Tuorein sisältö

Haastattelussa Anthony Hopkins

Vieras

07.11.2017 klo 22.00 | Luettu: 6925 kertaa | Teksti: Vieras

Legenda robottien seassa
V2.fi julkaisee Steven Goldmanin tekemän haastattelun Anthony Hopkinsista yksinoikeudella Suomessa. Hopkinsia haastateltiin Transformers: The Last Knight –elokuvan tekemisestä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Transformerseista?- Kyllä se oli Michael Bay. Tapasimme hotelliaamiaisella ja sain sen käsityksen, että koko elokuva oli hänellä jo päässään. Hän oli jo suunnitellut sen tiiminsä kanssa. Hän tietää kaiken tietokonejutuista ja voi keskittyä vaikka neljä tuntia siihen, miten teräs heijastelee valoa, jotta se näyttäisi aidolta. Ajattelin, että tämä voi olla kiinnostavaa. Hän lähetti minulle käsikirjoituksen ja kertoi minun esittävän Sir Edmon Burtonia. Sanoin “Sir Edmond?”. Hän sanoi “no, sinähän olet aateloitu”. Sanoin “onko hän lordi?”. Hän sanoi “kyllä, aristokraatti”. Sanoin “Okei…”. Sain käsiksen, luin sen ja se oli oikein hyvä. Ajattelin, että tästä minä pidän.

Miten sitten etenit?


- Kuten aina – opettelin osani, kaikki repliikit. Mutta ohjaajilla kuten Baylla on ankaran maine, kuten Oliver Stonella ja muilla suuruuksilla. Mutta ankara hyvällä tavalla. He ovat kokeneita ja tietävät mitä haluavat ja kunnioitan sitä. Siksi näyttelijänkin on tiedettävä, mitä on tekemässä, on oltava valmiina. Jos he haluavat sinun improvisoivan, sitten improvisoidaan. Jos eivät, sitten ei.

Millainen ensimmäinen kuvauspäivä oli?- Kuvasimme isossa maatalossa. Michael tuli tervehtimään “Hei-kuinkamenee-okei-hyvä”, hän puhuu nopeasti, kuin Speedy Gonzalez. Kun menin sisään, kaikki oli valmiina ja hän kysyi saako kutsua minua Tonyksi. “Kutsu minua miksi haluat minua kutsua” (nauraa). Hän tajusi nopeasti, että olen tiimipelaaja ja teen mitä ohjaaja käskee. Myöhemmin kysyin häneltä, voisinko kokeilla erinäisiä juttuja, eikä hänellä ollut mitään sitä vastaan. Siitä tietää, että työskennellään oikeasti yhdessä. Näyttelijät, jotka sanelevat ohjaajalle, miten ohjata – se on kauheaa, tai jotka haluavat kirjoittaa uudelleen jokaisen kohtauksen, kamalaa. Minä en sellaiseen ryhdy, se on pahimman laatuista egoismia. Michaelin kanssa meillä oli vain hauskaa.

Miten tämä elokuva poikkeaa muista viime ajan projekteistasi?


- Tämä on iso, iso elokuva. Valtava. Olimme Stonehengellä, Blenheimin palatsissa, Downing Streetillä – sitä ei ole ennen tehty. Mutta hän saa luvat tehdä elokuvia sielläkin. The Mallissa, Buckinghamin palatsin lähellä, hurjastelemassa stunttikuskin kanssa. Se on yksi isoimmista elokuvistani, iso, iso elokuva.

Millaista oli työskennellä Mark Wahlbergin kanssa?


- Hän on mahtava. Erinomainen näyttelijä. Ja melko hiljainen. Tulee paikalle valmistautuneena ja hoitaa hommansa. Hän pitää improvisoinnista ja kun on hyvä käsikirjoitus, loppu on helppoa. On hyvä nähdä ihmisiä, jotka ovat rentoja ja varmoja tekemisestään.

Onko sinulla lempi-Autobottia?- (Nauraa)… ei, ei oikeastaan. Mutta lapset kysyivät minulta, kun olimme Lontoossa kuvaamassa The Mallilla… he halusivat nimikirjoitukseni ja kysyivät “tunnetko Bumblebeen?”. Sanoin “Jep, oikein hyvin, söimme aamiaista tänä aamuna.” “Oikeasti?”

Michael Bay tunnetaan käytännön tehosteista tietokonegrafiikan sijaan, kun se on mahdollista. Miltä se sinusta tuntui?


- Rakastin sitä. Muistan kun ajoimme The Mallin läpi yhdellä autoista amerikkaisen stunttikuskin kyydissä. Hän kertoi, että ajoimme Admiralty Archin läpi 120 km/h, mikä on kuin menisi neulansilmän läpi raketilla. Ajattelin vain että noh, herran jestas, onhan tässä ihan hyvä elämä ollut (nauraa). He huutavat “action”, auto murisee ja kamera kuvaa minua kun menemme Archin läpi. Ja sitten teemme sen uudestaan. Ajattelin vain, että älkää pyytäkö kolmatta ottoa, siinä koetellaan jo onnea (nauraa).

Joten siinä nähtävä reaktio on aito, ei näyttelemistä?


- Kyllä se on ihan minä, yritin vain olla säpsähtämättä. Se oli sulaa hulluutta.

Käännös: Manu Pärssinen

V2.fi | Vieras
< V2.fi katsoi: Supers... V2.fi testasi: Skull... >

Keskustelut (5 viestiä)

bwefoinvsio

07.11.2017 klo 22.30

Oli pöytälaatikossa Ragnarökiin asti
lainaa
asdasdasd

08.11.2017 klo 08.42 4 tykkää tästä

Itse leffahan on järkyttävää kuraa, mutta kiva lukea että Sir Hopkins oli oikeasti mielissään elokuvan teosta eikä vain kävellyt nauraen pankkiin.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.11.2017 klo 09.10

bwefoinvsio kirjoitti:
Oli pöytälaatikossa Ragnarökiin asti


Näitä haastatteluja meille yleensä tarjotaan dvd/bluray-julkaisun aikaan, niin myös tässä tapauksessa.
lainaa
Jutku

08.11.2017 klo 15.56 3 tykkää tästä

asdasdasd kirjoitti:
Itse leffahan on järkyttävää kuraa, mutta kiva lukea että Sir Hopkins oli oikeasti mielissään elokuvan teosta eikä vain kävellyt nauraen pankkiin.

Tuskinpa tuo sanoisi jos jokainen kuvauspäivä olisi mennyt mukavammin vaikka ranteita viiltäen.
Kuuluu hommaan kertoa ympäripyöreitä mukavuuksia.
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

11.11.2017 klo 14.42

manu kirjoitti:
Näitä haastatteluja meille yleensä tarjotaan dvd/bluray-julkaisun aikaan, niin myös tässä tapauksessa.


Miksi teitä vihataan niin paljon?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova