Tuorein sisältö

Haastattelussa Kevin Costner

Vieras

29.05.2014 klo 16.03 | Luettu: 2964 kertaa | Teksti: Vieras

Jack Ryanin varjoissa
V2.fi julkaisee yhteistyössä Fox-Paramountin kanssa ja yksinoikeudella alla olevan Kevin Costnerin haastattelun. Costner on mukana Jack Ryan: Shadow Recruit -elokuvassa, jonka voi voittaa V2.fi:n kilpailusta.


Miksi Tom Clancyn kirjoihin perustuvat elokuvat ovat olleet viime aikoina niin suosittuja?

Clancy on todella hyvä kirjoittaja. Kun kirjoittaa klassisella tyylillä, teksti kestää aikaa. Olen varma, että kun Clancy aloitti, ihmiset ajattelivat hänen olevan taas yksi kesälukemiston pokkarikirjailija, mutta hän näytti kaikille. Laatu ei vanhene, ja Clancyn kirjat tarjoavat hyvän pohjan myös elokuville.

Onko sinusta hassua, että et yleensä tee jatko-osia elokuviisi, mutta tällä kertaa teitkin prologin sellaista hahmoa varten, jonka esittämisestä kieltäydyit aiemmin?

(Nauraa) On se aika hassua. En siis tarkoita ettenkö olisi koskaan halunnut olla jatko-osassa, olen vain aina valinnut, että jatkan eteenpäin jokaisesta näyttelemästäni tarinasta. Jälkikäteen katsottuna, olisi hauskaa saada useitakin jatko-osia muutamille elokuville joissa olen ollut. Se ei vain mennyt niin. Jack Ryanin roolia Punaisen lokakuun metsästyksessä tosiaan tarjottiin minulle, enkä sano etten olisi halunnut tehdä sitä, mutta minulla oli niin paljon muuta tekemistä.

Luuletko, että jos olisit suostunut rooliin silloin, olisit suostunut myös jatko-osiin?

Uskoisin niin, koska hänen tarinansa jatkuu myös kirjoissa.

Bodyguard tuntui aina elokuvalta, jolle voisi tulla jatko-osa...

Niin. Tin Cupista suunniteltiin jatko-osaa, jossa MacAvoy lopulta voittaa, ja Vampista ja veteraanista (Bull Durham) sellaista, jossa Davis pääsee kuin pääseekin liigaan. Tanssii susien kanssa olisi voinut saada jatko-osan, jossa olisi nähty tarinan lopullinen päätös. Aina jatko-osista on keskusteltu. Bodyguardille itse asiassa kirjoitin jatkon.


Osaatko kertoa miten vakoilu-toimintatrilleri on genrenä kehittynyt vuosien kuluessa? Jack Ryan: Shadow Recruit -elokuvassa maailmaa uhkaa terroristihyökkäys myös talouden suhteen, ja se on melko erilainen aihe kuin vakoiluelokuvissa yleensä.

No, ensin oli Mantshurian kandidaatti, film noiria, hyvin kiinnostava. Sitten smokkipukuinen, kauneimmat naiset saava James Bond. Mietimme aina jätkien kanssa, tuleeko meistä ikinä noin cooleja! Bond-elokuvien romanttinen herrasmiesvakooja on kestänyt hyvin aikaa, mutta vakoojat ovat silti tänä päivänä erilaisia. Taloudellinen ongelma tai tietoturvaan liittyvä isku voisi heittää maailman raiteiltaan.

Mitä mieltä olet Chris Pinesta, joka nyt esittää Jack Ryania?

Chris on mielestäni hyvin hienostunut näyttelijä, mutta hän ei mielestäni ole perinteinen pääosanesittäjä. Joskus ”perinteinen” voi tarkoittaa myös tylsää, mutta ei sitä silti ole helppo tehdä – siis näytellä pääosaa elokuvassa. Pine näyttelee oikein elegantisti, ja hänen kanssaan oli todella miellyttävä tehdä töitä. Hän on hyvin valmistautunut, ja ottaa tekemisensä hyvin vakavasti. Hän on myös kiinnostunut teatterista ja oikeastaan kaikesta, mikä voi tehdä hänestä paremman näyttelijän.

Olet näyttelijä ja ohjaaja. Shadow Recruit on Kenneth Branaghin ohjaama, ja hän myös näyttelee elokuvassa. Miltä sinusta tuntui olla mukana kuvauksissa ja nähdä Kennethin hoitavan molemmat hommat?

Se oli mielenkiintoista. Tiedätkö, ennen kuin oli elokuvia joissa saattoi nähdä rakastelukohtauksia, ei voinut tietää, rakasteleeko oikein kun ei ollut nähnyt muiden tekevän sitä (nauraa). Ei voi tietää miten muut ohjaavat, ennen kuin näkee jonkun tekevän sen omalla tyylillään. Kenneth on todella tärkeä hahmo elokuvamaailmassa.

Sinulla onkin aika pitkä historia Kennethin kanssa.

Kyllä. Aloitimme samoihin aikoihin. Muistan, kun Kenneth ja Emma Thompson olivat kerran kotonani päivällisellä. Oli hienoa saada Kennethiltä puhelu ja kuulla, että hän halusi minut elokuvaansa.

Venäläiset ovat pahiksia tässä elokuvassa, kuten niin monissa muissa Hollywood-elokuvissa aikaisemminkin. Mutta sinähän olet käynyt Venäjällä, eikö niin?

Tykkään kovasti käydä Venäjällä, ihmiset ovat olleet siellä minulle ystävällisiä. Luulen, että Venäjä ja venäläiset ovat pahiksia elokuvissa, koska Venäjä on vakavasti otettava vastustaja. Elokuviin tarvitaan pätevät pahikset, ei liian heikkoja. Oikeassa maailmassa pitäisi kuitenkin löytyä joku yhteinen sävel. On ironista, että meillä olisi varaa matkustaa mihin tahansa maailmassa ja se onnistuisi 10–15 tunnissa. Voisimme tehdä sen, voisimme olla nytkin Malediiveilla syömässä hummeriateriaa. Teknologia on mahdollistanut sen, mutta silti on todella paljon sellaisia paikkoja, joihin ei saa tai kannata mennä. Minusta olisi ihanaa käydä Bagdadissa tai Pohjois-Koreassa, mutta en voi. Olisi ihana mennä Afrikkaan ihmislajin alkujuurille, mutta sielläkin pitää olla todella varovainen. Se on surullista.


Maailmanmatkaajana olet kohdannut tilanteita, joissa muiden maiden asukkaat suhtautuvat vihamielisesti Yhdysvaltoja kohtaan. Miten selvisit niistä tilanteista?

Olen patriootti, mutta tunnen kuitenkin maamme historian ja sen osuuden maailman tapahtumissa. Pressitilaisuuksissa minut yritetään saada sanomaan rumia asioita kotimaastani. Kyllä minä tunnen meidän historiamme. Tiedän meidän huonot puolemme, mutta olen myös ylpeä niistä hyvistä asioista, joita olemme saaneet aikaan.

Onko totta, että aiot tehdä ohjaustöitä pian?

Kyllä. Haluaisin ohjata enemmän, ja on muutamia elokuvia joita tosissani haluaisin tehdä. Olen aika itsepäinen ihminen (nauraa). Jos olen saanut päähäni jonkun idean, haluan toteuttaa sen juuri sellaisenaan.

Olet myös kirjoittanut, pitääkö tämä paikkansa?

Kirjoittamisen hieno puoli on se, että töitä voi tehdä kotona. Kirjoittelen tällä hetkellä jotain, josta mielestäni voi tulla tämän vuosisadan seikkailuromaani, Vernen ja Kiplingin hengessä. Minulla on paljon muitakin ideoita. Haluaisin tehdä elokuvan myös toisesta maailmansodasta. Milloin sen ehdin tehdä? Toivottavasti seuraavaksi, tykkään sellaisesta. Kirjoittaminen taas on todella vaikeaa minulle.

Miksi?

Koska silloin näkee saman tien, onko tuotos mistään kotoisin.

Käännös: Tiina Ranto

V2.fi | Vieras
< Sarjamulkaisu #8: Fa... Ella ja kaverit 2 -k... >

Keskustelut (1 viestiä)

Geezter

29.05.2014 klo 20.51 3 tykkää tästä

Kiitos hyvästä haastattelusta, V2:n väki.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova