Tuorein sisältö

South Park: kaksi teutonilegendaa soitti, kumpi voitti? Helloween vs Accept!

Jukka O. Kauppinen

10.06.2018 klo 11.11 | Luettu: 6065 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Hevilegendat hyvässä terässä

South Park Tampere -festarien pääpäivänä lauantaina päälavalla taisteltiin vanhan koulukunnan power metallin fanien sieluista, sillä päälavalla soittivat peräjälkeen saksalaisen kasarimetallin kaksi legendaa: Accept ja Helloween.

Molemmilla yhtyeillä on takanaan värikäs, paikoin myrskyinenkin menneisyys, mutta molemmilla potkii nykyään hyvin. Acceptin vajaan vuosikymmenen takainen uuden laulajan värvääminen onnistui hienosti, ja Mark Tornillo nosti yhtyeen vahvaan uuden vuosituhannen kiitoon. Toisin kuin monien muiden aikalaistensa, Acceptin ei tarvitse ratsastaa pelkästään vuosikymmenten takaisilla hiteillä vaan myös yhtyeen tuore materiaali toimii ja koukuttaa.

Helloween ei ole uudistunut yhtä onnistuneesti, mutta ei yhtyeen tarvitse pelkkiä kasarihittejäänkään tyytyä toistamaan. Tosin joidenkin mielestä ehkä pitäisi, sillä South Parkissa nähty Pumpkins United -kiertueen miehistys ja kappalevalinnat eivät olleet oikein koherentti kokonaisuus. Yhtyeen riveihin palasi kiertueelle vanhoja jäseniä ja laulajia, ja esimerkiksi kahden eri aikakausien solistin yhteislaulu toki toi settiin vahvuutta ja omaperäisyyttä. Mutta kun lavalle nousi kolmaskin solisti ja jokaiselle laulajalle soitettiin tämän levyiltä kappaleita, niin tulos kuulosti välillä enemmän täytebiisien sekametelipuurolta kuin koukuttavalta metallilta. Toki tämä toi lavalle upeaa metallihistorian havinaa, jota osa faneista varmasti arvosti, mutta samalla osa yleisöstä jäi kaipaamaan sitä kunnon heviä ja Seven Keysin tykitystä. Olihan Helloweenin setti myös siinä määrin järkälemäisen iso pala metallin historiaa, että se nostettiin koko festarien ykkösbändin paikalle.

Kaksi kovaa saksalaista siis vastakkain tai ainakin peräkkäin. Kumpi oli kovempi, kumpi voitti germaanien kisan? Liekö sillä väliä, jos vain faneille tuli hymy naamalle. Ja kyllähän näistä tuli.

Lue myös: South Park: Ghost - saatanallista purkkametallia kirotussa katedraalissa ja South Park: Thorin jumalinen muskelirockspektaakkeli hämmentää ja huvittaa

Lisätietoja: http://southparktampere.fi/
Lisätietoja: https://www.helloween.org/
Lisätietoja: http://acceptworldwide.com/

Accept:

Helloween:
V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< South Park: Ghost - ... V2.fi katsoi: 4K:ta ... >

Keskustelut (2 viestiä)

Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

10.06.2018 klo 13.53 3 tykkää tästä

"mutta samalla osa yleisöstä jäi kaipaamaan sitä kunnon heviä ja Seven Keysin tykitystä."
Öö 8/13 oli noilta kahdelta keep periltä.

Ja mitä tulee tän vuosituhannen matariaaliin, niin Helloween niittää kyllä Acceptin 100-0.
lainaa
Rockrock

10.06.2018 klo 20.09 4 tykkää tästä

Juupas, eipäs, mielipiteitä aina voi heittää. Accept peittosi eilen, ja kaikilla vuosikymmenillä 1000-0.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova