Tuorein sisältö

Haastattelussa Michael Bay

Vieras

27.01.2014 klo 14.22 | Luettu: 3301 kertaa | Teksti: Vieras

Ei tulosta ilman tuskaa
Viime kuussa V2.fi järjesti Michael Bayn uusimman elokuvan Pain & Gainin tiimoilta kilpailun. Nyt julkaisemme herran haastattelun yhteistyössä Paramountin kanssa, yksinoikeudella Suomessa.Olemme tottuneet näkemään sinulta suuren budjetin toimintaelokuvia. Vaikka Pain & Gainissa on paljon toimintaa, se on silti erilainen kuin muut viimeaikaiset elokuvasi?

- No näin vähän minulle onkin maksettu ainoastaan ensimmäisestä elokuvastani Bad Boysista (nauraa).

Uskotko tekeväsi jatkossa lisää pienemmän budjetin elokuvia?

- Niitä on hauska tehdä. Minun ei tarvinnut murehtia elokuvan menestyksestä, koska sen tekeminen maksoi niin vähän. Elokuva on outo, mutta sen nähtyään ihmisillä on hymy huulillaan. Se onkin kaikista hauskinta ja sellainen elokuva on harvinaisuus.

Miksi halusit tuoda juuri tämän tarinan valkokankaalle?

- Luin ensin asiasta lehdistä. Kyseessä on eriskummallinen rikostarina, jossa oli tilannekomiikkaa. Pidin siitä ideasta, että ihmiset eivät osaa arvostaa sitä mitä heillä on, vaan ovat aina haluamassa lisää.

Tarina on traaginen, mutta siinä on myös paljon huumoria. Oliko näiden kahden elementin yhdistäminen tämän projektin haastavin osuus?

- Toki se oli haastavaa. Toisaalta myös julkaistuissa lehtiartikkeleissa huumori näytteli suurta osaa, ja lopulta rikoksen tehneet saivat mitä ansaitsivat. Eli me emme toki pilaile uhrien kustannuksella. Silloin kun luin tästä tapauksesta, en edes uskonut että se on totta.Onko elokuvassa jokin viesti?

- Luulisin niin. Jokaisen pitäisi arvostaa sitä mitä hänellä jo on - eikä kannata tehdä rikosta, jos ei ole valmis vastaamaan seurauksista.

Mark Wahlberg on sanonut, että sinä voit tehdä Miamissa mitä ikinä haluat. Mitä hän tarkoitti?

- Hän liioittelee (nauraa). Pitää kyllä paikkansa, että minulla on todella hyvät suhteet kaupungin väen kanssa. Kaikki auttoivat meitä. Kaikki elokuvan poliisit ovat oikeita, ja he jopa sulkivat 8 kilometriä moottoritietä meitä varten, jotta Wahlberg sai ajaa Lamborghinilla 260 km/h.

Miksi halusit juuri Dwayne Johnsonin Paul Doylen rooliin? Emme ole aiemmin nähneet häntä yhtä haavoittuvaisena.

- Alun perin Dwayne halusi Daniel Lugon osan. Mark ehti ensin, ja teimme muutoksia elokuvaan Dwaynea varten. Viikkoa ennen kun meidän oli tarkoitus aloittaa, hän tulikin toisiin ajatuksiin - hyvin monet näyttelijät itse asiassa jäätyvät täysin juuri kuvausten alla. Kirjoitin Dwaynelle kirjeessä: ’Vuosia sitten Will Smith ei olisi halunnut juosta katua pitkin ylävartalo paljaana. Hän sanoi, etteivät oikeat poliisit tee niin. Nykyään Will muistelee tuota kohtausta ja sanoo, että sillä hetkellä hänestä tuli elokuvatähti.’ Kerroin Dwaynelle esimerkkinä kymmenen erilaista tilannetta, joissa näyttelijät olivat epäilleet itseään. Sanoin hänelle, että hänen täytyy vain luottaa minuun. Hän näytteli loistavasti ja nousee todella esiin tässä elokuvassa.

Ketkä ohjaajat inspiroivat sinua?

- En halua kopioida muita elokuvia. Uskoisin, että minun elokuvani tunnistetaan helposti. Haluan luoda oman tyylini.

Elokuvasi tuo näyttelijätär Bar Palyn ensi kertaa valkokankaalle. Kuinka valmistelit hänet stripparin rooliinsa?

- Ensinnäkin pyysin häntä lihottamaan viisi kiloa, halusin että hänellä on kunnon takamus. Koe-esiintymisessä hän oli valloittava ja sopi rooliin mainiosti. Hänen täytyi tanssia, ja haasteena olikin löytää oikea stripparin kouluttaja. Löysimme erään ja hänelle piti maksaa pimeästi, mutta se oli sen arvoista. Kun Bar käveli lavalle, hän todellakin otti sen haltuunsa.Käännös: Tiina Ranto

V2.fi | Vieras
< Sarjamulkaisu #4: To... Sarjamulkaisu #5: Kr... >

Keskustelut (1 viestiä)

vaatii

27.01.2014 klo 16.54 1 tykkää tästä

milloin nähdään ensimmäinen mikon cameo bayn leffassa? vai onko tämä tiina ominut roolin paidattoman miehen rinnalla?
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova