V2.fi testasi: DJI Osmo Mobile

Vieras

22.12.2016 klo 12.01 | Luettu: 4458 kertaa | Teksti: Vieras

Tasaista kuvaa kännykästä
DJI Osmo Mobile on kännyköille tarkoitettu kuvanvakaaja, jonka kolmiakselinen gimbal vähentää kuvatessa aiheutuvaa tärinää ja kameran heiluntaa. Laite on rakenteensa puolesta hyvää tekoa ja vaikuttaa laadukkaalta. Se ei paina paljon (201g) ja on miellyttävä pitää kädessä ja käyttää.

Osmo Mobilen käyttöönotto on suhteellisen vaivatonta. Puhelin laitetaan paikoilleen sille tarkoitettuun pidikkeeseen ja lukitaan paikoilleen pidikkeen takaa löytyvää nuppia kiristämällä. Puhelin on hyvä tasapainottaa tässä vaiheessa, jotta laite toimii optimaalisesti. Tämän jälkeen Osmon voi käynnistää kyljestä löytyvästä virtakytkimestä. Puhelimeen on myös hyvä ladata DJI GO –appi, joka on saatavilla iOS ja Android –laitteille. Appin kautta onnistuu kameran hallinta sekä erilaisten säätöjen tekeminen. Toki kuvaaminen onnistuu ilman appiakin, mutta jos laitteesta haluaa saada kaiken irti, kannattaa sovellus ottaa käyttöön.

Appin kautta löytyvät myös erilaiset kuvaustilat sekä ominaisuudet. Eräs hyödyllinen ominaisuus on Active Track, jolla kameran saa seuraamaan valittua kohdetta. Tämä onnistuu vetämällä sormella neliö puhelimen näytölle halutun kohteen päälle. Ominaisuus toimii melko hyvin, tosin välillä kamera hukkasi kohteen. Osmo Mobilella onnistuu myös Motion Timelapse- ja panoraamakuvaus, joista erityisesti edellinen on hyvinkin käyttökelpoinen.
Laitetta hallitaan muutamalla painikkeella: joystickillä voi panoroida ja kääntää kameraa ja takaa löytyy liipaisin, joka lukitsee gimbalin nykyiseen asentoonsa. Liipaisimen kaksoispainalluksella puhelin palautuu keskiasentoon ja kolmoispainallus vaihtaa puhelimen etu- ja takakameran välillä. Lisäksi laitteesta löytyy record-nappi videota varten sekä erillinen nappi valokuvan ottamiselle.


Vaikka käytössä onkin tällainen vakaaja, ihan miten tahansa kameran kanssa ei kannata heilua. Tärkeää on koittaa pitää omat liikkeet mahdollisimman tasaisina, sillä Osmo Mobile vakauttaa liikettä vain tiettyyn rajaan asti. Riippuu varmasti paljon käytössä olevan puhelimen kamerasta (itselläni iPhone SE), mutta itselläni kuvasta tuli helposti hieman tärisevää vakaajasta huolimatta. Osmo Mobile näytti toimivan melko hyvin hitaissa liikkeissä ja esimerkiksi sisällä rauhallisesti kävellessä, mutta nopeammissa liikkeissä ja ulkona kävellessä kuvaan tuli paljon ikävää tärähtelyä. Muuten laite toimi testin perusteella kohtuullisen hyvin ja se muuttaa muuten helposti tärisevän kännykkävideon vakaammaksi sekä mahdollistaa suhteellisen näyttävien kameraliikkeiden tekemisen. Tietenkään se ei automaattisesti tee kenestäkään huippukuvaajaa ja kuvan laatu on kiinni puhelimen kamerasta.

Osmo Mobile on suunnattu kuluttajamarkkinoille. Älypuhelinten kameroiden kehittyessä yhä paremmiksi, laite saattaa olla hyvä ratkaisu jos haluaa saada elokuvamaisempaa ilmaisua jokapäiväiseen kuvaamiseen. Laite on rakenteeltaan laadukas ja toimii tietyissä tilanteissa kohtuullisen hyvin, mutta hintaakin sillä on ja ainakaan oman kokemukseni perusteella ei kannata odottaa ihan huippujälkeä.Hintaluokka: n. 350 euroa
Lisätietoa: DJI
Teksti: Marko Haarni

V2.fi | Vieras
< V2.fi JOULUKISA #3 -... V2.fi:n musiikkikrii... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova