Tuorein sisältö

Huhtikuun laitetesti

Mikko Heinonen

25.04.2012 klo 22.43 | Luettu: 6568 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Sound Blaster Recon3D Omega Wireless
Joskus käy niin, että hyvän testin jälkeen tulen kysyneeksi, voisinko ostaa tuotteen itselleni - näin tein mm. mainioiden GigaWorks T40 -kaiutinten kanssa. Omegan kanssa kävi vähän päinvastoin, nimittäin olin ehtinyt ostaa itselleni nämä luurit ennen kuin ne lähetettiin testattavaksi. Tarvitsin mikrofonillisia pelikuulokkeita, jotka sopisivat sekä PC:n, Xbox 360:n että PS3:n kanssa käytettäviksi, eikä valikoimaa ollut Verkkokaupan hyllyssä mitenkään älyttömän paljon. Creative tuttuna merkkinä vaikutti siihen, että hankin setin sen kummemmin testailematta.

Meille tuli testiin itse asiassa kaksi tuotetta: Recon3D-USB-äänikortti sekä Tactic 3D Wrath -kuulokkeet, joissa seuraa mukana oma USB-äänikorttinsa. Recon3D Omega Wireless -nimihirviö ymppää nämä yhdeksi tuotteeksi, jossa kuulokemikrofoni naitetaan pariksi Recon3D:n kanssa "Tactic Link" -nimisellä lisäkortilla. Käytännössä kuitenkin Omegan kuulokkeet ovat samat kuin Tactic 3D Wrathin, mitä nyt virta-LED hehkuu eri värillä.

TiedustelutarkoituksissaRecon3D on USB-porttiin sekä pelikonsoleiden optiseen äänilähtöön kytkeytyvä pikkuinen äänikortti, jonka nostaa kilpailijoista erilleen juurikin toimintatilojen monipuolisuus: perinteisen PC-äänikorttikäytön lisäksi se nimittäin soveltuu myös pelikonsoleiden pariksi. PS3:n kanssa kuulokemikrofonikin toimii suoraan, Xbox 360:n suunnittelun kansallisten ominaispiirteiden vuoksi tarvitaan hölmö välijohto ohjaimesta luureihin, jotta LIVE-keskustelu toimisi.

Äänikortti sisältää DSP:n, jolla voidaan valita erilaisia tiloja: THX, joka tekee soundista etenkin musiikille raivostuttavan korostunutta, ja Scout mode, jonka pitäisi helpottaa vihollisten suunnan tunnistamista verkkopeleissä. Käytännössä tämäkin on melko turhan oloista taajuuskorjauskikkailua. Päädyin itse pitämään laitetta "neutraalissa" asennossa, jolla ääni oli hieman tukkoinen ja muovinen mutta kohtuullisen ärsyttämätön. Mikään ei estä käyttämästä äänikorttia myös normaaleiden langallisten kaiuttimen ja mikrofonin kanssa.

Teknisesti Recon3D:n toiminnassa ei ole muuta moitittavaa, kuin että itse ostamani äänikortti hajosi noin kuukauden kuluttua ostamisesta. Se kyllä tunnistui koneessa ja ilmoitti olevansa olemassa, muttei toistanut mitään ääntä. Käynti ostopaikassa (Verkkokauppa.com) ratkaisi tämän ongelman, sillä heti hyllystä löytynyt vaihtokone toimi heittämällä.

Äänen kolmiulotteisuudesta olen vähän kahden vaiheilla. Aidon tilavaikutelman synnyttäminen kahdella kaiuttimella on melkoinen temppu, eikä se kyllä täysin onnistu näilläkään luureilla, mutta parhaimmillaan jonkinlaista syvyysvaikutelmaakin ääneen saatiin, riippuen tietysti lähdemateriaalistakin.

KäyttökokemuksiaVerrattuna edullisimpiin headseteihin Recon/Tactic-kuulokkeet ovat tukevan tuntuiset ja kohtuullisen puristamattomat, vaikka kuppimallia ovatkin. Kuppien pehmusteet eivät hiosta häiritsevästi, vaikka olen yleensä tälle asialle todella herkkä. Mikrofoni on asennettu taipuisaan varteen, josta se pyrkii palautumaan takaisin suun eteen, vaikka sen kääntäisi poiskin. Säätimet ovat helpot käyttää, joskin Recon3D:n kanssa käytettynä äänenvoimakkuuden säätö sekä äänikortissa että kaiuttimissa on jo hieman hämäävää.

Kuulokkeiden akku kestää viikon verran satunnaista iltakäyttöä tai pari työpäivää. Ladatessakin luureja voi käyttää, joskin latausjohto on hieman hankalan lyhyt ja toisinaan kuulokkeet joutuu sammuttamaan, että ne tajuavat olevansa latauksessa.

Kuten aiemmin mainitsin, mitkään musiikkikuulokkeet nämä eivät varsinaisesti ole. Sen sijaan normaalissa toimintapelailussa, Skype-puheluissa ja satunnaisessa YouTuben katselussa ne toimivat hyvin. Mahdollisuus hyödyntää samaa settiä kaikissa pelikoneissa on ehdoton plussa - jos kohta se näkyy sitten hinnassakin. Jos olisin ostamassa peliluureja nyt, käyttäisin ehkä kauemman äänenlaadun vertailuun kilpailijoiden kanssa, mutta kokonaisuutena Creativen paketti on toimiva kokonaisuus.

Recon3D
Lisätietoja: fi.creative.com
Hintaluokka: 70 euroa
Arvosana: 3,5/5

Tactic Wrath
Lisätietoja: fi.creative.com
Hintaluokka: 90 euroa
Arvosana: 3/5

Recon3D Omega Wireless
Lisätietoja: fi.creative.com
Hintaluokka: 175 euroa

V2.fi | Mikko Heinonen
< Leffalista #5: Opas ... Leffalista #6: Suoma... >

Keskustelut (2 viestiä)

jaeger

Rekisteröitynyt 19.04.2007

27.04.2012 klo 22.44

Mitä tapahtuikaan Viikon vimpain -sarjalle? Näitä laitejuttuja lisää :)
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.04.2012 klo 21.14 1 tykkää tästä

Sille tapahtui ihan vaan kiire. On hirveä määrä asioita tehtävänä niin kirjoittamiselle ei jää kovasti aikaa, eikä näillä mainostuotoilla nyt oikein perhettään ruoki... Aina yritän kirjoittaa kun vain ehdin. Laitteita tulee nykyään kiitettävästi kyllä ihmeteltäväksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova