Tuorein sisältö

Haastattelussa Michael Fassbender

Vieras

14.10.2016 klo 17.35 | Luettu: 2181 kertaa | Teksti: Vieras

Mies Magneton ytimessä

V2.fi julkaisee 20 Century Foxin tekemän haastattelun Michael Fassbenderistä yksinoikeudella Suomessa. Elokuvassa X-Men: Apocalypse hän palaa jälleen Magneton rooliin.

Kuinka tämä uusin X-Men-elokuva esiteltiin sinulle?

- Bryan Singerin kanssa en oikeastaan jutellut ennen kuin Montrealissa, mutta Simon Kinbergin kanssa olimme matkalla edellisen elokuvan näytökseen Moskovassa ja heittelimme tarinaideoita toisillemme. Mainitsin, että Magneton vaimon tarina on aina kiinnostanut minua ja olisi mielenkiintoista nähdä hänet perheensä kanssa, rakastuneena ja isänä. Siitä se lähti ja sitten Simon teki käsikirjoitusta, joka oli mahtava.

Mitä niistä ensimmäisistä ideoista päätyi käsikirjoitukseen?

- Erik (Magneto) elää onnellisena Puolassa, hänellä on rehti työpaikka ja pieni mökki maaseudulla, mutta se ei kestä kauaa. Hän tavallaan menettää kaiken ja palaa alkupisteeseen, tai jopa pahempaan tilanteeseen. Erik on musertunut, mutta kun Apocalypse saapuu, se on kuin jumalan vastaus ja se idea tuli Oscar Isaacilta. Hän ikään kuin haastaa jumalan näyttäytymään – ja sitten Apocalypse saapuu. Magneto saa entistä suuremmat voimat, mutta vain Apocalypsea avustamalla ja hänen tarkoituksenaan on taas tuhota ihmisrotu ja kostaa heille.

Kuinka vaikeaa oli oppia puolan kieltä?

- Olen erinomainen puolan puhuja! Osaan laulaa puolaksi, osaan tanssia puolaksi, osaan tehdä puolalaista ruokaa! No ei, olen aika huono ja oikeat puolan puhujat ovat kuulemastaan varmasti tuskissaan, mutta tein parhaani. Aluksi ajattelin, etten voi millään oppia sitä kaikkea viikossa, mutta otimme vähän kerrallaan ja tein mitä pystyin. Haluan oppia lisää kieliä, sillä kun Magneto joskus taas palaa Erikiksi, hän voi hankkia vaikka töitä YK:sta, eikä hän sitten tarvitsisi tulkkia.

Mutta kun hän menee YK:hon, tietenkin sinne ilmestyy heti jokin hirviö…

- Totta! Meillähän on tässä seuraava tarina! Se on se seuraava osa.

Oliko Oscarin (Isaac) kanssa miellyttävää työskennellä?

- Oli. Meillä synkkasi välittömästi ja olin muutenkin jo hänen faninsa. Söimme päivällistä päivää ennen kuvausten alkua, pohdimme kohtauksia ja pääsimme heti samalle aaltopituudelle. Taisimme myös juoda pari drinkkiä liikaa, sillä hän tunsi ne vielä seuraavana päivänä meikkivaunussa, kun minä saavuin puolitoista tuntia myöhemmin. Hän on mahtava: lahjakas ja hauskaa seuraa.


Mukana on myös uusia tulokkaita. Millaista työskentely oli heidän kanssaan?

- Kaikkihan aina sanovat, että tulimme toimeen mahtavasti… mutta se on totta! Meille oli tärkeää, että uudet näyttelijät tunsivat olonsa kotoisaksi, että heillä oli vapaus tehdä omat hahmonsa, löytää ne ja ilmaista niitä oikealla tavalla. Tiimimme on hieno, hyvä porukka.

Teillä vaikuttaa aina olevan myös hauskaa kuvauksissa. Oliko niin myös Apocalypsessä?

- Jos totta puhutaan, niin minä en lähtenyt juttuihin niin paljon tällä kertaa. Olin kapteeni järkevä, koska minun täytyi valmistautua myös Assassin’s Creed –elokuvaan. En voinut siis pitää niin paljon hauskaa kuin muut.

Days of Future past oli melkoisen valtava monessa suhteessa, mutta tämä vie asiat vielä suuremmiksi. Tuntuiko se siltä?

- Minut hämmästyttää kerta, kuinka Simon saa sen aikaiseksi käsikirjoituksessaan. Olen sanonut hänelle usein, kuinka uskomatonta se on, että hän saa tasapainoon kaikki ne hahmojen omat juonet ja suhteet. Tässä on niin paljon hahmoja ja silti kaikille niille löytyy aikaa. Ja samalla on sitten näitä jättimäisiä toimintakohtauksia ja kaikki on herkässä tasapainossa – hän tekee sen hyvin hienostuneesti. Sitten toki Bryan Singer tuo mukaan oman tatsinsa. Se on suurempi, se on synkempi. Ja kun mukaan tuodaan Apocalypse, kaikkien mutanttien isä, fanit pitävät siitä varmasti.

Ja he ovat myös odottaneet häntä…

- Niin... ja se että Oscar esittää häntä, on valtavan hienoa, hän tuo siihen mukaan älynsä ja vaistonsa. Hän antoi näkemyksiään myös minun hahmooni sinä ensimmäisenä iltana kun juttelimme. Se koko jumala-suhde ja Erikin haavoittuvuus ja tuhoisan puolen valitseminen – sen kanssa oli hauska leikkiä. Erik on hyvin tunteikas. Hyvin herkkä. Hän tarvitsee varmasti terapiaa, ehkäpä se nähdään seuraavassa elokuvassa. Terapiaa YK:ssa!

Vielä ehdit osallistua V2.fi:n huimaan X-Men-kilpailuun!

Käännös: Manu Pärssinen

V2.fi | Vieras
< V2.fi testasi: SanDi... V2.fi testasi: Logit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova