Tuorein sisältö

Haastattelussa Rebecca Ferguson

Vieras

21.11.2015 klo 16.18 | Luettu: 2503 kertaa | Teksti: Vieras

Tompan kanssa Mission Impossiblessa
Paramount Pictures haastatteli Mission: Impossible: Rogue Nationin tähteä Rebecca Fergusonia. V2.fi julkaisee tässä haastattelun tiivistetyn ja käännetyn version.


Miten sait tämän roolin?

- "Olin kuvaamassa aavikolla tekemässä [TV-minisarja] The Red Tentiä, joka on raamatullinen draama ja olin itse asiassa kamelin selässä kun sain tietää, että olin saanut roolin [nauraa]. Mutta palataanpa ajassa hieman taaksepäin - olin Lontoossa ja tein koekuvausnauhan roolitusagentin kanssa ja sitten palasin ratsastamaan kameleilla aavikolle. Sen jälkeen minun piti lentää tapaamaan Tom Cruisea."

- "Se oli itse asiassa rennoin tapaaminen jossa olen ollut. Koska tein töitä, ajatukseni oli päivästä toiseen kuvauksissa ja sitten minulla oli vain 24 tuntia aikaa Lontoossa tavata Tom. Saavuin kauniille talolle ja Tom Cruise oli siellä (ohjaaja) Chris McQuarrien kanssa, enkä oikein ehtinyt olla hermostunut, koska tiesin, että minun täytyi palata The Red Tentin kuvauksiin. Aivan ensimmäiseksi me vain tilasimme kahvia ja istuimme alas juttelemaan. Puhuimme elämästä, työstä ja hahmoista ja kaksi tai kolme tuntia vain vierähti.

Koska Tom Cruise on niin iso elokuvatähti, odotitko hänen olevan hieman pelottava?

- "Kyllä, on olemassa idea ’Tom Cruisesta’, mutta luulen sen olevan median luoma, media luo pöhinää ihmisten ympärille ja minä asun kalastajakylässä Ruotsissa ja tykkään olla siellä, se on pieni ja siellä on rauhallista enkä tuomitse ihmisiä. Rakastan kuitenkin ihmisten tapaamista ja vaikka ihmisillä on mielipiteensä jostain ihmisestä – riippumatta kuka se on – yritän olla neutraali. Joten, kun menin siihen huoneeseen en ollut hermostunut Tomin tapaamisesta vaan siitä, että tiesin haluavani saada roolin ja olla osa elokuvaa. Ajattelin ’toivottavasti toimimme hyvin yhteen ja toivottavasti hän pitää minusta ja minä hänestä..’ Ja minä pidin hänestä, hyvin paljon, koska hän oli vain Tom eikä ollut mitään suojaa, hän oli vain oma itsensä. Ja hän oli siellä kanssani, kuten myös Chris, ja tuottajat ja kuvaaja, joten tuntui kuin minut olisi tuotu osaksi ryhmää, jotka tuntevat toisensa hyvin."

Kerro hahmostasi ja siitä, kuinka hän sopii tarinaan...

- "Sanoisin, että Ilsa Faust on juureton. Hän syntyi Ruotsissa ja hänellä on vahva selviytymisvietti. Hän on Britannian tiedustelupalvelun peitetehtäviin kouluttama. Hän tapaa Ethan Huntin tiukassa paikassa ja he tajuavat tavanneensa vertaisensa. Luulen heidän tienneen toisistaan, mutta he eivät olleet tavanneet ennen kohtausta, jossa Ethan on vankina. Ja kaikessa on kysymys siitä kehen voi luottaa ja kuka on milläkin puolella."

Joten emme oikein tiedä hänen tarkoitusperiään?

- "Ei, emme tiedä hänen tarkoitusperiään ja hän on hyvin salaperäinen. Tiedämme sen, että hän on todella älykäs ja yhtä koulutettu kuin Ethan, mikä on kiinnostavaa ja kiehtovaa koska yleisö ei koskaan tiedä, milloin käänne tulee ja mihin tarina johtaa. Kun joku on peitehommissa, se on kuin kuuluisa Tukholman syndrooma, emmekä ikinä oikein tiedä hänen syitään emmekä tarkoitustaan. Joten hänen tarinansa ja historiansa eivät ole niin kiinnostavia kuin hänen valintansa ja mihin hän on oikeastaan menossa. Mutta hänet tuodaan hävittämään niin kutsuttu Syndicate-ryhmä, joka haluaa tuhota IMF-ryhmän. Niinpä alamme ajatella, että Ilsa on tietynlainen ja sitten alamme pohtia, onko hän jotain muuta. Vai onko hän? [nauraa]."


Miten sinun piti harjoitella, jos piti ylipäätään?

- "Kun sain roolin, minulla oli muutama päivä vapaata ja heti kun pääsin Heathrown kentälle, he veivät minut salille treenaamaan. Meillä oli puolitoista kuukautta ennen kuvausten alkua ja harjoittelin kuusi tuntia päivässä, kuusi päivää viikossa, mikä oli todella intensiivistä, mutta myös organisoitua ja aikataulutettua, ja sen aikataulun puitteissa hyvin vaihtelevaa myös. Minulla oli pilatesta, kamppailulajien harjoittelua ja yleistä kuntoharjoittelua. Se oli rankkaa mutta välttämätöntä, koska on valmistauduttava ja oltava parhaassa mahdollisessa kunnossa selviytyäkseen tällaisesta elokuvasta."

Millä tavoin sinun täytyi haastaa itseäsi?

- "No, pidätin hengitystäni käyttäen nitrox-ilmaa kuuden minuutin ajan. Olen oppinut tekniikan, jolla voin pidättää hengitystäni ilman nitroxia neljän ja puolen minuutin ajan. Kärsin korkean paikan kammosta ennen tämän elokuvan tekemistä ja tein vapaapudotuksia 36 metristä! En mennyt sisälle hissiin ennen – en olisi hypännyt kahdesta metristä, mutta voitin korkeanpaikankammoni ja se johtuu siitä, että on osa ryhmää ja tietää mitä tarvitsee tehdä ja tiesin myös, että jos en kykenisi siihen, aina oli mahdollista, että stunttini Lucy Cork hyppäisi kehiin. Tom kuitenkin tekee itse kaikki stunttinsa, joten sanoin itselleni, ’no niin, elät vain kerran ja se tapahtuu juuri nyt…’ Luotin välineisiin ja luotin ihmisiin, tarkastin turvallisuusasiat kahdesti, olen nähnyt, kuinka Tom työskentelee ja minun piti vain tehdä se. Ja niin minä tein. Mutta on asia erikseen katsoa materiaalia elokuvasta, koska se muistuttaa siitä kun teimme kaikkia näitä uskomattomia asioita ja ajattelen, että ’vau, minä tein tuon!’ Se voi olla kahden minuutin toimintakohtaus, mutta vaati minulta kuukausien harjoittelua päästä siihen pisteeseen."

Nautitko siitä?

- "Rakastin sitä! Minä todella rakastin sitä. Se mies on nopein juoksija, jonka olen nähnyt. Hän rakastaa sitä. Ja minulle oli tärkeää herätä ja ajatella, että minulla ei ole vaihtoehtoa harjoittelun suhteen – se on tehtävä. Me kaikki ajattelemme, ’minun olisi pitänyt mennä sille kävelylle’ tai ’voi luoja, söin sen suklaapatukan..’ Mutta, kun on osana tällaista elokuvaa, ei ole muuta mahdollisuutta."


Millaista oli liittyä osaksi Mission-tiimiä?

- "Simon tuo paljon huumoria touhuun; Ving [Rhames], Jeremy [Renner], he ovat löytäneet roolinsa ruudulla ja sen ulkopuolella ja se, miten he työskentelevät yhdessä ja kuinka he tasapainottavat toisiaan, ja siihen mukaan tuleminen on pelottavaa, koska on löydettävä paikkansa ja kuka on suhteessa näihin hienoihin ihmisiin. Mutta he ovat kaikki uskomattoman vastaanottavaisia– Tom, Chris, Simon, he kaikki – ja heidän asenteensa on ’me haluamme, että tunnet olosi kotoisaksi ja haluamme auttaa sinua tekemään parhaasi’ ja se on hieno asenne ja auttaa sopimaan joukkoon välittömästi. Ja sellaista se oli ensimmäisestä päivästä alkaen."

Oliko kuvauksissa hauskaa?

- "Todellakin. Tom ja Simon ovat hulvattomia yhdessä. Laskin alleni naurusta. En kirjaimellisesti voinut lopettaa nauramista joissain kohtauksissa. Kohtauksessa, jossa minulla oli monologi nauroin niin paljon, että tuskin tiesin, mitä olin sanomassa, koska he naurattivat minua niin paljon – he ovat poikia!"

Käännös: Marko Haarni

Mission: Impossible -kilpailu!


V2.fi:n kilpailusta voit voittaa kaikki Mission: Impossible -leffasarjan elokuvat omaksesi! Kilpailuaikaa on 27.11. asti.V2.fi | Vieras
< V2.fi testasi: Netge... V2.fi testasi: Bluet... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova