Tuorein sisältö

Big Mouth - 2. kausi

Jari Tapani Peltonen

07.10.2018 klo 12.00 | Luettu: 5644 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Mielipiteen vuositarkistus.

Seksuaalisen heräämisen käynnistävä hormonihirviö oli kuningasidea. Inhimilliset, hervottomat ja joskus tärkeältä tuntuvat hetket pitivät kurissa yhden tekijän Family Guy -viruksen, joka näyttäytyi maireutena ja julkkishaamujen kaltaisena irrallisuutena. Lopulta hän kiipesi puuhun huutamaan hö höö. Nyt sieni on kasvanut korvasta ja ampunut itiöitä.

Kauden ilmeinen huippukohta on kehomyönteinen musikaalinumero, jossa erilaiset naiset ovat alasti. Se on riskaabeli, rohkaiseva ja huumoribiisien standardeilla riittävän musikaalinen. Sarja yhä avaa tabuja, mistä pahastuu aidosti vain aivopesty hihhuli. Hormonihirviö yksinkertaistettuna symboloi häpeän tunteen voittamista ja halujen syleilyä; jos omasi toimii, myönnät haluavasi Connie-hirviötä suuntaumuksesta riippumatta. Uutena sysipaskana ideana häpeää symboloi Häpeävelho.

Häpeä voi voittaa, mutta ettäkö hän on viiksekäs vampyyri nimeltä velho? Miksei pappi, Räsänen, Soini tai edesmennyt mummi, joka osti pehmolelun, jota teini ujosti nussii? Profiloituessaan kauden roistoksi velho on Freddy Krueger, josta kaikki keskustelevat. Vain hän on esteenä ekstaasihippien seksiutopialle!

Enemmälläkin uhkaillaan. Inside Out teki loogista ja liikuttavaa siitä, kuinka Ilo-tunne ei ymmärtänyt kypsempää Surua. Big Mouth nolaa itsensä sönköttämällä henkiolentojen komiteasta, kun mm. häpeäsoopa on jo asettanut hahmojen itsetietoisuuden kyseenalaiseksi. Hirviö symboloi mullistuvaa minäkuvaa - muu on roskaa.

Aikuiset saavat liikaa aikaa saavutuksiin nähden. Jakso saattaa hurahtaa vanhusten ehdoilla ja käteen jää irtovitsejä ja rasti ruutuun "avioero mainittu". Homer Simpsonia typerämpi koutsi-Steve pitäisi lopettaa niskalaukauksella.

Nickin murrosikä on myöhässä. Hänen äitinsä on mukana, kun lääkäri kourii hänen teepussiaan todetakseen, että ihan sama, myöhemmin ehkä huolestutaan. Olen ollut täsmälleen samassa tilanteessa. Se on seksuaalista väkivaltaa haavoista päätellen. Sarjassa kohtaus keskittyy siihen, ettei tohtori tykkää potilaiden omista diagnooseista: tahdot varmaan vaimonikin, googlettaja! Joskus sarja käskee ajatella, mutta peilaapa todellisuutta sitä vasten, että röyhkeän pulskan tytön etova äijämäisyys kärjistyy, tai sitä, että vanhempiensa syrjimä poika saa huomiota äitiään panevalta vajakilta. Näihin reagoin kuin Silvennoinen väitteeseen, että se oli tonnin seteli. Traileri listaa 80% paremmista jutuista.V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi vieraili: Holi... V2.fi vieraili: Tech... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.10.2018 klo 17.12 2 tykkää tästä

Kyllähän tämän katsoi, mutta oikeaan osut monin paikoin. Häpeävelho ei tosiaankaan ole häävi hahmo, Steve onnistuu raivostuttamaan ja lopun sähellys "toimistolla" oli lähinnä vain hämmentävää.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova