Tuorein sisältö

Kotiteollisuuden välitilinpäätös

Jouni Hirn

16.11.2007 klo 08.29 | Luettu: 8289 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Kokoelma hahmottui polkupyöräillessä
Lappeenrannan raskastrio Kotiteollisuus paketoi yli kymmenvuotisen uransa Murheen mailla -kokoelmalle. Bändin päällikkö Jouni Hynynen kertoo seuraavassa kolmen levyn kokoelmasta ja vähän tulevistakin suunnitelmista.Terve Jouni Hynynen. Millaista oli paketoida Kotiteollisuuden ura
kolmelle levylle? Tuliko röyhisteltyä rintaa?


- Elin häpeässä. Kasasin levyjen biisijärjestystä kesällä polkupyörälenkkien aikana, ja jatkuvasti pelotti, että vastaan tulisi joku tuttu ja jäisin kiinni meidän tuotannon kuuntelusta. Se olisi ollut noloa. Ei siinä paljon rintaa röyhistelty. Tajusin, ettei tällaista tuuttausta pysty kukaan kuuntelemaan kerralla läpi. Siksi yritinkin tehdä ensimmäisestä levystä mahdollisimman mielenkiintoisen ja kolmannesta mahdollisimman vittumaisen. Se kakkonen, hittilevy, taas on semmonen… no, en oikein tiedä minkälainen. Sanotaanko nyt vaikka, että pakollinen.

Tuliko vastaan biisejä, jotka iskivät vasta jälkikäteen nivusiin?

- Tuulten pyyhkimä oli hauska yllätys. Nauroin kippurassa sen muka vihaisuudelle. Kolmannella levyllä on myös matskua, joka yllätti hyvyydellään. Voi Luoja, Pirunpelto ja Viimeinen lause toimivat paremmin kuin muistinkaan. Samoin ensimmäisen levyn Valtakunta ja Aamusta aamuun nyt ainakin.


Jos mietit Kotiteollisuuden tähänastista uraa, niin millaista aikaa orkesterinne elää juuri nyt?


- Aika seesteisiä. Odottelemme, että pääsemme hetkeksi huilaamaan Vaikka keikat vielä maistuvatkin, niin kyllä on pakko myöntää, että takana on aika saatanan rankka vuosi. Ilmassa on lievää muutoksen hakua. Saa nähdä mitä tapahtuu, kun aloitamme uusien biisien treenauksen.

Olet mukana Subtv:n Not Born To Rock -ohjelmassa, jossa klassisen musiikin soittajista yritetään muokata rockbändi. Millaista ohjelman tekeminen on ollut?

- En mie sitä ole tekemässä ollutkaan, se on ihan paskapuhetta. Miuta kuvattiin muutama minuutti ohjelmaa varten viime helmikuussa Naapurivisa –keikkojen yhteydessä. Nyt ne sitten antaa ymmärtää, että mie olisin ollut mukana enemmänkin. Aika hämmentävää, saatana.

Löytyykö nykypäivän nuorilta soittajilta samaa sinnikkyyttä, jota teillä oli aikoinaan sahatessanne Lappeenrannan kellareissa?

- Kyllä mie Stam1nassa näen sitä samaa asennetta, kuin meissä oli ja on. Se onkin uusin bändi, jonka tiedän ja kaikkihan tietävät, että sekin on jo vanha. Oon pudonnut veneestä jo vuosia sitten. Vanha pieru.

Kerro vielä lopuksi tulevista... Onko uusia veisuja syntynyt ja miten keikkailette lähitulevaisuudessa?

- Oonhan mie vähän yli kymmentä biisiä tuossa pyöritellyt, mutta en mie tiedä vielä tuleeko niistä mitään. Tammikuussa aloitan biisien teon todella. Tavoitteena on kesään mennessä saada parikymmentä asiallista biisiä kasaan. Keikkoja tehdään nyt joulukuun puoliväliin saakka, sitten huilataan maaliskuun loppuun. Tai ehkä helmikuussa tehdään jotain, en vielä tiedä. Keväällä tehdään joku rundi ja kesällä muutamia keikkoja. Kesä varataan kuitenkin pääosin uusien biisien treenaukseen. Uutta materiaalia pitäisi ruveta nauhoittelemaan joskus loppukesästä. Tässä on nyt kaikenlaista, josta ei vielä tiedä. Esimerkiksi näinä hetkinä selviää teemmekö ensi elokuussa taas Tuuliajolla –risteilyn. Tärkein tavoite on kuitenkin alkuvuodessa 2009, jolloin ilmestyy seuraava levy. Tavoite olisi elää ainakin sinne asti.

Murheen mailla -kokoelman erikoissivusto löytyy osoitteesta www.kotiteollisuus.com

Kuvat: Mika Vuoto

V2.fi | Jouni Hirn
< Samsung F210... Buffalo MiniStation ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova