Tuorein sisältö

Echo 1/5: kaikki mitä Kingpin ja Daredevil tekevät elämässä kaikuu ikuisuudessa

Jari Tapani Peltonen

12.02.2024 klo 23.00 | Luettu: 1273 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 1/5:
Chafa


Haaveilin vuoden supersankaritauosta, vaikka tiesin, etten jätä väliin Daredevilin ja Deadpoolin jatkeita. Minisarja Echo pitää lusia, koska siinä Kingpin siirtyy Hawkeye-sarjasta Daredeviliin. Echo itse debytoi, kun luin eniten sarjakuvia, joten vaikkei hahmolla ole paljoa tekemistä alkuperäisen version kanssa, niin johan fomottaisi, jos hänestä leivottaisiin vakiohahmo tietämättäni.

Marvelin kokeet korkeiden ikärajojen kanssa alkavat kuin köyhän miehen HBO-hitti: meikkihipit örisevät melkein nakuina, koska Echon edustamalla Choctaw-heimolla on mytologiaa. Ehkä he palaavat aktivoimaan taivassäteen lopussa. Echo itse on kuuro lapsi, joka menettää jalkansa ja äitinsä ja päätyy aikuisena Kingpinin eliittininjaksi rikollisen isänsä vuoksi.

Tuossa on puuhaa, joten keskeisin ongelma ei ole se, että supersankarisarjasta on poistettu supersankari. Echon on tarkoitus olla myös sulkeutunut "normaalien" tarkkailija, joka osaa toistaa muiden fyysiset taidot kuin kaiku. En sano, että lukemani sarjakuvat olivat legendaarisia, mutta niissä ja Hawkeye-sarjassa Echo oli sivuhahmo. Kun tekojalka vilahtaa, vaikka justiina on kova, ja kun äänet edes joskus vaimennetaan, kun kommunikointivaikeuksia tai sankarin terävyyttä korostetaan, sivuhahmo aktivoi mielikuvituksen.

Kingpin ja yhdessä mainiossa tappelussa retosteleva Daredevil henkivät päähenkilön energiaa, joka on haudata Echon. Se ei ole murskatuomio, sillä herrat ovat top-5-tason näyteltyjä Marvel-hahmoja.

Uusi Marvel Spotlight -brändi tarkoittaa, että kuka tahansa voi aloittaa katselun tästä. Ja paskat voi. Jakson ensimmäinen puolisko on epämääräisesti pikakelaava esi- ja lisäosa Hawkeye-sarjalle, minkä jälkeen jatkamme siitä, mihin jäimme. Kingpin yllättäen ei kuollutkaan. Echo juonii ja käy kotona hohhailemassa sarjaan lisää kompromissimaisia ulkopuolisuuden tunteita (joka toinen hahmo osaa viittoa).

Jos ja kun tätä ajattelee viihdyttävän Hawkeye -sarjan 2. kauden alkuna, jakso ei ole huono vaan hidas.


< Hawkeye 6/6 --- Jakso 2/5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: OnePl... Twisted Metal TV-sar... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bad69

13.02.2024 klo 01.46 4 tykkää tästä

Ekan jakson jälkeen onkin kunnon mahalaskua tämä sarja.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova