Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach Stealth Pro (Xbox) -kuulokkeet

Anne Kukkura

18.04.2024 klo 16.45 | Luettu: 878 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Turtle Beachin käsitys paremman väen pelikuulokkeista
V2.fi sai testattavakseen Turtle Beachin jo jokin aika sitten julkaistut lippulaivakuulokkeet. Mainospuheissa Stealth Pro -kuulokkeet ovat kovaa tekniikkaa ja suositushintakin on noin 346 euroa, mutta mitä tuohon hintaan mahtaa saada ja tuoko raha sen mersu-fiiliksen, jota tuotteelta sopii toivoa?


Kuulokekuppien ja pannan tekonahkapehmusteet näyttävät houkuttelevilta ja tuntuvatkin melko mukavilta. Kuppien pehmusteet eivät aiheuttaneet hikoilua ja tuntuivat kohtuullisen hyviltä silmälasien kanssa. Hyvin säätyvän pannan pehmuste on ohuen puoleinen, joten painon tunne voi alkaa piinata päälakea pidemmän käyttöjakson aikana. Kuulokkeilla on painoa yli 400 grammaa, joten pehmusteiden olisi oltava täysin kohdillaan. Puristusvoimaa sentään kuppien välillä on enemmän kuin muissa Stealth-sarjalaisissa, mikä auttaa istuvuuden kanssa.

Yleinen rakenne vaikuttaa tukevalta ja laadukkaalta. Panta on valitettavasti päällystetty ikävällä, sileän tuntuisella mutta ajan saatossa töhnääntyvällä muoviseoksella. Samaa tulevaisuustöhnää löytyy napeista ja muista osista, mikä kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä. Sormenjäljet jäävät aineeseen myös herkästi kiinni. Mielestäni päätös lisätä itsestään sulavaa pintaa näin tyyriisiin kuulokkeisiin on todella kurja, etenkin niiden käyttöikää ja hiilijalanjälkeä ajatellen.

Mukana tulee puomimikrofoni ja tulppa mikin paikalle, jos sitä ei halua käyttää. Kuulokkeissa on sisäänrakennetut, heikkolaatuiset pikkumikit, joita voi hyödyntää joko puheelle tai aktiiviselle vastamelutoiminnolle. Mikrofonipuomin ääni on nasaalipainotteinen, mutta siitä huolimatta muilta osin tasapainoinen ja yllättävänkin selkeä. Taustaäänten suodatus toimii taustalla moitteettomasti eikä peliseurue valittanut äänenlaadusta. Vastamelu on herkkä ilmavirralle, mutta toimii pelaillessa hyvin ja luo sen oman kuplan, jota pelaajien kotitaloudessa voi välillä tarvita.
Liitettävyys toimii langattomilla vaihtoehdoilla: Stealth Pro tottelee joko yhdessä tai erikseen 2,4 GHz radiolähetintä sekä Bluetooth 5.1 -yhteyttä. Yhteyksien säde on lyhyellä matkalla hyvä, mutta seinien tullessa väliin yhteys saattaa katketa kokonaankin, jolloin kuulokkeet jäävät surullisina tuuttailemaan merkkiääntä. Kotona ei välttämättä kannata kävellä ympäriinsä Stealth Pro:t päässä tämän vuoksi. Yhteys on kuitenkin nopea ja signaalin laatu miellyttävä, jos kuulokkeita käyttää oletuksen mukaisesti.

USB-A:lla liitettävä kiekon muotoinen lähetin viestii tilastaan hiukan häiritsevästi vilkkuvin värillisin ledein ja osaa ladata myös kuulokkeiden akkuja. Kyljessä on toinen USB-A-portti muiden laitteiden, kuten vaikka kuulokkeiden sisällä olevan akun samanaikaista lataamista varten. Tästä kätevyydestä annan plussaa.

Akkuja tulee mukana kaksi, ja yhdestä saa kerrallaan vain noin kaksitoista tuntia käyttöaikaa. Onneksi akkujen vaihto sentään on helppoa ja nopeaa. Vasemmasta kupista avataan pieni magneetein suljettu luukku, akku ulos ja toinen sisään – ja uusi käyttösykli voi alkaa.


Stealth Pro -kuulokkeista testiin saapui Xbox-brändätty versio. Xbox tarkoittaa tässä tapauksessa vihreää tehosteväriä lähettimen ledeissä ja sitä, että Xbox-versio toimii kaikkien laitteiden kanssa – mutta PlayStation-versiota taas ei voida liittää Xboxiin. Jos omistat sekä Xboxin että PlayStationin, kannattaa siis valita kahdesta Xbox-versio. Kuljetettavuuskin on otettu huomioon, mistä pidin kovasti. Mukana tulee iso ja tukeva pussukka, johon mahtuvat kätevästi niin kuulokkeet kuin myös lähetin, kaksi mukana tulevaa USB-johtoa ja lisäakku.

Käyttöönotossa tärkeintä on tuikata kuulokkeet heti ensin kiinni tietokoneeseen (Win tai Mac) ja yhdistää siellä Turtle Beach Audio Hub V2 -sovellukseen. Laiteohjelmiston päivityksen jälkeen kuulokkeet tottelevat myös puhelimesta tehtäviä taajuuskorjauksia ja ottavat kiltisti ääntä myös eri konsoleista. Sovelluksilla voi halutessaan tehdä myös runsaasti erilaisia säätöjä kuulokkeiden tasojen lisäksi esimerkiksi mikrofoniin, merkkiääniin ja pikapainikkeisiin. Kaikkea ei opi ehkä säätämään heti mieleisekseen, mutta kattavat vaihtoehdot ovat erinomaisen hyvä juttu.

Painikkeet on sijoiteltu oikeaan kuppiin ja vasemmassa kupissa sijaitsevan puomin nosto vaientaa sen. Äänenvoimakkuuden rulla on pyöritettävänä kiekkona kupin sivussa, mikä on toteutuksena hieman erikoinen totuteltava, mutta käytössä kuitenkin aivan toimiva juttu. Kiekon keskellä on yksi painike ja alapuolella kolme: Superhuman Hearing -tilan pikanappula FPS-pelaajille, virta/yhdistämispainike sekä Bluetoothin yhdistäminen/toisto. Napit erottuvat toisistaan sormenpäillä, mutta klikkaus tuntuu omaan makuuni liian pehmeältä eikä painallus aina rekisteröidy ensimmäisellä tökkäyksellä.


50 mm kuuloke-elementtien tarjoama sointi on sanalla sanoen makea ja menee omien suosikkieni kärkeen. Skaalalle mahtuu jo pelkällä perusasetuksellakin ihanasti erottelua, kilinää, kolinaa, jytinää ja selkeitä sävy- ja suuntaeroja, jotka todella elävöittivät pelihetkiä. En oikeastaan jäänyt kaipaamaan mitään, vaan lähinnä ihmettelin, kuinka yleiskuvasta on saatu niin laadukas ja kaikkeen sopiva. Testasin Stealth Pro:n suoriutumista pelien lisäksi myös tavanomaisesta musiikin kuuntelusta ja muusta viihdekulutuksesta, enkä löytänyt syitä valittaa. Todella mukava kokemus, jossa ei säröjä tai mössöisiä puuroutumisia tullut vastaan. Lämmin suositus siis tältä osin, myös siksi että suljettu rakenne auttaa pitämään omat mölyt poissa kanssaeläjien korvista.

Kuulokkeiden hintahaarukka näyttää olevan tällä hetkellä 280–360 euroa, jonka matalammassa päädyssä suosittelen pitäytymään, mikäli vain mahdollista. Äänenlaadun, säätöjen ja yhdistämisvaihtoehtojen (iOS, Android, PC, Xbox, Switch, PlayStation) vuoksi Stealth Pro:ta voi suositella, mutta ostopäätöstä tehdessä kannattaa ottaa huomioon myös mukavuus- ja käyttöikäasiat. Uskallan väittää, että nämä ovat valmistajan sekä paras että puhtaasti kiinnostavin pelikuulokemalli tällä hetkellä.

Avasimme laatikon:

Turtle Beach Stealth Pro (Xbox)
Hintaluokka: 280–360 euroa
Lisätietoa: Turtle Beach

V2.fi | Anne Kukkura
< V2.fi testasi: OSSC ... Pelataanpa: DOS-shar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova