Tuorein sisältö

Leffalista #2: Ihme jeesustelut

Jari Tapani Peltonen

03.04.2012 klo 13.00 | Luettu: 10863 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Hyvää pääsiäistä rakas seurakunta.
Pitkäperjantaina teen öylättipizzaa tortilloista, vedän ehtoolliskännit ja katson kuinka paras kaverini Jeesus piestään. Mel Gibsonin arameankielinen ohjaus The Passion of the Christ koetaan tekstityksettä. Kristityt löytävät Jeesuksen paahtoleivästä, homevauriosta ja virtsan vaahdosta (netistä löytyy fotoja), joten turhaanpa teksti kuvastoa selittelisi.

Kaatuileva ketsuppijeesus ei ole kaikkien juttu. Vaihtoehtoja piisaa. (Spoilereita!)

Mel Gibsonin näköinen Jeesus


Voimalla, väkivallalla et tahdo hallita, paitsi seuraajiesi fantasioissa. Braveheart ei ole kiinnostunut kertomaan miehestä myytin takana, vaan korottamaan vapaustaistelija William Wallacen Jeesuksen kaltaiseksi legendaksi, joka ylpeänä antaa henkensä ristillä inspiroidakseen opetuslapsiaan ja peitotakseen puhtaan pahuuden.


Viagra Jeesus 100mg


The Fifth Elementin Leeloo on peltienkelistä kloonattu täydellinen, puhdas olento. Suk, suk, bada boom – hänen lumoava kielensä oli olemassa "ennen kuin aika oli aikaa". Leeloo on mitätöivä Pahuuden, joka toistaiseksi vaikuttaa harhautuneiden kautta. Läheisin seuraaja Korben uskoo Leeloohon tapaamatta koskaan todellisia konnia. Leeloo on 48 tunnin kokematon pikajeesus, joten itkettyään ihmiskunnan syntien tähden, hän tarvitsee Korbenia vakuuttamaan, että meissä on rakkautta ja ansaitsemme pelastuksen.


Furry Jeesus


Nahkapukuisen Joulupukin kanssa liittoutunut karjuva, karvainen, Saatanaa naamaan pureva Jeesus löytyy Narnian tarinoista. Aslaniksi leijonaa kutsutaan, mutta "Teidän maailmassanne minulla on toinen nimi" hän vihjaa. Jeesus on siis ulottuvuuksien välillä matkaava animaagi, joka kuolee syntien tähden kernaasti heppoisinkin perustein, esimerkiksi kiukkuilevan teinin takuut maksaakseen.


RoboJeesus U.S.A.


Lukemattomista Sota-Jeesuksista vain RoboCop ampuu syntisiltä kullit irti. Halleluja! kiljuu teksasilainen punaniska poliitikko. Ohjaaja Paul Verhoeven on vahvistanut, että poliisi, joka kuoleman kautta saa voiman vapauttaa maailman synnistä, on "amerikkalainen Jeesus". Sekään ei ole kusivaahtotulkinta, vaan tarkoituksellista, että RoboJeesus kävelee vetten päällä.


Herttainen Tyhmä Jätti Jeesus


John Coffee Vihreästä mailista parantaa kosketuksella, näkee sisimpääsi ja imee pois pahan. Filosofia häneltäkin uupuu. Hän on hieman yksinkertainen. Hän odottaa syyttömänä sähkötuolia, muttei tajua edes viedä syntejä mukanaan, vaan hän kirjaimellisesti oksentaa koko paskan pahiksen kitaan. Ikuista elämää J.C. jakaa vain hiirelle ja räiskien pissivälle vartijalle. Kiva mies kuitenkin.


Super Mega Nörtti Jeesus


Kuinka Jumala voi olla hyvä, jos hän sallii maailman pahuuden? No, ehkä tämän maailman takana on toinen. Mikä on Saatanan nokkelin temppu? Uskotella, ettei häntä ole olemassa. Uskonnot mutkikkuuden saralla haastaa Matrix-trilogia. Neo on sci-fijeesusten kuningas, jota asiallisesti puhutellaankin ("You're my savior, man, my own personal Jesus Christ"). Jeesuksen tavoin Neo tarvitsee yhden lisäelämän voittaakseen pahuuden. Ensin hän kuolee voimistuakseen. Continue. Lopulta hän luopuu Sota-Jeesuksen viitasta uhrautumalla paitsi seuraajiensa, myös vihollistensa puolesta.


Lemmikki Kakka Jeesus Sisälläsi


Saan väreitä Big Lebowskin repliikistä "Nobody fucks with The Jesus", vaikka sillä viitataan palloa nuoleskelevaan keilaajaan. Komediasta Hamlet 2 tuttu biisi "Rock Me Sexy Jesus" on gospelia korvilleni. Usko on iloinen asia! Halusin tälle listalle hyvän parodialeffan. Zombie Jeesus tai jotakin. Vinkkiä en foorumeilta löytänyt, vaan perussettiä: vihaa, pilkkaa. Voi paska? Aivan.

Klassikon E.T. The Extra Terrestial otus tekee ihmeitä ja herää henkiin. Jos Jeesukseksi kelpaa kakan näköinen nukke, jota vain saksalaiset tahtovat panna, vertauksella on merkityskin. E.T.:llä ja pojalla on palkitseva ystävyyssuhde. Kun Tieteen kuvalehden kestotilaajat saavat tietää, he käyvät hankaliksi! Ennen ylösnousemustaan E.T. muistuttaa, ettei poika häntä koskaan menetä, koska: "Minä. Olen. Täällä."
V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leffalista #1: Härsk... Leffalista #3: Äijiä... >

Keskustelut (8 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

03.04.2012 klo 13.18

Superman Returnsin Super-Jeesus listan ulkopuolelta tähän.
lainaa
HeDuXe

Rekisteröitynyt 12.01.2011

03.04.2012 klo 19.22

Tajusin tuossa Herttainen Tyhmä Jätti Jeesus:n kohdalla että lihavoidut tekstit eivät olekkaan elokuvien nimiä.

Ai joo, nämä listat ovat muuten hyvää luettavaa. Lisää, lisää!

lainaa
Jere

03.04.2012 klo 20.33

Olipahan taas kasa aikamoista koproliittia J.T.P:ltä, mutta tähän on jo totuttu.
Lääkärin olisi hyvä tarkistaa lääkitys mieheltä, sen verta huuruisilta vaikuttaa jutut nykyänsä.
lainaa
Moses666

03.04.2012 klo 20.54 1 tykkää tästä

Tähän asti parasta tekstiä mitä olen lukenut tältä mieheltä.
Nyt vaan kaikki jakamaan linkkejä hengellisille foorumeille. :D
"Lemmikki Kakka Jeesus Sisälläsi" hahahah, paras väliotsikko ikinä!!
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

04.04.2012 klo 16.32

Vaikea lisätä tähän mitään.
Voin kuitenkin mainita Holy Mountainin.
http://www.youtube.com/watch?v=V_k8oaeHsnc

Hippiroskaa, mutta visuaalisesti komea ja huvittava teos.
Ja kertoo Jeesuksesta.
Muokannut: Mirr5 04.04.2012 klo 16.40 lainaa
Jonezi

Rekisteröitynyt 23.04.2007

04.04.2012 klo 17.08

Super Mega Death Christ 2000 B.C. Version 4.0 Beta, bitch!
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.04.2012 klo 12.14

Braveheart, UOOOOOOOOOORH.
lainaa
Tietäjä

28.08.2012 klo 23.38

Ei näitä jaksa lukea. Sekavaa ja asiatonta tekstiä. Ei pitäis päästää nettiin lainkaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova