Tuorein sisältö

Retroretkellä Amsterdamissa

Manu Pärssinen

31.01.2011 klo 12.00 | Luettu: 3470 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Game Over?
Ollessani pakkaamassa laukkuja ennen lähtöä Nintendon 3DS -tapahtumaan Amsterdamissa, sain tietooni, että kaupungin rautatieaseman läheisyydessä on retropelejä myyvä liike. Kaupan sivusto näytti lupaavalta, joten sovimme Domen Jukka O.Kauppisen kanssa käyvämme siellä vierailulla ennen 3DS-tilaisuutta.

Game Over? -liike sijaitsee todellakin vain muutaman sadan metrin päässä Amsterdamin keskusrautatieasemalta, marinhajuisten turistirysien keskellä, pienellä sivukadulla. Kielipuolisuutemme ja suunnistuskykymme rajoitusten vuoksi sen löytäminen otti aikansa, mutta lopulta kävi ilmi, että olimme juuri oikeassa paikassa, liike vain ei ollut auki. Pettyneenä lähdimme kiertelemään kaduille. Kun oli aika palata kohti rautatieasemaa, Game Over? olikin avoinna ja hyökkäsimme sisään.

Olin varoittanut vierailustamme etukäteen kaupan omistavaa Davea, joten astuttuamme sisään ja hetken aikaa ihmeteltyämme valtavaa NES- ja SNES-pelien vuorta, hän kysyikin, olemmeko me ne tyypit Suomesta. Loppuaika kaupassa menikin sitten mukavia jutustellen mm. Japanista ja Vectrex-konsolista - mutta antaa kuvien kertoa enemmän kuin tuhat sanaa.

Heti sisään astuessa kävijän eteen avautuu näkymä retrolaitteista televisioihin kytkettynä: NES, SNES ja mm. Neo-Geo esittelee pelivalikoimaansa.


Kaupan tyylikkäin vitriini on täynnä elektroniikkapelejä - varsin kovalla hinnalla.


Erikoisuuksia tässä kuvassa: PowerGlove, Famicom Family Basic, Playstation Yaroze.


Tässä esimerkiksi avaamaton Virtual Boy sekä Famicom Disk System.


Hyllyjen päällä hyvinkin harvinaista kamaa: Bandai Wonderborg, Bandai Playdia, Sharp Loopy... siniset laatikot ovat täynnä eri konsolien pelejä.


Yksi kaupan harvinaisimmista laitteista, ja hinta sen mukaan: televisio, jossa sisäänrakennettuna Super Famicom eli Japanin SNES.


Atari 2600:n pelejä, mukana myös harvinaisempia. Näistä löytyi jotain myös sopuhintaan.


Neo-Geon pelejä.


Kummallisuus: (surkea) Mario-peli PC:lle.


Aikaa ennen NES:iä - Nintendon valmistama Pong-klooni.


R.O.B.-robotti.


Omistaja Dave ei halunnut itsestään otettavan valokuvaa, mutta tämä kertoo jotain miehen omistautumisesta peleille.


Game Over? -kaupan hintataso oli pääasiallisesti melko korkea, paikoitellen jopa uskomattoman hintava. Toisaalta mukana oli paljon laitteita, joita ei varmasti koskaan tule uudestaan Euroopassa näkemään. Retrofaneille ehdoton matkakohde.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Lauantai-illan kevyi... Listasunnuntai #69... >

Keskustelut (2 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

31.01.2011 klo 13.03

Verrokkina - boksattu Famicom Disk System Akihabarassa ja Den Den Townissa selvästi alle 100 euroa, joten kyllä tuolla tosiaan hintaa piisaa, jos piisaa tavaraakin.
lainaa
Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

31.01.2011 klo 13.09

Mutta halpaakin kamaa riitti. Kaapeissa oli se kallein keräilykama.
Konsolit tosin varmaan olivat kaikki hinnakkaita, mutta pelilöytöjä kyllä piisaa kun kaivelee laatikoita.

-JOK
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova