Tuorein sisältö

The Plot Against America 1/6: jos Trump olisi päässyt valtaan Hitlerin päivinä

Jari Tapani Peltonen

22.04.2020 klo 23.00 | Luettu: 5541 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Freedom is the only way, yeah.

Kausi 1 - Jakso 1:


Hollywoodin suurkuluttajana en selvästikään vastusta Yhdysvaltoja, mutta Donald Trumpin kaudella olen ollut niin kyllästynyt junttien glorifioimaan America-sanaan, että ensireaktioni otsikkoon "Juoni Amerikkaa vastaan" oli "hyvä". Kiinnostuin vasta kun muistin Winona Ryderin olevan mukana. Tiivistettyä historiaa: olen aina pitänyt hänestä ja upeimman foton hänestä jaettuani lukija väitti sen näyttävän profiilikuvaltani.

Samaistuttavasti Winona näyttelee vanhaapiikaa. Varattua miestä deittaileva hahmo saa tietää totuuden äijän "avioeroaikeista" 87 000 kertaa nähdyllä tavalla, joten ei hävetä sanoa vasta kolmatta kertaa, että tunnen Winonan luomet paremmin kuin tähtikuviot. Toinen maailmansota on käynnissä. Yhdysvallat ei ole mukana. Sarja kertoo vaihtoehtoisesta historiasta, jossa natsisympatiseeraajaksi epäilty lentäjä Charles Lindbergh nousee presidentiksi ja tekee Amerikasta rasistisen taas. Winonan hahmo on juutalainen, kuten hän itsekin on.

Kamera-ajot vakuuttavat heti, että rahaa on käytetty. Menneisyys avautuu tutun nostalgisena ja uskottavana kuten elokuvissa ja faktapohjaisissa tarinoissa. Vilahtava (juutalaisten luoma) Teräsmies-sarjis ei ole se nykypäivänä arvokas nro. 1 kuten aina parodioissa, mutta rinnastukset nykyaikaan lähentelevät parodiaa, mikä ei ole täysin sarjan vika. Lindbergh on niin hullu, että jopa pari republikaania pyöräyttää silmiä, kuvitella! Hän sentään on onnistunut jossakin joskus. Se huomio, että Trumpilla oli edeltäjiä, on sisältöä.

Winonan hahmon suku asettuu asemiin, joissa kokea pian vaihtelevia ongelmia. Varhaisessa tempauksessa langon sisarenpoika purkaa paineita paikallisiin braatvurstifasisteihin, mikä on tuhmaa sekin.


Jakso 1-2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Bose ... Batwoman: paskan sar... >

Keskustelut (1 viestiä)

tepi

23.04.2020 klo 14.06

En kirjaimellisesti saanut koko arvostelusta selvää. Alle puoli sivua tekstiä ja leffa(?) ei avautunut yhtään sen enempää. Saisko selkeämpiä ja pidempiä arvosteluita.

Kiitos.

lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova