Tuorein sisältö

Katri Ylanderin henkilökohtaisempi ote

J.A. Kaunisto

19.10.2007 klo 14.33 | Luettu: 3201 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Uuden levyn kaihoisa sävy.
Katri Ylander nousi tähdeksi pari vuotta sitten Idols-menestyksen myötä. Katrin toinen sooloalbumi ilmestyy kuun vaihteessa, Katri lupailee levystä henkilökohtaisempaa kuin edeltäjänsä. Haastattelussa Katri kertoo myös tulevaisuuden suunnitelmistaan. Entä miten onnistuu Katrilta heavy-rock?Uusi levysi Kaikki Nämä Sanat ilmestyy lokakuun lopulla. Mikä on muuttunut edelliseltä levyltä, mikä on pysynyt samana?

- Muuttuneet asiat kuuluvat ehkä konkreettisimmin soundimaailmassa, eli on rohkeammin käytetty hienoja soundeja ja biisit on tällä kertaa entistä henkilökohtaisempia ja lähempänä omaa persoonaa. Oma laulusoundikin on kehittynyt ekasta levystä jonkun verran! Samana on pysynyt varmaan ainakin se, että levyllä on taas monta eri biisintekijää. Siitä huolimatta levy kuulostaa ehyeltä ja linjakkaalta kokonaisuudelta. Mukana on myös tällä kertaa enemmän melankoliaa kuin ensimmäisellä levyllä.

Mitkä ovat uuden levyn parhaat hetket, mikä on avainbiisi ja mikä kappale saa kyyneleet silmään tai vaihtoehtoisesti nauramaan?

- Levyllä oleva Välitunnilla- kappale saa ehkä eniten fiilikset nousemaan, kuten myös Unta- niminen laulu. Jälkimmäinen voisi olla vaikka levyn avain- biisi. Siihen kulminoituu aika paljon asioita koko levystä ja se on vain mielestäni mieletön biisi... Sirkus saa lähes joka kerta nauramaan, ja hymyilemään...!

Idols-kisan tämän vuoden artistit ovat menestyneet mainiosti. Onko Idols-kisan myötä tuleva julkisuus jo liian suurta? Miten kommentoit Ari Koivusta ja Anna Abreuta?

- Todella hienosti ovat tämänkin vuoden Idols-kokelaat menestyneet, hienoa Ari ja Anna - jatkakaa samaan malliin.

Koska olet viimeksi käynyt levykaupassa, minkä cd:n ostit?

- Siitä on jo sen verran aikaa, etten tarkalleen muista minkä levyn olen viimeksi ostanut. Mutta suunnitteilla olisi ostaa Musen kolme ensimmäistä levyä seuraavaksi...

Ostatko musiikkia internetin verkkokaupoista? Mitä mieltä olet laittomasta musiikin lataamisesta?

- En osta musiikkia internetistä juuri ollenkaan, enkä tietty myöskään lataile laittomasti! En tietenkään pidä ajatuksesta, että laittomasti ladataan. Etenkin nyt kun se on itselle paljon tärkeämpää kuin aikaisemmin. En silti ylettömästi siitä pidä kaiken aikaa meteliä. Kaikki kaverit esimerkiksi tietävät mitä mieltä olen siitä. Jos pitää jostain bändistä niin ostaa levyn kaupasta. Samalla se on kunnianosoitus artistille ja itse aina levyn ostaessani haluan "tukea" kyseistä bändiä/artistia.

YouTubesta löytyy useita Katri Ylander-videoita. Onko siellä "laittomia" versioita?

- Kyllä sieltä näköjään löytyy joidenkin kuvaamia laittomia juttuja, joskus esimerkiksi nuoremmat fanit eivät ymmärrä että se olisi laitonta.

Kenen maailmantähden kanssa unelmoit kiertueesta?

- Varmaan Mew tai Muse... Tai Alicia Keys!

Mitä kuuluu Katri Ylanderin musiikkiuraan seuraavan 5 vuoden ajanjaksolla?

- Seuraavat 5 vuotta aion takoa kun rauta on kuumaa. Haluan tietenkin levyttää jatkossakin hienoa musiikkia ja keikkailla tosi paljon, niin että hädin tuskin vapaa-aikaa jää!

Heavyrock on Suomessa suuressa suosiossa, mikä on oma kommenttisi kyseiseen musiikkigenreen? Mihin musiikkityyliin haluaisit suuntautua tulevaisuudessa?

- Kyllä itsekin pidän tietyssä määrin kyseisestä genrestä. Itse haluaisin ehkä suuntautua proge/indie-rock/poppiin.. Onks sellasta ees olemassa...

Minkälaisia tunteita haluat välittää omalla musiikillasi? Onko musiikillasi jokin erityinen viesti?

- No varsinkin uudella levyllä on surumielisempi ja kaihoisampi meininki. Erittäin tunnepitoisesta musiikista tässä on kyse, ainakin mulle. Toivottavasti myös muille.

Minkälainen olisi Katrin unelmien kesä?

- Unelmien kesänä haluaisin nähdä 30 Seconds To Marsin tai Mewin keikan. Mennä vaikka Provinssiin ihan vapaa-ajalla, koska en ole koskaan siellä käynyt, ja keikkailla mahdollisimman monella festarilla . Lisäksi ottaa aurinkoa, uida, saunoa, mökkeillä ja grillata, nauttia ihanien ihmisten seurasta...

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Diel-Jaz MP4-soitin... Diel-Watch MP4-kello... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova