aloituksesta, minkä johdosta aloitettiin pelin kehittäminen. Voin samaistua tähän odotukseen, sillä ostin kuukausi sitten lumilaudan ja opettelun tiimellyksessä olen kuluttanut lukuisia tunteja aikaa mm. Shredders-pelin parissa, joka keskittyy lumilautailuun. Talvilajien rakastajille kausi voi tuntua lyhyeltä, joten ymmärrän hyvin Nikon ja Hanki Gamesin intohimot kehittää täydellistä moottorikelkkapeliä.Kelkkailutausta tuntuu ja näkyy


Kehittäjien kokemus oikeasta moottorikelkkailusta näkyy, sillä minun kaltaisilleni aloittajille ensimmäiset ajelut osoittautuvat hankalaksi. Kelkka upposi hankeen yhä uudelleen ja uudelleen. Ajoin päin puuta, lensin rinteeltä alas ja näytti siltä, että hahmoni niska nyrjähti. Noin puolen tunnin ajelun jälkeen homma alkoi sujua ja nautiskelin vauhdin huumasta. Sledders on realistinen ja perustuu fysiikkaan, joten esimerkiksi jyrkän vuoren kiipeäminen ei ole helppoa, eikä myöskään sieltä alas tuleminen. Ohjaaminen vaatii hahmon tasapainottelua, vauhdin hallintaa ja kelkan suksien oikea-aikaista kääntämistä. Valikoimista löytyy tällä hetkellä 30 erilaista kelkkaa, joiden eroavaisuudet lienee paremmin hallinnassa jollain, joka kelkoista ymmärtää minua enemmän. Omaksi suosikiksi päätyi kuitenkin G4 154 Turbo, joka tuntui sopivan parhaiten omaan ajotyyliini.


Tällä hetkellä pelaamaan pääsee yksin tai yhdessä ystävien kanssa kolmessa eri kartassa. Alueet ovat hyvinkin samanlaisia pienine eroineen, mutta niiden laajuuden vuoksi ajettavaa riittää tuntien ajaksi. Vaihtelevat maastot tekevät kelkkailusta hauskaa, mutta myös haastavaa. Halutessaan voi kokeilla ajaa vuoren huipulle tai viilettää kilpaa kavereiden kanssa pitkällä suoralla. Moninpelin serverit toimivat mainiosti, joten kelkkavereiden kanssa ajelu sujuu muitta mutkitta. Koska pelin kehitysprosessi on vielä kesken, joten alueet ovat vielä isoa erämaata, josta ei löydy puiden, lumen ja rinteiden lisäksi juuri mitään muuta.

Kehitystyö on vasta alussa


Muutama päivä sitten kehittäjät julkaisivat roadmapin vuodelle 2024. Listan mukaan ajokokemusta kehitetään lisää ja tarjolle tulee myös kovempaa lunta, joka mahdollistaa esimerkiksi snowcrossin ajamisen. Lisäksi äänimaailmaa parannetaan, joka kieltämättä kaipaa kipeästi kehittämistä. Testijakson aikana päädyin laittamaan peliäänet kokonaan pois, sillä kelkan ääni oli raivostuttava.


Vaikka kehitystyö on vasta alussa, olen yllättynyt miten hyvältä Sledders näyttää. Ajelun ohessa jäin tuijottamaan maisemia ja vaihtuvaa vuorokauden aikaa. Yhdenkin kerran sammutin kelkan ja jäin ihastelemaan, kuinka kuu nousi vuorten takaa. Taivaalla loistavat tähdet ja puiden kuun valon mukaan liikkuvat varjot olivat ällistyttävän hienoja. Jatkossa toivoisin, että voisin valita ajavani vain yöaikaan, sillä silloin maasto näyttää kaikista kauneimmalta.

Jos pelin hankkii nyt, odotettavissa on vapaata ajelua, ajanviettoa ja omien kisojen keksimistä kaveriporukalla. Early Access -vaiheessa olevan pelin ostamista voi pitää sijoituksena projektiin, joka valmistuu vasta myöhemmin. Kehittäjät ovat kertoneet, että heitä kiinnostaa yhteisön ajatukset ja mielipiteet, joten innokkaat kelkkailijat pääsevät varmasti ääneen. Kehittäjien kelkkailutausta on Sleddersin valttikortti, sillä se mahdollistaa oikeasti realistisen kelkkapelin tekemisen kelkkailijoilta kelkkailijoille. Ainoa mikä jännittää on itse kelkat. Tällä hetkellä ajoneuvot ovat nimeltään mm. Lion ja Pollux. Uskoisin, että pelaajia voisivat kiinnostaa esimerkiksi Lynx, Polaris, Yamaha ja Arctic Cat sekä monet muut. Lisenssien saaminen näin pienen kehittäjän tekemään peliin voi kuitenkin olla taloudellisesti haastavaa.


Jään seuraamaan kehityksen jatkumista ja suunnittelemaan, kuinka saan ylipuhuttua ystäväni ostamaan pelin, jotta voimme lähteä myöhemmin kisailemaan kelkoilla rinteeseen.V2.fi | Miia Lyyra
< Joulukisojen 4. viik... V2.fi testasi: Creat... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova