Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Adata D8000L Power Bank -varavirtalähde

Jukka O. Kauppinen

30.07.2018 klo 19.00 | Luettu: 5776 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Voimaannutusta virrannälkäisille vekottimille
Vaikka Pokemon Go -huuma ei olekaan aivan pelin julkaisukaaoksen tasolla, niin sillä riittää pelaajia yhä edelleen, samoin kuin muillakin mobiilipeleillä. Paikannus- ja AR-pelien seuraavaa aaltoa odotellessa kannattaakin päivittää varavirtalähde järeämmäksi ennen kuin ne myydään taas loppuun. Adatan varsin jytky taskuakku varmistaa, ettei kännykkä hyydy ihan hetkessä.


Akku kuin akku, voisi joku sanoa. Mutta ei se ihan niinkään ole. Pieni akku on pieni, eikä siitä lataa omaa tai kaverien kännyköitä tai mobiililaitteita kun kerran tai pari. Sellainen sopii tekohengittäjäksi mutta ei reissukaveriksi. Mutta mitä isompi akku, sen enemmän siitä riittää varavirtaa reissussa sekä omaan että muiden käyttöön. Adatan D8000L-akussa virtaa riittää tuhdin 8000 mAh:n verran, millä lataa omia ja kavereidenkin kännyköitä, tabletteja ja muita lisälaitteita useampaan kertaan.

Mutta millä tavalla laitteen saisi erottumaan tuhansista muista samanlaisista ja kenties olemaan tarpeellisempi? Adata on lisännyt tehoakkuunsa myös nelitoimisen taskulampun, jossa on valotehoa tilasta riippuen 100-200 lumenia. Tasaisen loiston lisäksi ledit myös välkkyvät kahdessa eri tilassa, mikä toiminee hyvin merkinantolaitteena. Kirkas taskulampputila onkin hyvä lisä, jos vaikkapa retkeillään yön tai parin yli. Lamppu syttyy ja sammuu pitämällä kotelon taakse sijoitettua virtakytkintä pohjassa, mikä eliminoi satunnaiset vahinkosyttymiset repussa. Valaistu alue on leveä ja syvä, joten lampputilassa pystyy valaisemaan kerralla vaikka koko leiri- tai yöpiknik-alueen.


D8000L on paketoitu kolhuja, pudotteluja ja kastumista kestävään kuoreen. IP54-luokituksen mukaan laitteen pitäisi kestää hyvin pölyisiä olosuhteita, kolhimista ja hylkiä vettä, eli sitä voi käyttää huoletta sateessa mutta sukellusretkelle pinnan alle powerbankkia ei kannata ottaa. Sen mukaisesti päätyyn sijoitetut kolme USB-tökkeliä voidaan sulkea kosteudenkestävän muoviluukun taakse.

Akun kulmassa on retki- ja reissukäytössä käytännöllinen lenkki, johon voi sitaista kiinnitysnarun reppuun. Näin se ei putoa kyydistä kovemmassakaan rytinässä. Valmistaja onkin ottanut hyvin huomioon aktiiviliikkujan ja toimintaseikkailijan monenlaiset tarpeet.


Käytännöllisesti akku on myös suhteellisen älykäs. Se latautuu nopean tuntuisesti täyteen ja osaa säädellä ulos annettavan virran voimakkuutta. Viiden voltin ja enimmillään 2,1 ampeerin ulosanti lataa myös vähän fiksummat kännykät ja muut laitteet nopeammin kuin hitaasti virtansa nauttivat kaverinsa.

Testin mittaan Adata on kulkenut mukana parin viikon ajan lähes jokapäiväisessä käytössä. Se on voimaannuttanut Pokemon Gon peluuta, ladannut puistossa tabletteja ja lennokkeja sekä täyttänyt action-kameroita. Toimivuus on ollut tasaisen hyvä. 8000 mAh:n myötä laitteella on helppo ladata esimerkiksi action-kameraan lisävirtaa kuvaustilanteiden välillä, siinä missä pikkuvara-akuilla latausnopeus ja kapasiteetti ovat jättäneet toivomisen varaa.

Kahdella USB-liittimillä voi ladata kätsysti kahta eri laitetta yhtaikaa, ja vara-akkujen tuttuun tapaan akku latautuu kääntämällä saman USB-piuhan toisinpäin.

Valmistajan arvion mukaan D8000L:llä voi ladata iPhonen noin 2,6 kertaa ja Android-luurin 2,9 kertaa. Android-kännykkää ja muita laitteita iloisesti ristiin latailtuna väite tuntuu pitävän hyvin paikkansa.


USB-liittimet ovat suojassa märältä ja moskalta muovikannen alla.

Käytössä kolinaa kestävä ja märissäkin olosuhteissa toimiva D8000L onkin hyvin mietitty, riittoisa lisäakku, josta on hyötyä moneen lähtöön. Erityisen hyvältä se tuntuu reissukäyttöön, vähän haastavampiin olosuhteisiin tai muutamien päivien mittaisille reissuille. Lisäksi hinta/laatusuhde tuntuu olevan kohdillaan, sillä suurin piirtein vastaavan kapasiteetin akut tuntuvat olevan monilla valmistajilla hieman kalliimpia mutta myös vähemmän kolinaa ja kosteutta kestäviä. Kun Adatan 8000 mAh-reissukestävä akku taskulampputoiminnolla maksaa noin 19 euroa, niin kyllähän tätä voi pitää jo hyvänä vaihtoehtona.

Tekniset tiedot

8000 mAh, 29,6 Wh
DC 5V = 2V / DC 5V = 2,1A max (10,5 Wh)
Taskulamppu: 100-200 lm kirkkaus, valon väri 6000K
152 x 75 x 23,3 mm / 270 grammaa

Adata D8000L

Hintaluokka: noin 15-19 euroa
Lisätietoja: http://www.adata.com/blogs/feature/471

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Ropecon 2018 - pelaa... Peltonen: Winona Ryd... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova