Tuorein sisältö

Peltonen: Winona Ryderin klassikon hintahtava homofobinen versio haukkaa paskaa

Jari Tapani Peltonen

02.08.2018 klo 22.00 | Luettu: 5417 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

I love my dead gay son.

80-luvun komedia Heathers kärjisti kliseitä omaperäisesti, mutta mutkattomasti. Koulun kaunottaret olivat klooneja liukuhihnalta, joten heillä oli sama nimikin. Alfoja vastaan kapinoiminen pahan pojan kanssa kiinnosti Veronicaa, mutta poika oli sarjamurhaaja.

Modernisoinnin nimissä tv-sarjaversio kääntää asetelman nurin... tms. Helposti ymmärrettävää on se, että koulua hallitsevat Heatherit ovat nyt "lesboja", joista yksi on paksu, toinen tumma ja kolmas poika. He ovat hilpeitä. Entiset vähemmistöt nöyryyttävät aluksi 50-luvulta karannutta urheilijaa, joka pahoittelee vihermädättäjiä loukkaavaa inkkaripaitaansa. Nykyään pienempikin someskandaali pilaa elämän!

Tarvitsemme tätä. Iva voi kohdistua samalla yli-innokkaisiin suvakkeihin ja ylitseampuvasti uhriutuviin oikeistopelleihin. Piirrossatiireihin verrattuna kolmen vartin jaksoista koostuvalla show'lla on omiakin polkuja tallattavana; mutta tahdoin useimmilta heti pois.

Somehomojen diktatuurilla on rajatusti todellisuuspohjaa. Yle veikkasi juuri, että ehkäisyn aikakaudella pehmoisät saavat enemmän jälkeläisiä kuin machomiehet hajottavat kumeja. Muualla on esitetty, että oikeistojunttien kihtisyys on kuolinkorahdus, koska tilastojen mukaan suvakit siittävät heidät hengiltä. Se on pohja, että netissä on tuollaista, mutta onko joku oikeasti huomannut, että pallihikiporukasta on pulaa? Perinteinen enemmistö on läsnä sarjassakin. He ovat hiljaa, koska heidän käsketään olla. Jo montaasi tekisi nettikiusaamisesta tuntuvan vallan välineen, mutta sivumainintana se ei kirpaise siten kuin rillien rikkominen ennen vanhaan.

Kun opettaja äimistelee, kuinka punkero voi olla suosittu, kyse on alati teennäisemmän vitsin selittämisestä. Aikuisen pitäisi olla psykoosissa, jos hän katsoisi höpöttävää punkkaria tajuamatta, miten lihavalla voi olla vientiä. Käsikirjoitus pakottaa hahmot noudattamaan käänteistä logiikkaa, vaikkei kirjoittaja ymmärrä, mitä hän on kääntämässä.

Leffan mukailu on tuskallisen väkinäistä. Dialogi tyyliin "pane minua hellästi moottorisahalla" on maineessa, koska järjen mukaan sen pitäisi olla niin kamalaa, kuin se on nyt. Olisi loogista - eeppistä -, jos homodiktaattoreita vastustaisi vanhoillinen pyhäkoulutyttö ja manifesteja kirjoittava tuleva kouluampuja. Veronica & jäbä ovat kuitenkin vahvasti kiinni menneessä, vaikkei uusilla näyttelijöillä ole murto-osaa Winona Ryderin ja Christian Slaterin karismasta. Alkuperäinen Veronica ajautui sujuvasti eliittiin ja eliittiä vastaan, mutta uusi Veronica on teennäisten bimbosuvakkien paras kaveri ja täysi vastakohta vain koska hän on.

Tahdoin pitää tästä tuplasti enemmän kuin elokuvasta, jota rakastan. Inhoan tätä.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Adata... Peltonen: Patrick St... >

Keskustelut (3 viestiä)

jarfin

02.08.2018 klo 22.48

paskaa?
mielestmme asiaa ja oikein osunut.jota pitää kunnioittaa.
mikä laki kieltää yksilön oman päätöksen ja suunnan.
hyvä.
lainaa
Paskaa

04.08.2018 klo 04.52 1 tykkää tästä

Prööt, pruut... JiiTeePeltosen aivopieruja taas.
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.08.2018 klo 16.46 3 tykkää tästä

Kävin perheen kanssa katsomassa Puluboin ja Ponin leffan. Ainoa asia, joka korvaisi tapahtuneesta seuranneen pettymyksen ja rahallisen menetyksen olisi Peltosen all in -tyylinen arvio kyseisestä teoksesta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova