Tuorein sisältö

Leffalista #3: Äijiä kovemmat ämmät

Jari Tapani Peltonen

10.04.2012 klo 13.00 | Luettu: 32046 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kanna minut metsään.
"Kuka tahansa mies hakkaisi tuon nartun", kommentoitiin netissä mimmijännäriä Haywire. "Oikeessa elämässä tuo tyttö vain hakattaisi, raiskattaisi ja jätettäisi ojaan kuolemaan", kommentoi V2.fi:n lukija Nälkäpeliä.

Itkettää. Itse nousisin onnen hikisille kukkuloille jos Nälkäpelin menestys johtaisi akkavaltaan. Meikattujen, kammattujen, pinkeillä pitsiröyhelöillä koristeltujen neitien fanittaminen on homojen hommaa.

Muijalistalle ei keikistelijöitä tai tyttöystäviä päästetä. Lisbeth Salander on mukana heti, kun hän on A. päähenkilö B. hyvässä leffassa, eikä joko tai. Sarah Connor on taistelija, mutta kuten kolumnissa selitin, hän on Anders Behring Breivikin kaltainen taistelija.

Michelle Rodriguez


Nyrkkeilydraaman Girlfight johdosta muijafanit kuten James Cameron tahtovat synnyttää Michille tyttäriä. Avatarin blu-raylta löytyy jäänteitä sivujuonesta, jossa Rodriguez ja Cameronin näköinen nörtti rakastuvat kuten oikeat hahmot. Cameron jänisti. Hän käsitteli Rodriguezia kuten sikaohjaajat. Moiset vähättelevät hormoneja hyrisyttävän poikatytön merkitystä ja usein eliminoivat hänet, jottei evoluutio synnyttäisi androgyyniä herrarotua. Rodz ei ole diiva. Hänestä tilanne on OK. Sääli.


Bride


"Morsian" on Kill Billin kostajattaren lempinimistä iskevin. Täytyyhän tyttöilyssä häät olla. Morsian on vahva ja kaunis, muttei seksiobjekti, mistä kuuluu kiitos Quentin Tarantinon kieroumille. Uma Thurmanin kurvien pukeminen Bruce Leen haalareihin ja jalkojen seutuvilla fiilistely eivät ole selkeää, alentavaa sovinismia (?). Muiden muassa Ramboa voidaan minun puolestani kutsua "miespuoliseksi Morsiameksi", vaikkei hänkään pärjäisi 88 ninjalle lyömäaseella.


Zen


Erikoisempi voimafantasia Chocolate kertoo Zen-tytöstä, joka on yhtä kiinnostunut rikkoutuneista asioista ja kamppailulajeista kuin minä elokuvista. Zen huutaa kauhusta nähdessään kärpäsiä, mutta aseistautuneita miehiä hän mätkii tantereeseen rutiinilla. Ihme hutkija Yanin Vismistananda tekee läpimurtosuorituksen autistisena taistelijana, jota punkeropoika joutuu suojelemaan kärpäslätkällä. Useinkaan en kyynelehdi toimintakohtausten aikana.


Hermione


Älykäs ja kylmähermoinen Hermione pelastaa päivän useammin kuin Harry Potteriin uskovat asiantuntijat pelastavat Harry Potterin. Potter-sukupolvelle tietenkin kelpaa Nälkäpeli, jossa miessankari ei väitäkään olevansa hyödyllinen. Hermionen vastustajien suusta kuultua: "luulin että Emma Watsonista kasvaa kaunis nainen, mutta hän näyttääkin pojalta". Oi joi! Kun nainen osaa, kiveksiin sattuu niin, että näkö lähtee (ja vain näöllä on merkitystä?). Onneksi omani ovat kompaktit.


Mulan


Vuosituhannen vaihteessa Mulan leikkasi hiuksensa: näytelläkseen miestä: liittyäkseen armeijaan: pelastaakseen isänsä. Samalla hän pelasti Kiinankin. Samoihin aikoihin minä: leikkasin hiukseni: jotten näyttäisi liikaa sivarilta: jollaisia isäni ei fanittanut. Parturointi ja musikaalinumero "I'll Make a Man Out of You" (ja naku-uintikohtaus) herättävät väkeviä tragikoomisia tuntemuksia minussa ja reaktioita muissakin, jotka eivät osaa kohdata tosimiesten maailmaa yhtä sankarillisesti.


Zula


Vaihtelun vuoksi päästän listalle yhden justiinan, joka on avustaja ja koriste. Conan the Destroyer on hienoa roskaviihdettä vinksahtaneiden näyttelijöiden ansiosta. Heistä Grace Jones on pukeutunut noin ei mihinkään alkuvoimaisen viriilinä barbaarittarena. Ämmä on harvinaisen uhkaava ollakseen laihempi kuin yksikään Iso-Arskan ulokkeista. Oikeaoppisesti iholle yrittää (turhaan) päästä seikkailevan porukan nössöin mies. Eroottista.
Ilmeisin valinta: Ellen Ripley


Alien-sarjan Ripley kehittyi uhrista selviytyjäksi ja selviytyjästä sankariksi säilyttäen inhimillisyyden. Melkeinpä jo näistä syistä lyyli on kaikkien aikojen sankari. Ykköspallille hänet nostaa vastustaja. Xenomorphit eivät ole vertauskuva raiskaajista, vaan fiktion historian kaameimpia raiskaajia: keksi kaameampi, kun hämähäkkiolento tunkee kärsän kurkkuun ja kivekset naamalle sinut kohtalokkaasti siittäen. Vastaan taistelun ohella Ripley on ainoa henkilö, joka on synnyttänyt xenomorphin tyyni ilme kasvoillaan.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leffalista #2: Ihme ... Leffalista #4: Puppu... >

Keskustelut (23 viestiä)

Maik

10.04.2012 klo 13.49

Entä Margaret Fitzgerald, Hillary Swankin näyttelemä pääroolihahmo Million Dollar Baby-leffasta? Vai pitikö se olla nyt jokin hurmemättö-toimintaleffa josta pääsee listalle?
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

10.04.2012 klo 14.05

V2.fi:n virallisen epävirallisen perinteen mukaan listalle pääsee seitsemän. Lisää saa toki aina ehdottaa kommenteissa.
lainaa
Ihmemies

10.04.2012 klo 14.12

Martial arts -leffafanina Chocolaten Zenin löytyminen listalta lämmitti sydäntä.
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

10.04.2012 klo 16.34 1 tykkää tästä

Chocolate on tosiaan aika vähän tiedetty helmi. Symppis tarina ja erinomaisesti ohjatut/suoritetut toimintakohtaukset.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

10.04.2012 klo 16.44 1 tykkää tästä

Hmh, muistan Avatar-leffapelistä hienon kohtauksen, jossa Rodriguezin hahmo sanoo tekstityksissä jotain "blaa blaa, amigo!" Ja ääniraidalla vittuuntuneen kuulonen Michelle sanoo "blaa blaa, buddy."

Chica tico loco, burrito, ayayay. Nainen pitäisi saada mukaan James Vega -aiheiseen Massa3 DLC-episodiin.
lainaa
kari

10.04.2012 klo 16.46

Miten ämmä voi olla kovempi ku äijä? Eihän niillä ole edes palleja.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

10.04.2012 klo 17.02

Vihaan michelle rodriguezia. Oikein Butch koko ämmä.
lainaa
sdddsds

10.04.2012 klo 17.10

Mutta kyllä kaikista kovin on Xena!
lainaa
loki

10.04.2012 klo 18.11

top 20 action actresses. hyvä lista asian tiimoilta. http://www.kolumbus.fi/raine.maattanen/final_cut/
lainaa
heimites

10.04.2012 klo 19.32

Pekan ja Pätkän Justiina, anyone?
lainaa
Kovia

11.04.2012 klo 09.16

Kuis Thelma & Louise? Tai Clarice Starling?
lainaa
jari

11.04.2012 klo 09.25 1 tykkää tästä

kari kirjoitti:
Miten ämmä voi olla kovempi ku äijä? Eihän niillä ole edes palleja.


"Why do people say "grow some balls"? Balls are weak and vulnerable, if you want to toughen up, grow a vagina - those things can take a pounding."
lainaa
fly

11.04.2012 klo 11.03

Winters bonen tytteli ?
lainaa
kari

12.04.2012 klo 00.05

jari kirjoitti:
kari kirjoitti:
Miten ämmä voi olla kovempi ku äijä? Eihän niillä ole edes palleja.


"Why do people say "grow some balls"? Balls are weak and vulnerable, if you want to toughen up, grow a vagina - those things can take a pounding."


Are you a retard? Toi oli selvästi jonkun aivottoman feministin keksimä juttu, eikä se tarkota sitä, että palleista olisi jotain konkreettista hyötyä vaan, että ne hormonit mitä ne tuottaa niin on hyödyllisiä ja en usko, että vagina kestää iskuja sen enempää.
lainaa
Hattiwatti

Rekisteröitynyt 24.08.2008

12.04.2012 klo 01.30

Katsoimpa tämän innoittama Chocolaten. Ihan mukava leffa.
lainaa
TheÄijä

12.04.2012 klo 09.16

Siis Peltosta itkettää, kun joku tölväisee miten epärealistisia leffasankarinaiset ovat, mihin vastareaktiona artikkeli jossa luetellaan lisää epärealistisia leffasankarinaisia. Loogista.
lainaa
TheÄijä

12.04.2012 klo 13.35

Minäkään en oikein tykkää mistään naissankareista, koska sellaisia ei ole edes olemassa ja minähän tykkään realistisista elokuvista.
lainaa
Nahkis

Rekisteröitynyt 03.04.2009

12.04.2012 klo 21.07

Grace Jonesin pitäisi päästä näyttelemään Mortal Kombatista tuttua Sheevaa...ah, mikä nainen.

Sheeva nimittäin. Ei Grace Jones :)
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.04.2012 klo 22.30

Kirjoitinko jotain, mikä toimii kuten tarkoitettua? TheÄijä todistaa, että protestimielialani on oikeutettu. Nahkis huomasi, miksi mainitsin Conan the Destroyerin. Hattiwatti katsoi leffan, jota tahdoin suositella.

Margaretin, Thelman, Louisen, Clarencen ja Justiinan olisin muiden muassa tahtonut mainita. Huomataan, että rajasin teemaa siten, että muijat tosiaan ovat yhtä tai useampaa miestä kovempia. Diana hakkaa yhden. Bride noin sata. Zen kymmeniä. Hermione on hyödyllisempi kuin kaksi. Mulan on hyödyllisempi kuin Kiinan miessukupuoli. Zula mätkii kepillä kymmeniä äijiä. Ripley osaa toimia, toisin kuin miehet.

Kirjataan pöytäkirjaan yksi tarkennus:

Chocolate ei minun mielestäni ole hyvä elokuva. Nyyhkin, viihdyin mainiosti ja pidän sitä omaperäisenä, joten suosittelen sitä, mutta ei erehdytä siitä, etteikö se olisi tarinan osalta kömpelöä roskaa.


Muokannut: Jari-Pee 12.04.2012 klo 22.32 lainaa
c64finn

13.04.2012 klo 08.35

Kelpaako listalle Irma Vep? http://www.imdb.com/title/tt0006206/
lainaa
TheÄijä

13.04.2012 klo 10.29

Onhan se tosi hienoa että edes leffoissa muijat ovat joskus miehiä kovempia. Peltonen ei edelleenkään vaan tajua että tosielämässä näin ei ole koskaan. Vai missä urheilulajissa muka naiset edes kilpailevat samassa sarjassa miesten kanssa ja samalla pärjäävät paremmin?
lainaa
Makke

Rekisteröitynyt 17.01.2010

13.04.2012 klo 10.31

En ole amerikkalaista versiota Naisia vihaavista miehistä nähnyt, mutta ainakin omasta mielestäni ruotsalainen versio kyseisestä oli aivan jumalattoman hyvä dekkarifilmi, ja siinä Noomi Rapace oli kyllä selkeästi toisessa pääosassa. En kyllä käsitä miten joku voi tuota tekelettä dissata, etenkin kun katsoo listan muita elokuvia.
lainaa
VEIVINHEITTOVIHKO

14.12.2012 klo 09.02

kari kirjoitti:
jari kirjoitti:
kari kirjoitti:
Miten ämmä voi olla kovempi ku äijä? Eihän niillä ole edes palleja.


"Why do people say "grow some balls"? Balls are weak and vulnerable, if you want to toughen up, grow a vagina - those things can take a pounding."


Are you a retard? Toi oli selvästi jonkun aivottoman feministin keksimä juttu, eikä se tarkota sitä, että palleista olisi jotain konkreettista hyötyä vaan, että ne hormonit mitä ne tuottaa niin on hyödyllisiä ja en usko, että vagina kestää iskuja sen enempää.

Mee naimisiin kiveksies kanssa :P
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova