Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer Key Light Chroma -kuvausvalo

Manu Pärssinen

04.05.2022 klo 19.30 | Luettu: 1964 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Laadukasta LEDiä RGB-mausteilla
Oheislaitevalmistajat ovat tietenkin tarttuneet ajankuvaan ja tarjoavat perinteisten näppäimistöjen ja hiirien lisäksi myös erilaisia varusteita striimaajille - siis niiden laitteiden lisäksi, jotka striimikuvassa näkyvät, kuten tuolit, kuulokkeet, hiiret ja näppäimistöt. Razerin valikoimista löytyy mm. kamera, capturointikortti, V2.fissäkin arvioituja (linkki) mikrofoneja, äänimikseri, rengasvalo sekä nyt testiin tullut kuvausvalo Key Light Chroma.


Valo/videokuvailen enimmäkseen harrastuksekseni, mutta joskus myös hieman työkseni ja toki tänne V2.fi:hin, joka on jotain siltä väliltä. Kalustoa on kertynyt kaapillinen, muun muassa Neewerin LED-valoja kuvausvalaistukseen. Ensimmäinen asia, joka KLC:n kanssa yllättikin oli sen koko: sen pinta-ala on 36 cm x 26 cm, eli reilusti A4-paperia isompi - sekä omistamiani LED-valoja isompi. KLC on kuitenkin myös mukavan ohut (pääosaltaan noin 15 mm) ja minimalistisen tyylikäs muotoilultaan. Se tuntuu laadukkaasti tehdyltä. Valon takana on keskikokoisen kännykän kokoinen paksumpi osio, josta löytyy resetointipainike sekä paikka virtajohdolle. Virtapainike on lähes näkymätön lipsuke valon alareunassa.

Paketista löytyy monenmoista palasta. Itse valon lisäksi mukana on yli 1,3-metriseksi säädettävissä oleva puomi, sille pöytäkiinnike, pari kaapelikiinnikettä, virtalähde, reilu pussillinen eri maiden töpseleitä ja tietenkin Razerin tarroja. Koostaan huolimatta kokonaisuus on helppo koota ja kiinnittää pöydän reunaan vähän ohjeita vilkuilemalla. Ainoa ongelmakohta on pallonivel, joka piti käytännössä avata kokonaan ja sitten kikkailla kaikki palaset kiinni samaan aikaan. Säätövaraa on kohtuullisen mukavasti ja KLC:n saa kiinnitettyä riittävän tukevasti pöytään.

Valosta itsestään ei tosiaan löydy muita painikkeita kuin resetointi sekä virtapainike. Jos kyseessä olisi erinäisiin videokuvauksiin mukaan otettava valaistus, tämä olisi selkeä puute: jos verkkoteknologia pettää, pitäisi aina olla mahdollisuus säätää asetuksia myös fyysisillä säätimillä. Key Light Chroma on kuitenkin suunnattu tarkasti kohderyhmälleen: striimaajille, jotka tekevät valosäätöjä vaikka kesken pelaamisen kännykkäappiltaan tai Razer Synapsesta.

Kotini wifi-ympäristö on hieman monimutkainen, joten en pöytäkoneeni Synapsella saanut yhteyttä valoon parilla ensimmäisellä yrityksellä muodostettua. Juuri ennen tämän arvion julkaisua yritin vielä uudestaan, mutta ohjelmiston kaatuilu sai minut luovuttamaan. Puhelimen Razer Streaming Appilla yhdistäminen sen sijaan toimi suht kivuttomasti, vaikka sovellus vaikuttikin hetkeksi jumittuneen etsimään valoa - softan uudelleenkäynnistys paljasti, että olihan se löytynyt. Silloin tällöin appi väitti, että valo on jonkun toisen sovelluksen kontrolloitavissa, mutta silloinkaan sitä en Synapsesta löytänyt. Klikkaus “ota haltuun” -linkissä toimi aina välittömästä.

Kyseessä on kuitenkin valo, joten säädettävää ei hirveästi voi ollakaan. Kirkkautta voi säätää välillä 0-100% (maksimissaan muikeat 2800 lumenia) ja värilämpöä välillä 3000K-7000K. Lisäksi valo tukee tietenkin Razer Chromaa, eli RGB-värejä käyttäjän valinnan mukaan sekä erilaisia valoefektejä (esimerkki videolla), joita voi pistää vaikka Twitch-DJ-lähetyksen lisämausteiksi. Toki sen saa myös synkattua kaikkiin muihin Chromaa tukeviin laitteisiin ja sitä myöten vaikka pelien tapahtumiin.


KLC:n synnyttämä valo on softboximaista, siis todella miellyttävän tasaista ja vaikka testailinkin kuvailua nyt lähinnä kamerassa sattumalta olleen makrolinssin kanssa, on selvää että ihan halvimmat LED-lirputtimet sen sisuksissa eivät ole. Tällä onnistuu niin striimaus kuin tuotekuvauskin - värivalaistuksella siihenkin saa aivan uutta tunnelmaa.

Chroma Key Lightin hintalappu on 299 euroa, joka voi tuntua melkoisen reilulta. Olen ennenkin ollut vähän sillä hajulla, että Razerilla on oma kannattajakuntansa, joka voi maksaa noista viidestä kirjaimesta vähän lisähintaa. Toisaalta ei näillä ominaisuuksilla varustettua studiotason valoa halvemmallakaan saa ja RGB on harvinaista herkkua kilpailijoiden (esim. Elgato) tuotteissa. Laadusta voi aina maksaa, eikä KLC jättänyt minua kylmäksi pieniä yhteysbugailuja lukuun ottamatta.



Razer Key Light Chroma

Hintaluokka: 299 eur
Lisätietoa: Razer






Eri valoefektejä:









V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Poco ... Star Trek: Strange N... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova