Tuorein sisältö

Kinectiä testaamassa

Manu Pärssinen

19.09.2010 klo 11.13 | Luettu: 5708 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Osa 2 videon kera
Videoeditointiohjelman kenkkuilu viivästytti Kinect-artikkelimme toista osaa, mutta tässä se vihdoin on. Videossa tunnelmia testipäivästä, alla lyhyitä kommentteja testatuista peleistä.Kaiken kaikkiaan Kinectin toimivuus laitteena yllätti positiivisesti. Se ei kenkkuillut valaistuksen vähyyden vuoksi ja tunnisti pelaajan liikkeet tarkasti. Paikalla olleista peleistä ei yksikään ollut lopullinen versio, mutta silti viivettä liikkeiden tunnistamisessa ei juurikaan ollut - joissain peleissä juuri ja juuri havaittavasti, joissain ei ollenkaan.

Kinect Sportsin ehdottomaksi ykköslajiksi muodustui keihäänheitto, joka sopii tietenkin suomalaisiin olohuoneisiin mainiosti. Lyhyen testin perusteella keilaus vaikutti hankalammalta kuin Wii Sportsin vastaava, mutta ehkä treenauksella asia korjaantuisi.

Dance Central ei ole perusnörtin peli ja testaaminen paikan päällä jäikin enimmäkseen urheilullisemman naisväen vastuulle. Pelaaminen on kaukana oikeiden nappien painamisesta jaloilla DDR-pelien tyyliin, sillä Dance Central tunnistaa käsien, vartalon, pään, jalkojen ja jalkaterienkin asennot. Rytmitaju on ehdoton vaatimus. Hiki tuli hetkessä.

Kinect Joy Ride tuntui omituisimmalta Kinect-peliltä, lähtien siitä, että päivän ajan hehkutettiin Kinectiä laitteena, joka sallii keneltä tahansa loikkaamisen peliin ilman nappien läpikäyntiä. Ennen Joy Riden pelaamista jokainen testaaja kuitenkin perehdyttiin lukuisiin eri liikkeisiin, jotka täytyy muistaa, jotta pelissä pärjää. Käsien pitäminen tyhjän päällä rattiasennossa vaikutti vähän hölmöltä, mutta driftaus lantiota kallistamalla tuli nopeasti kuin luonnostaan, eikä ohjausliikkeiden tarvinnut olla isoja. Odotamme kuitenkin mielenkiinnolla lopullista versiota.

Kinectimalsin lyhyt demo esitteli söpön kissaeläimen, jota treenattiin ja jonka kanssa leikittiin. Vaikka testaus maistui myös veteraanipelaajille, on ilmeistä, että pelin kohderyhmä on nuoremmat tytöt. Mielenkiintoisena bonuksena testaajille annettiin pehmoeläin, jonka näyttäminen kameralle lopullisessa pelissä lisää sen pelin eläingalleriaan.

Kinect Adventuresin koskenlasku on toistaiseksi tunnetuin Kinect-peli johtuen E3-demoamisesta ja syyskuun alun tilaisuudessakin se oli näkyvästi esillä. Dance Centralin ohella se vaatii pelaajalta eniten liikkumista ja tavallaan 'projisoi' näkymättömän kumilautan lattialle. Toisin sanoen, jos pelaajat seisovat pelialueen yhdellä reunalla, kallistuu ruudulla näkyvä kumivene siihen suuntaan. Kahden pelaajan yhteispeli oli kieltämättä hauskaa.

Olohuoneeseen tarvitaan paljon tilaa, mutta muuten Kinectissä on laitteena paljon potentiaalia. Lopullinen tuomio on jätettävä pidempään testisessioon. Toistaiseksi nämä pelien ennakkodemoversiot jättivät peruspelaajan näkökulmasta vähän kylmäksi, mutta Tokyo Game Showssa julkistettiin tällä viikolla jo monia 'hardcorempia' Kinect-pelejäkin. Taistelu liikepelien kuninkaasta tulee käymään kovana tämän vuoden jouluna, eikä voittaja selviä välttämättä vielä ensi vuodenkaan aikana.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Käsikonsolien kahdel... Listasunnuntai #52... >

Keskustelut (6 viestiä)

Jaakkimo

19.09.2010 klo 11.50

Joo, pätevä laitehan tuo on. Suurin ongelma tuppaa olemaan kyllä tuo, että se vaatii ainakin sen 2,5 metriä tyhjää tilaa toimiakseen kunnolla. Väittäisin että semmoinen tila on television edessä aika harvalla. Vaikka väittävät että se 1,8 metriä riittäisi niin ei pidä paikkansa. Adventuresissa ei toimi kaksinpeli noin läheltä ja Sportsin peluu ei onnistu myöskään kunnolla. Julkaisupelit tuntuvat olevan aika tuubaa, mutta TGS:ssä paljastetut Steel Battallion ja uusi Panzer Dragoon antavat odottaa hyvää. Vaikka mielummin silti olisin ottanut jatko-osan Panzer Dragoon Sagalle ihan padilla pelaten mutta kelpaa tuokin.
lainaa
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

19.09.2010 klo 12.22

Suomenkielisyyden puute vaivannee noitakin kokoperheen huviksi suunnattuja pelejä.
lainaa
a_Sniper

Rekisteröitynyt 20.01.2008

19.09.2010 klo 13.44

Yrittää saada selvää mitä noi puhuu ja samalla videon leikkaaja o saanu neronleimauksen laittaa taustamusiikkia älyttömästi jotta ei saa mitää selvää mitä siinä selostetaa, noh iha sama :D
lainaa
Cene

Rekisteröitynyt 11.04.2007

19.09.2010 klo 19.25

http://img.hajotus.net/natal.jpg
lainaa
Zx-4

Rekisteröitynyt 19.07.2007

20.09.2010 klo 05.21Repes kyllä perse niin perkeleen moneen osaan, sillä videon aikana pohdin juuri samaa. Aluksi kuvittelin tuota hienoksi systeemiksi, mutta voi ei, eihän tuota kehtaa käyttää muuten kuin hirveissä naamoissa tai kellarissa hämähäkkien seurassa.
V2, hyvä ja selvä video, ostakaa kuitenkin langattomat nappimikrofonit tai repikää alhainen media-assistentti työssäoppimaan.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

21.09.2010 klo 20.35Tuli naurettua vedet silmissä ;D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova