Tuorein sisältö

Sarjamulkaisu #2: Jousipyssy-Bätmän

Jari Tapani Peltonen

08.10.2013 klo 17.15 | Luettu: 11282 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Nuoli tärähtää, viisari värähtää, nääs.
Sarjamulkaisu lausuu jälleen pari sanaa uusien sarjojen pilottijaksoista. Uunituoretta tavaraa edustavat HBO Nordic -palvelun uutuudet Masters of Sex ja Hello Ladies, ja tuoreehkoa tavaraa Suomen television uutuudet Arrow ja Nashville.

Hello LadiesPelottaa, kun helvetillisestä kömmähdyksestä Year One - kaiken alku vastanneet lahopäät Lee Eisenberg & Gene Stupnitsky tunkeutuvat olohuoneeseen. Tilannekomediasarjalla Hello Ladies on kolmaskin luoja, Stephen Merchant, joka myös ohjaa ja näyttelee ollen kenties luojista luovin.

Puutteessa elävä Stuart on harmiton luuviulu nörtti, jolla on leveä hymy ja rohkeutta rinnassa. Naista hän ei saa, koska häneltä puuttuvat eläimen vaistot. Lisäksi hän on mulkku. Ei hän sille mitään voi, mutta hän on pikkutarkka ja nihkeän epämukava koomisella ja hellyyttävällä tavalla. Jos nainen onnistuu häntä rakastamaan, nainen takuulla on ylpeä itsestään. Stuart on periaatteessa sama hahmo jota Merchant näytteli komediassa Vuoden se kestää. Sitä hyypiötä jäinkin kaipaamaan.

Pilottijaksossa ehditään käydä baareissa törmäilemässä. Nokkeluus ja luovuus ovat etäällä siitä tasosta, että jotakin jäisi mieleenkin, mutta Merchantin jalosukuisen antikarisman vuoksi haluan nähdä lisää. Potentiaalia on siinäkin, että jopa nörtin kaverit, suustaan paha pyörätuolipotilas ja nössykkä perheenisä ovat rennompia bilehileitä kuin hän. Kaunis kämppäkaveri saattaa olla tämän "Rossin" "Rachel".

Pilotti löytyy myös YouTubesta toistaiseksi.

3/5

ArrowNopeasti kuin traileri Arrow selittää, että Oliver Queen oli miljonääri sika, joka ryhtyi Batmanin ja Robin Hoodin risteytykseksi vietettyään vuosia haaksirikkoutuneena. Alkutekstit eivät olleet ohi, kun tunsin jo pettyneeni sankarin syntytarinaan - mikä ei ole reilusti sanottu. Mitä saarella tapahtui, miten mädästä perheestä Oliver on kotoisin ja miksi hän teki päätöksensä jo ennen sarjan alkua, näiden mysteereiden päälle kaikki vaikuttaa rakentuvan. Sarja saattaa parantua hätäisyydestä selitettyään tarpeeksi, mutta pilottijakso on epäonnistunut. Jakso on liian miellyttämishaluinen. Katsoja koetetaan koukuttaa mukaan milloin pitkälle aikavälille ja milloin mainoskatkon toiselle puolelle, vaikka itsevarma fiilistely olisi tehokkain tapa niin tehdä. Edes treenausmontaasi ei montaa sekuntia kestä, vaikka visuaalisia ideoita löytyy. Hösö hösö hösö.

Arrow perustuu sarjakuvahahmoon Vihreä nuoli. Hepun tunnettua parrakasta olomuotoa kunnioitetaan muutaman sekunnin vilahduksella. Myös Deathstroken naamio vilahtaa. Pääosanesittäjä lienee onnistunut valinta rooliinsa, sillä hän on vetreä parkour-tyyliin pomppiessaan, eikä hän vähemmän ilmeetön ole kuin muut saippuasarjanaamat. Sarja ansaitsee toisen mahdollisuuden myöhemmin, kun on selvempää miten paljon mukaan sotketaan fantasiapotaskaa. Pöllöpäisyys ei ainakaan vähennä pinnallisen tyylin tahatonta koomisuutta ja hihittelystä tykkään. Näin ensitapaamisella sankari vaikuttaa siltä samalta partakoneella kammatulta paviaanilta, joka tähdittää kaikkia niitä äijäjuttuja, jotka olen unohtanut.

Pilotti löytyy kirjoitushetkellä Katsomosta.

2/5

Masters of SexHuomasiko HBO, että kehujen välissä heitä pilkataan pornokanavaksi? Häveliäisyyttä takaisin telkkariin tuo Masters of Sex. Tohtori William Masters (1915-2001) oli seksuaalitutkimuksen pioneeri. Kukaan ei siis tiedä mitään seksistä sarjan alussa. Toki tissejä paljastellaan, mutta on mukana nolostelua ja naiiviuttakin. Masters on sivistynyt mies, jonka jäykän tieteellinen asenne toimii niin huumorin kuin draamankin lähteenä. Masters joutuu aloittamaan tutkimukset salassa kera uuden viehkeän apulaisen. Naimisissa hän on jo. Lupauksia ristiriidoista ja kuumasta sisällöstä annetaan. Pilotin ei tarvitsisi tunkea mukaan sivujuonta, jossa Masters paljastuu myös rotujen tasa-arvon edistäjäksi. Jos sanottavaa on, sille saa uhrata aikaa, mutta sivumaininta tässä vaiheessa on laskelmoitua lässytystä.

Ammattitaitoiselta hömpältä huttu vaikuttaa. Jos puolisosi kanssa olette ujoja, käykää suihkussa ennen katselua, sillä ajatus suuseksin kokeilusta annetaan kuin tarjottimella. Minkälainen olisi luova laatusarja? No, esimerkiksi kun Masters keksii kameradildon porautuakseen asian ytimeen, niin eikös sarja voisi näyttää, mitä informaatiota kamera taltioi? Olisiko tämä tarpeettoman graafista? Verrattuna mihin? Halkaistujen rintakehien tapaisten avanteiden venyttelyyn muissa sairaalasarjoissa? Eikös meidän pitänyt oppia jotakin, vai mitä se Masters esimiehelleen vaahtosi? En oppinut mitään, kun kohtaus sinänsä osaavasti panosti tilanteen koomisuuteen. Kamera on leikisti "siellä", heh heh, tilaa HBO, laatudraamoja aikuisille.

3/5

NashvilleOtetaan pieni yhteenveto. Hello Ladies tahtoo tarjota tunteen "ei v**tu", Arrow tunteen "v**tu jee", Masters of Sex tunteen "vau, v**tu" ja Nashville on draamasarja.

Tälläkin pilotilla on paljon selitettävää, mutta koska hahmot ovat elämyksen ydin, katsojan peruskoulutuksen sulauttaminen osaksi hahmojen esittelyä on tekijöille tärkeää. Rayna ja Juliette ovat levyttäviä country-tähtiä. Molemmat ovat narttumaisia diivoja omalla inhimillisellä tavallaan. Raynan 20-vuotinen suosio on kääntynyt laskuun, joten hänet yritetään levy-yhtiön toimesta parittaa kiertueelle nuoren Julietten kanssa. Naiset eivät tykkää toisistaan. Ylpeyden takana kytevät itsetunto-ongelmat. Pilotista ei selviä tuleeko sarja varsinaisesti panostamaan heidän väliseensä konfliktiin, vaan lopuksi alleviivataan, että myös söötti ja viaton tyttönen Scarlett on nousemassa valokeilaan.

Raynan isä on rikas velmu ja hänen aviopuolisonsa on siirtymässä tossun alta politiikkaan. Sähköisintä sisältöä ovat tavat joilla romantiikka pilkahtaa - liikaa ei tapahdu vielä. Nashville ei jekkuile, vaan alkaa itsevarmasti ilman turhia sekunteja. Country-musiikin tietyllä tapaa täyteläinen sielukkuus tukee hienosti tarinaa realistisesti ristiriitaisista persoonallisuuksista. Jos heavy-metal-örisijä on juoppo vaimonhakkaaja, hän kuulostaa juhlivan sitä, ja jos humppatähti on juoppo vaimonhakkaaja, hän vaikuttaa salailevan sitä, mutta jos countrymuusikko on juoppo vaimonhakkaaja, hän vaikuttaa laulavan, että kyllähän kaikki tietävät mikä mä oon, mutta on mullakin tunteet. Ei pilotissa vaimoja hakkailla, mutta näidenkin hahmojen tunteet vaikuttavat perustuvan mutkikkaaseen elämään, jota on eletty jo ennen sarjan alkua.

Ensimmäinen tuotantokausi löytyy Ruutu Plussasta.

4/5

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Star Trek -kilpailu... Haastattelussa JJ Ab... >

Keskustelut (9 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.10.2013 klo 20.42 1 tykkää tästä

"Hello Ladies tahtoo tarjota tunteen "ei v**tu", Arrow tunteen "v**tu jee", Masters of Sex tunteen "vau, v**tu" ja Nashville on draamasarja."

/hattip
lainaa
Heke3232

09.10.2013 klo 00.11 4 tykkää tästä

Tuo Arrow on kyllä oikein viihdyttävä sarja. Taustatarina tosiaan esitetään introssa nopeasti, jotta homma saadaan heti potkaistua käyntiin. Taustatarinan kertominen kuitenkin jatkuu koko ensimmäisen tuotantokauden kulkien rinnakkaisena tarinana mukana. Ja näin onkin parempi, kuin "uhrata" sille pari kokonaista omaa episodia. Suosittelen JP:tä katsomaan muutaman jakson lisää ennen lopullista tuomiota, sillä kyseessä on supersankariviihteen saralla parasta, mitä Nolanin Batman-trilogian jälkeen tiedän.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.10.2013 klo 01.16 1 tykkää tästä

Tajusin juuri harvinaisen ison kömmähdyksen. Sekoitin Hello Ladiesin tehneen parin Eisenberg & Stupnitsky kamalista parodioista vastanneeseen pariin Friedberg & Seltzer. Luulin että tämä oli yksi juttu, minkä rutiininomaisesti (parissa sekunnissa) tarkastin, mutta pieleen meni. Onni onnettomuudessa on se, että voin kutsua molempia parivaljakkoja hyvällä omatunnolla lahopäiksi paheksuttuani kaikkia heidän elokuviaan. Vain paria sanaa piti muokata.
lainaa
Wiijuu

Rekisteröitynyt 12.02.2013

09.10.2013 klo 10.58 2 tykkää tästä

Suosittelen myös antamaan Arrowille muutaman jakson, kyllä se siitä lähtee käyntiin :)
lainaa
Jupe

09.10.2013 klo 11.59 1 tykkää tästä

Arrowille antaisin kyllä 4/5 tai jopa 4,5/5, on sen verran hyvä sarja.
lainaa
yelworC

Rekisteröitynyt 04.06.2009

09.10.2013 klo 13.13

Suosittelen myös Arrowia. Sarjasta saa paljon enemmän irti jos on tutustunut tarkemmin DC universumiin. Tuttuja hahmoja tai viittauksia niihin vilisee joka jaksossa. Itse on tullut tsekattua aina netistä katsottuani jakson mitä kaikkea "easter eggeja" oli jaksoon laitettu. Antaisin itse 4/5.
lainaa
Wiijuu

Rekisteröitynyt 12.02.2013

09.10.2013 klo 15.15

yelworC kirjoitti:
Suosittelen myös Arrowia. Sarjasta saa paljon enemmän irti jos on tutustunut tarkemmin DC universumiin. Tuttuja hahmoja tai viittauksia niihin vilisee joka jaksossa. Itse on tullut tsekattua aina netistä katsottuani jakson mitä kaikkea "easter eggeja" oli jaksoon laitettu. Antaisin itse 4/5.


Viihdyttävää se on ollut tällaiselle ei-niin-supersankarihahmoihin-perehtyneelle. Varsinkin kun kyseessä on hahmo, joka on lähinnä ollu sivuosissa sarjakuvissakin (ei ole ainakaan loppuunkulutettu hahmo).

Ja saa nauttia myös John Barrowmanin loistavasta työstä!
lainaa
Holoyolo

09.10.2013 klo 19.13

Omasta mielestäni Arrow on samaa tasoa kuin Salatut elämät jos Salinin Saku sattuisi palaamaan öljynporauslautalta (menikö oikein?) kylän reteimmät black horset jalassa, huppu päässä, ja rupeaisi ratkomaan pihlajakadun ongelmia onkivavasta tehty, räjähtäviä krokotiileja sylkevä jouskari aseenaan. Juoni teennäisen oloinen ja ennalta arvattavissa, eikä itse päähenkilöä voi millään muotoa ottaa tosissaan, etenkään silloin kuin kyseiselle herralle sattuu joka jakson pakollinen tosikkohetki.

Taisi joku puhua Nolanin Batmaneista ja Arrowista samassa lauseessa. Itse en rinnastaisi näitä kahta keskenään vaikka aikaisemmin mainitsemani krokotiili olisi ammuttu takataskuuni.

Breaking Bad 4,5/5
Mentalist 2,5/5
Arrow 1,5/5 (puolikas Willa Hollandista)
lainaa
heikkohjlema

09.10.2013 klo 20.20

Miksi en ole hämmästynyt että pelinörtit katsovat mitä tahansa supersankarihöttöä jousi pystyssä?
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova