Tuorein sisältö

Listasunnuntai #146

Mikko Heinonen

22.07.2012 klo 16.18 | Luettu: 8078 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Sadepäivän pelastukset
Terveisiä kesälomalta - tämä juttu on takuulla ainoa töihin verrattava asia, jonka aion kuluvan kahden viikon aikana tehdä. Työntekoa enemmän lomanviettoani ovatkin häirinneet kovasti vaihtelevat sääolosuhteet (kuvaavaa on, että nyt tätä kirjoittaessani aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta). Onneksi sadekelit tarjoavat myös mahdollisuuden nörtteilyyn hyvällä omallatunnolla - ja löytyyhän tuota ajankulua, vaikka lomakassa olisi tyhjäkin. Listalla tänään halpaa tai aivan ilmaista tekemistä pelaajalle.

Ilmaiset morpitSanonta "yhden epäonni on toisen onni" toteutuu harvoin yhtä hyvin kuin MMORPG:issä. Kun kuukausimaksua maksavat tilaajat kaikkoavat, muuttuvat pelit usein ilmaisiksi maksullisilla bonuksilla. Esim. aivan kohtuullinen Lord of the Rings Online on ilmainen peräti tasoon 75 asti. Vapaamatkustajan elämä on vähän VIP:iä tylsempää ja grindaavampaa, mutta aika kuluu mukavasti tällaisenaankin jos on tontuntappoon suuntautunut. Ja jos Lortto ei kiinnosta, voit kokeilla vaikka Star Trek Onlinea, Age of Conania tai n+1:tä koreamorppia - Star Wars: The Old Republicin huhutaan seuraavan pian perässä...

Steamin alennuksetSteam Summer Sale alkoi tänä vuonna myöhässä, mutta niin alkoi kesäkin Suomessa. Vielä muutaman tunnin ajan ehtii tehdä valintoja digitaalisesta alennusmyynnistä - tänään tarjouksessa esim. DayZ-zombiemodiin tarvittava ArmA II.

GOG.com ja indietJos pidät peleistäsi enemmän ilman DRM:ää tai retrohammasta kolottaa, käy katsomassa täällä. Muutaman dollarin sijoituksella voit löytää mukavaa puuhaa Dungeon Keeperin, Settlersin ja vaikka Interstate '76:n parista, eikä uudempienkaan pelien ystävän tarvitse pettyä.

Eikä unohdeta indie-pelejäkään - tällä hetkellä on käynnissä Indie Gala Mobile 2.

Pelihyllyn kertymätEdellä olevaan hieman liittyen: "Oho, viime vuoden superhitti 5 euroa (tai sama konsolille 5 puntaa brittikaupasta), tämä jäikin välistä - klikklik". Tämän jälkeen peli sitten kerää pölyä hyllyssä (tai Steam Libraryssa) määräämättömän ajan. Olen tuskin ainoa, joka syyllistyy vastaavaan. Hyvä puoli asiassa on, että kun tekemisen puute yllättää, ei kuvetta välttämättä tarvitse kaivaa; riittää, kun valkkaa jonkin edellisistä hankinnoista työn alle.

Achievementit/trophytJo miltei puhkipelatuissakin peleissä saattaa edelleen olla tarjolla ajankulua kiitos saavutusten, jotka nopeasti apinoitiin Xbox LIVEstä niin PS3:lle kuin Steamiinkin. Saatko auton pyörähtämään viisi kertaa katon kautta? Meneekö kenttä läpi kuolematta kertaakaan? Alle minuutissa?

KickstarterProjektien suora yleisörahoitus on ollut vuoden 2012 ilmiö pelimaailmassa. Jos haluat peliaiheista ajankulua, mutta et itse asiassa jaksa pelata mitään, selaile Kickstarterin Games-luokkaa. Saatat vaikka löytää jotain, mihin haluat pistää muutaman dollarin likoon.

eBayMuistatko sen yhden pelin, joka piti ostaa sille yhdelle konsolille silloin kerran, mutta jäi tekemättä? Aika hyvällä todennäköisyydellä jollain on se kaupan verkossa, ja ihan pelkässä muistelumielessäkin on mukava selailla, mitä kaikkea voikaan olla tarjolla vanhemmillekin suosikkikoneille. Suomalaisille hyvä valinta on joko Saksan tai Ison-Britannian eBay, joista toimitukset saapuvat nopeasti, tulleja ei tarvitse maksaa, pelien aluekoodit ovat samoja eikä laitteiden kanssa tule jänniteongelmia. Varo kuitenkin pelkästään saksankielisiä pelejä, niitäkin on tarjolla. Paikallisiakin skalpeeraajia voi tietysti lihottaa Huuto.net:issä halutessaan.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Lauantai-illan Kevyi... Tony Hawk's Pro Skat... >

Keskustelut (4 viestiä)

perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.07.2012 klo 17.57 1 tykkää tästä

Tänä kesänä on kyl iha hyvi saanu omaa Steam kirjastoa siivottua pelaamattomista peleistä. Jotenki jääny online-pelit nyt vähemmälle ja alkanu panostaan yksinpeleihin. Muutenki enne oli yleensä väh. 3 peliä kesken yhtä aikaa ja sit online pelit päälle nii keskittyminen yhtee pelii saatto vähä herpaantua. Nyt pyrkiny pelaamaan yhden pelin alusta loppuun.

Steam alennuksesta oikeastaan tämän takia lähtikin taas melkeen kymmenen peliä, et on jotaki pelattavaa jatkossa. Alkoi olla melkeempä pelkästää indie bundlejen oheistavaraa enää pelaamattomana tuolla.
lainaa
Sepe

22.07.2012 klo 19.20

Ilmaismörpit ovat kyllä loistavaa ajanvietettä :D En siis edes tarkoita noita laadukkaampia länsimaisia vaan niitä tuhansia korealaisia ja kiinalaisia grindimörppejä. Aina hauskaa ladata sellanen, pelata viikko ja hylätä.
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

22.07.2012 klo 20.17

Kivasti tässä on nyt menty 2v pelkällä TF2lla
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

22.07.2012 klo 21.04 3 tykkää tästä

Entä jos tykkää sateesta :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova