Tuorein sisältö

V2.fi testasi: OnePlus 6T

Samuli Leppälä

20.12.2018 klo 15.50 | Luettu: 5269 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Puhelin ilman krumeluureja ja kompromisseja
OnePlus on ollut se brändi, jonka puhelimia en ole koskaan tullut itse käytettyä. Kaikki muut ovat kehuneet yhtiön luureja vuolaasti. Kyseiset puhelimet ovat olleet jotenkin salamyhkäisiä - niitä kun ei ihan jokaisen marketin hyllyltä löydy. Tämän takia lähdin oikein mielelläni tutustumaan uusimman OnePlus 6T -puhelimen Helsingissä järjestettyyn lanseeraustilaisuuteen.

Tubettajat lanseeraamassa


Kodikas tapahtuma oli tyylillä järjestetty. Toimittajien huomio kiinnitettiin lavalle näyttävän valoshown kautta ja tämän jälkeen parrasvaloihin hiipivät suomalaiset tube-kuuluisuudet, Juuso Karikuusi eli Herbalisti ja Justimusfilmsin Sami Harmaala. He kertoivat kaupallisesta yhteistyöstä brändin kanssa ja käyneensä Kiinassa asti tutustumassa meininkeihin. Oli mukava huomata, ettei laitteen kasvoiksi aina pestata laulajia tai näyttelijöitä, vaan yhtiöt panostavat myös somekuuluisuuksiin.

Kaikkineen tapahtuma oli näppärä paketti, katselimme yhdessä Jenkeistä lähetetyn, varsin tekniikkapainotteisen lanseerauksen. Tilaisuudesta ja siellä käytetystä retoriikasta jäi sellainen fiilis, että OnePlus painottaa eritoten käyttäjäkokemukseen, laatuun ja vaivattomuuteen, ilman sen kummempia krumeluureja.

Puhelin näyttävässä laatikossa


Sain mukaani uuden 6T-puhelimen testausta varten. Sen mukana oli lisäksi iso boksi monenlaista oheistavaraa. Mukaan oli mahdutettu neljät kuoret ja erillisessä laatikossa tulleet kuulokkeet. Valtaisasta esittelylaatikosta löytyi kaivamisen päätteeksi myös itse puhelin, jota olen nyt käyttänyt kuukauden päivät.


Testaamassani laitteessa on 8GB RAM-muistia ja kiitettävät 128GB sisäistä tallennustilaa. Ensikosketukselta puhelin tuntuu hiukan raskaalta ja yllättävän pyöristetyltä kädessä. Saatavilla oleva värivalikoima on varsin konservatiivinen: puhelimesta on ainoastaan musta versio kiiltävällä tai mattapintaisella viimeistelyllä. Testilaitteeni sattui olemaan kiiltäväpintainen kappale ja arvatenkin sormenjäljet näkyvät luurista varsin selkeästi.

Kamerat eivät ole kokeneet suuria muutoksia aikaisemmasta mallista. Takaa löytyvät 16 + 20 MP kamerat ja edestä 16 MP räpsytin. Puhelimen ruutu on puolestaan 6,41 -tuumainen AMOLED-näyttö ja edellisestä versiosta poiketen nyt on päädytty pisaranmalliseen loveen ruudun ylälaidassa. Etupaneelin alta löytyy myös sormenjälkiskanneri, joka on herättänyt paljon huomiota. Enää ei sormella tarvitse tökkiä summassa takapaneelia ja tuhria vahingossa puhelimen kameraa. 6T:n ruudussa näkyy sininen ympyrä, jonka päälle asetettu sormi teoriassa avaa puhelimen.

En tiedä onko kyse vain minun testilaitteestani, mutta skanneri toimii oman kokemukseni mukaan erittäin nihkeästi. Avaamista joutuu usein yrittämään turhauttavan monta kertaa. Onneksi kasvojentunnistus sentään toimii moitteettomasti.

Sulava OxygenOS


Akkua on lihotettu entiseen verrattuna ja nyt sen koko on 3700 mAh:ia, eli luurin pitäisi huoletta kestää käyttöä vähintään koko päivän ajan. Puhelimesta löytyy luonnollisesti Android v.9 ja voi kuinka miellyttävä kokemus OxygenOS-käyttis lopulta onkaan. Riisuttu, nopea ja yksinkertainen käytettävyys antavat fiiliksen kalliimmasta puhelimesta kuin mistä todellisuudessa on kyse. Eleisiin perustuva navigointi toimii sujuvasti, mikä puolestaan on mahdollistanut alapalkin navigointinäppäinten poistamisen. Näin koko ruutu vapautuu katselua ja vaikka uutisten lukemista varten. Eleiden avulla luuria on lisäksi helppo käyttää yhdellä kädellä.

Mainittakoon vielä, että 6T:stä on poistettu kuulokeliitäntä. Tämä ei silti tarkoita, että käyttäjän tulisi luopua langallisista kuulokkeista. Testipakkauksessa puhelimen mukana toimitettiin kuulokkeet, joiden päässä on C-tyypin USB-nokka (nyt olen nähnyt kaiken).

OnePlus 6T on keskihintaisten puhelimien yläpäässä, reilun 500 euron hintaluokassa. Kokemuksena luuri muistuttaa 1000 euron hintaluokassa pyöriviä puhelimia ja 6T olisi muuten lähes täydellinen tuote, mutta kömpelösti toimiva sormenjälkiskanneri jää pettymykseksi. Se on kuitenkin ainoa selkeästi negatiivinen puoli, jonka puhelimesta keksin.


Hintaluokka: 500 euroa
Lisätietoa: OnePlus

Testikuvia:



Kuvassa musisoimassa Laiskat Silmät

V2.fi | Samuli Leppälä
< Honor 8X - ahkeran s... Mortiis-peikko toi S... >

Keskustelut (1 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

24.12.2018 klo 02.48

Siinä on hyiyök-notch.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova