Tuorein sisältö

V2.fi katsoi: Supersankareita ja alieneita vaikka isälle lahjaksi

Manu Pärssinen

04.11.2017 klo 12.00 | Luettu: 5340 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Alien 6 Film Collection ja Batman & Superman Anthology
Joulu lähestyy, mutta isäinpäivä on aivan kulman takana ja V2.fi katsasti kaksi metallikoteloista kokoelmaa, jotka varmasti kelpaavat lahjaksi kumpanakin juhlapyhänä, ainakin jos vastaanottaja on kyseisistä genreistä kiinnostunut.

Batman & Superman Anthology


Ei tarvitse kuin vilkaista joka paikassa käyttämääni avataria tai kotitoimistoni seinää, jotta tietää meikäläisen olevan Teräsmies-fani. Fanituksen taustalla on elokuva, joka tästäkin paketista löytyy: Superman: The Movie. Sen VHS-kopio oli pikkumuksuna meikäläisen katsotuin elokuva ja sitä myötä syntyi myös kiinnostus muita supersankareita kohtaan, joten Batman on ollut seurannassa myös lähes koko elämäni ajan. Mikäli en näitä kaikkia elokuvia olisi ennakkoon jo omistanut, tämä uusi kokoelma olisi ollut vallan mainio paketti, mutta mikäs sitä kerratessa, mukana on useampikin pätkä, joka kestää katsomista.

Voisi kuvitella, että paketin yhteen sitova kruunu olisi Batman vs. Superman, jossa nämä kaksi sankaria molemmat esiintyvät, mutta sitä ei kuitenkaan valikoiman yhdeksästä elokuvasta löydy. Superman I-IV -elokuvien jatkoksi on sen sijaan lisätty varsin vaisun vastaanoton saanut Superman Returns, joka on kieltämättä kyllä sopiva jatkumoon, sillä se on käytännössä kunnianosoitus ensimmäiselle elokuvalle. Lepakkoleffojen kavalkadissa on ne kaksi mainiota Tim Burtonin teosta, joissa loistavat Jack Nicholson ja Michelle Pfeiffer, sekä ne kaksi muuta (lepiksinä Kilmer ja Clooney), ei niistä sen enempää.

Superman II:sta mukana on vain se monien mielestä parempi "Richard Donner Cut", joka on kyllä julkaistu ennenkin Superman-leffakokoelmissa. Kolmosta ja nelosta en ollut pitkään aikaan nähnytkään ja kyllähän ne sinipunaisten lasien läpi taas katsoi sopivan ironinen pilke silmäkulmassa. Batman-nelikko taas on tullut sen verran usein Suomen televisiostakin, että pakkaus on parempi lähinnä arkistointikappaleena - ja nuoremmalle sukupolvelle aikamatkana sinne, mistä nykypäivän Marvel- ja DC-universumit ovat saaneet alkusysäyksensä.

Bonuksia Superman-elokuvissa on ihan kohtuullinen määrä ja mukana on muun muassa Superman-piirrettyjä sekä Supermaniin liittyviä piirrettyjä. Sympaattinen on myös Dana Carveyn juontama tunnin mittainen 50-vuotis-spesiaali. Batman-leffoissa bonuksia taas on aivan älytön määrä - tuntikausia katsottavaa - tosin ne on kummasti piilotettu siten, että pitää leffan alettua palata käyttöliittymävalikon kautta päävalikkoon lisäsisällöt löytääkseenAlien 6 Film Collection


Muistan, kun Anttilaan tuli myyntiin Alien Quadrilogy -dvd-paketti ja silloin jo harkitsin sen hankkimista. Nyt elokuvia on sarjassa kuusi, kun mukaan lasketaan Prometheus ja Alien: Covenant, vaikka kaikki fanit eivät niin välttämättä haluaisikaan tehdä. Batman & Superman -kokoelmasta poiketen peltilaatikko ei ole vain muovikansia koristeleva boksi, vaan levyt ovat oikeasti kiinni metallilootassa - ja sen kansikin on astetta tyylikkäämpi kuin yllä arvostellun.

Kukaan ei kieltäne sitä, että Alien (josta mukana on sekä originaali että vuoden 2003 Director’s Cut) ja Aliens (originaali ja vuoden 1990 Special Edition) ovat scifi- ja vähän kauhugenrenkin jättiläisiä. Lähinnä kiistellään siitä, kumpi niistä on parempi. Jatko-osista ollaankin sitten paljon useampaa mieltä, mutta itselleni Alien 3 (mukana originaali ja vuoden 2003 Special Edition) maistui vielä oikein mukavasti David Fincherin ohjauksessa. Alien Resurrectionista (originaali ja 2003 Special Edition) sen sijaan olivat vuosien varrella muistikuvani vahvasti hämärtyneet, joten sen kertaaminen tästä paketista oli hyvää ajanvietettä näin halloween-kautena. Ajatella, että senkin julkaisusta on jo 20 vuotta.

Jotkut voisivat sanoa, että Ridley Scott olisi saanut jättää saagan rauhaan, eikä lähteä lainkaan Prometheusta pykäämään. Itse olen vahvasti scifi-yleispositiivinen henkilö, enkä kovin intohimoinen Alien-leffojen palvoja, joten en näe tätäkään teosta minään pyhäinhäväistyksenä. Ei se maailman vahvin scifiteos ole, mutta sisältää hyviä kohtauksia - ja Peltonenkin tykkäsi (V2.fi arvio). Uusinta Alien-sarjan leffaa Covenantia en ehtinyt teatteriin katsomaan, joten sekin oli osasyy tämän kokoelman omistamiseen. Peltonen antoi elokuvalle 2,5 tähteä (V2.fi arvio), mutta minä kyllä lisäisin puoli tähteä päälle. Vaikka hataruutta olikin havaittavissa, ei sekään mielestäni ansaitse kovimpia saamiaan haukkuja.

Bonuspuolelta löytyvät perinteiset kommenttiraidat, soundtrackit ja poistetut kohtaukset, uudemmissa elokuvissa vähän reilummin. Covenantissa mukana on tunnin mittainen dokumentti elokuvan tekemiseen Scottin johdolla. Valikoista löytyy myös “Live Extras”, joka antaa vain ilmoituksen siitä, että ne eivät toimi Suomessa.Elokuvapaketit tulivat paksuissa steelbook-kansissa, joihin oli liimattu pahviset koriste/infoläpyskät. Ne taas piti kiskaista irti, jotta kotelot sai edes auki ja sen jälkeen liimapinnan huomasi tarttuvan jos minnekin. Hankala niitä on missään säilyttääkään, joten tämä oli mielestäni vähän epäkäytännöllinen ratkaisu. Pahvilapuissa ei muuten mainita sanallakaan sisällön bonuksista tai Alien-elokuvien eri versioista. Muuten Alien- ja Supis/Bättis-kasoista saa kyllä mukavasti vastinetta rahoilleen sekä täytettä lahjapaketteihin, ellei näitä supersankari/scifi-klassikoita ja vähemmän-klassikoita hyllystä vielä löydy, eikä 4K-versioille ole tarvetta. Ehkä nekin vielä saadaan.

Alien 6 Film Collection
Hintaluokka: 40 euroa

Batman & Superman Anthology
Hintaluokka: 40 euroa


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: ANKI ... Haastattelussa Antho... >

Keskustelut (2 viestiä)

vbodvoih

04.11.2017 klo 13.02

Ei Nolanin Batmaneita? Eikö ne muka sovi "oikeaan" Batmaniin?
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.11.2017 klo 14.24

vbodvoih kirjoitti:
Ei Nolanin Batmaneita? Eikö ne muka sovi "oikeaan" Batmaniin?


Niistä taitaa olla omat boksinsa ja tässä on varmaan haettu lähinnä tuota noin 40 euron hintalappua.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova