Tuorein sisältö

Xbox Livestä ladattua

Toimitus

28.03.2011 klo 19.36 | Luettu: 8104 kertaa | Teksti: Toimitus

Lisää Fablea ja Haloa
Fable III: Traitor's Keep Quest Pack

Teksti: Jari-Tapani Peltonen


Edellinen ladattava lisäosa Understone kustansi vain 400 ms-pistettä, muttei tarjonnut sen vertaa sisältöä, kuin (parempien pelien) demot. Suhteellisesti ajatellen 160 pojoa tyyriimpi Traitor's Keep on elämys. Olet noussut kuninkaaksi tai kuningattareksi. Valtakunta on pelastettu. Uusi kiertoajelutyyppinen putkijuoksu alkaa, kun valtaistuinsaliin hyökkää salamurhaaja. Petturijahti vie valtiaan vankilasaarelle, jossa on koettu kapina. Keksijä, noita ja kenraali profiloituvat valtion vihollisiksi. Kukin on jo karannut kauas. Ellei joutava mätkintä uneta, pelaaja voi pahiksia jahdatessaan tarttua pariin yksityiskohtaan ja miettiä, onko kapinointi oikeutettua. Ei ole pakko. Ei kannata. Selkeän, ihan kivan tarinantapaisen kokonaisuuden lisäpalikka silti muodostaa, toisin kuin edeltäjänsä.

Kolmella uudella alueella on muutamia enemmän tai vähemmän tuoreen näköisiä vihollisia. Keksijän kellopelirobotit ovat vaihtelua silmälle. Eräässä vaiheessa kohdataan zombeja, joita voi rankaista vain valoisassa kohdassa. Wou - Fable III vaatii taktiikkaa? Pelaaja saattaa toki piestä nämäkin viholliset vahingossa, rämpyttäessään mitä tahansa nappia, mutta näinkin mitätöntä juttua voidaan pitää piristysruiskeena tässä asiayhteydessä. Uusi koko ajan puliseva ääninäyttelijä on kuivanpuoleinen. Tutun tyylisiä puujalkavitsejä on ripoteltu sinne tänne. Uudet turhat asut ja aseet ja robottityyli koiralle saavat ominaisuusluettelon näyttämään koreammalta. Muutaman tunnin kesto tekee kaavamaisesta lisäyksestä "asiallisen". Ken saa jotakin irti Fable III:sta, saa jotakin irti myös Traitor's Keepistä.

2/5

Halo Reach Defiant Map Pack

Teksti: Tero Huomo


V2.fi:n toimituksen Halovastaavana Noble Map Packin arvostelu jäi valitettavasti väliin, mutta nyt katsauksessa on Halo Reachin uusin karttapaketti. Tyypilliseen tapaan Defiant Map Pack sisältää kolme uutta taisteluareenaa 800 MS-pisteen (eli noin 9 euron) hintalapulla.

Condemned on keskikokoinen tylsänharmaa sisätaso. Tilaa käytetään hyödyksi minimaalisesti, sillä turpajuhla sijoittuu raketinheittimen sekä kiikarikiväärien respawneille. Kun kiikarikiväärit löytyvät molempien joukkueiden aloituksen tuntumasta ja raketinheitin keskikohdan pyöreästä painovoimattomasta huoneesta, jäävät tason molemmat sivut lähes tyhjiksi. Niihin pelaajat eksyvät yleensä vain kantaessaan lippua. Kliiniset avarat käytävät eivät tarjoa erityisen taktisia taisteluja, ja tarkkuusampujille annetaan pari turhan tehokasta spottia pitää koko keskikenttä tyhjänä. Kartan suunnittelijat ovat unohtuneet näpertämään ikkunoista näkyvän avaruustaistelun kanssa ja sitä myöten Condemned saa ääneni Reachin surkeimpana tasona.

Aikaisemmissa maksulliset tasot ovat olleet ainoastaan perinteistä moninpeliä varten, mutta uusin karttapaketti rikkoo kaavan. Yksi tasoista, Unearthed, on pelattavissa ainoastaan Covenant-mörköjä vastaan käytävässä Firefight –taistelussa. Taistelu sujuu kaivosrakennuksella ja sitä ympäröivällä pienellä aavikkoalueella. Unearthed edustaa Firefight–tasoista keskikokoista suurempaa, ja onkin Beachheadin lisäksi ainoa kartta, jossa ihmisillä on käytössään raketinheittimellä varustettu Warthog –maasturi. Unearthed on varsin perinteinen Firefight–kartta, jossa pelaajat napsivat yksinäisten mörköjen päitä ylätasanteilta. Warthogilla pystyy ajamaan ongelmitta kurarallia rakennelmien ympärillä. Se on karttana kuitenkin mielikuvitukseton, eikä tarjoa Firefightissa mitään ihmeellistä. Karttaa on myös harvinaisen vaikea päästä pelaamaan ilman kaveriporukkaa – sille ei ole omistettu omaa pelilistaansa, joten satunnaiset pelikaverit hakeva matchmaking ei arvo Unearthedia käytännössä koskaan.

Selkeästi paras uusista kartoista on massiivinen Highlands, joka loistaa erityisesti lipunryöstössä. Kartan molempiin ääripäihin on sijoitettu joukkueiden tukikohdat, joissa tarjotaan Warthog sekä Mongoose –mönkijät nopeaan hyökkäykseen ja vastaavasti suojaisat seinät, kiikarikivääri ja raketinheitin tehokkaaseen puolustukseen. Tukikohtien väliin jää laaja alue, jonka keskikohtaa käytetään lähinnä läpiajoon, sillä kartan reunoille jäävät hyödylliset rakennukset ja kallionkolot, jotka tarjoavat muutaman tehoaseen sekä Ghost-kiiturin. Metsäinen maasto kuhisee tiukkoja sisätiloja lähitaisteluun sekä avoimia ulkotiloja ajokeilla rällästämiseen. Jalkaväkikin liikkuu nopeasti useilla teleporteilla. Runsaista suojista johtuen tarkkuusampujat pakotetaan liikkeelle tai kykkimään avoimille katoille, joten kiikarikiväärit eivät dominoi taisteluita aivan yhtä paljon kuin Halossa yleensä. Highlands on myös visuaalisesti komea – ylänköjen metsämaastot, pato ja taustalla ilmassa pauhaavat Covenant–alukset muodostavat yhden Halo Reachin kauneimmista taisteluareenoista.

Defiant Map Pack on äärimmäisen epätasalaatuinen karttapaketti, joka käytännössä sisältää ainoastaan yhden hyvän moninpelikartan. Tulevaisuutta varten tavalliset moninpelikartat ja Firefight–areenat soisi eroteltavan omiin DLC-paketteihinsa. Tasalaatuisen Noble Map Packin jälkeen Defiant Map pack on epätasainen räpellys, jonka hintalaatusuhde on heikko. Ja miten ihmeessä karttapaketti syö kovalevytilaa 0,6 gigatavua?

1,5/5

V2.fi | Toimitus
< Listasunnuntai #77... Super Play Box X-200... >

Keskustelut (7 viestiä)

Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

28.03.2011 klo 20.03

Aina mä jaksan ihmetellä miten Peltonen jaksaa palata Fablen kimppuun vaikka jätkä siitä ei selvästikään nautintoa saa.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

30.03.2011 klo 20.44

Jartsa katsoo myös elokuvia joista ei varmaan saa senkään vertaa nautintoa kuin fablesta...

lainaa
Aatu

31.03.2011 klo 20.34

Fable kolmonen tulee kyllä hankittua heti, kun tulee PC:lle. Fable lost Chapters oli ainakin loistava ja aivan lian aliarvostettu peli. Jos kolmonen on parempi versio siitä on varmasti loistava.

jA jARIHAN SELVÄSTI NAUTTII HUONOISTA ELOKUVISTA.
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

04.04.2011 klo 12.53

Aatu kirjoitti:
Fable kolmonen tulee kyllä hankittua heti, kun tulee PC:lle. Fable lost Chapters oli ainakin loistava ja aivan lian aliarvostettu peli. Jos kolmonen on parempi versio siitä on varmasti loistava.

Valitettavasti Fable III on vain varjo Lost Chaptersista.
lainaa
RtA

05.04.2011 klo 17.33

kuinkahan monta vuotta menee ennenkuin FableIII tulee Pc:lle?
lainaa
parikaapeli

07.04.2011 klo 01.30

pari vuotta
lainaa
verneri

09.04.2011 klo 17.22

Fable 3 tulee PC:lle ensi kuussa oikeastaan..........

http://www.newgamenetwork.com/news/2406/fable-3-pc-versio
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova