Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Logitech M220 Silent

Manu Pärssinen

25.10.2016 klo 16.09 | Luettu: 6650 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Hiljaa kuin hiirulainen
Lisälaitemarkkinoilla riittää yrittäjiä, joten jotain uutta pitää keksiä. Logitech ottaa ainakin uuden hiirensä markkinoinnin tosissaan, sillä useinkaan arvosteltavien hiirien mukana ei tule niin sanottua “pressipakettia”, mutta tällä kertaa tuli: Logitech-pussukasta löytyivät hiiren lisäksi kuulosuojaimet, älä häiritse -kylttejä, hiljaisuuden autuutta julistavia tarroja, tekokorvat (Halloween-asuni on nyt valmis!) ja kortti, joka avatessaan piti hirveää meteliä. Mistä sitten on kyse?


Kortissa kysytään muun muassa “onko sinua koskaan ärsyttänyt, kun vaimosi työskentelee myöhään ja metelöi hiirellään? Tai kun poikasi pelaa verkkopelejä painellen hiirtään voimakkaasti?”. Vaikea sanoa, ollaanko Logitechilla hieman kieli suupielessäkin tätä markkinointimatskua väännetty, mutta oma vastaukseni on “eipä kyllä ole”. Varsinkin tänä mekaanisten näppäimistöjen aikakautena ei ole koskaan tullut mieleeni se, että hiiren naksuttelu olisi jotenkin häiritsevää. Ehkä niitäkin ihmisiä kuitenkin on, ja nyt asiaan on ratkaisu: Logitech Silent -hiiret.

Hillityn hiilenharmaa ja perinteisesti muotoiltu langaton M220 Silent on pienikokoinen, kevyt (75g) ja sopii mukavasti vaikkapa läppärin kaveriksi. Akustisesti suunniteltu hiiri lupaa yli 90% äänenvaimennuksen normaaliin verrattuna ja V2.fi:n toimistolla sekä kotonani nopeasti noin kymmenellä hiirellä toteutettu naksuttelutesti osoitti, että kyllä se ehdottomasti niistä hiljaisin oli. Oleellista tuntumaa ei ole kuitenkaan unohdettu, eli vaikka naksausta ei niin kovasti kuulukaan, sormenpäässä kuitenkin tuntee, että komento on mennyt perille. Myös hiiren rullassa ja tassuissa on menty hiljaisuus edellä, mutta mitään ongelmia niidenkään kanssa ei testijakson aikana tullut.


Alle 30 euron hintaluokassa tarvitaan jotain, joka erottaa peruspätevän hiiren muista langattomista. Mikäli Logitech pitää myös kauppojen hyllyillä kovaa ‘meteliä’ uutuudestaan ja sen erityisominaisuudesta, niin eiköhän näitä kaupaksi mene. Voin kuvitella, että koulujen atk-luokissa ja kirjastoissa ne ainakin löytävät paikkansa.

Lisätiedot: Logitech
Hintaluokka: alle 30 euroa (saatavana myös punaisena ja sinisenä)


V2.fi | Manu Pärssinen
< Haastattelussa Micha... V2.fi testasi: Blue ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova