Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Motorola moto g84 -puhelin

Manu Pärssinen

29.10.2023 klo 17.46 | Luettu: 978 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pätevä näyttöpäivitys
Muutama viikko sitten testasimme Motorola edge 40 neo -puhelimen (artikkeli), jonka hintalappu on 400 euron tienoilla, eli se sijoittuu edge-sarjan halvempaan päähän. Moto-sarja taas on lähtökohdiltaan sitä halvempaa motorolaa, joten sieltä päästä noustaan nyt 300 euron hintaluokkaan, kun testissä on uusi moto g84 -puhelin.


G84:n edeltäjä oli g82, joka julkaistiin Suomessa puolitoista vuotta sitten ja oli julkaisussaan muutamia kymppejä uutuutta kalliimpi. V2.fi:ssä moto-sarjasta on viimeksi testattu g73 (artikkeli) tämän vuoden keväällä ja sekin oli 300 euron hintaluokassa. Välillä Motorolan mallikirjosta on vaikea ottaa selkoa.

Siksikin, että luurit muistuttavat toisiaan hyvin paljon ulkoasullisesti. Sama minimalistinen, kohtuullisen tyylikäs design, jossa kamerayksikkö on takapuolen vasemmassa yläkulmassa sijaitsevassa pyöristetty-kulmaisessa suorakaiteessa. G84 on nyt myös Pantone-väriyhteistyön sateenvarjon alla ja siitä löytyy värifirman virallinen värilogo. Puhelinta saa Marshmallow Blue -, Midnight Blue - ja Viva Magenta -sävyissä, joista nimenomaan viimeisin on virallinen sävy ja sellainen testiinkin saapui. Väri aiheutti kyllä ihastelua useammiltakin perheenjäseniltä ja puhelimen tausta on sitä samaa miellyttävän pehmeää “vegaaninahkaa”, jota edge-sarjastakin löytyy. Mukana ei tule edge-sarjan tyyliin Agood Companyn luontoystävällistä suojakuorta, vaan perinteisempi läpinäkyvä pehmytmuovisuoja.

Yksi asia, josta edge neon ja moto g84:n heti erottaa toisistaan on se, että edge-luurissa näytön reunat ovat kaarevat, mikä sopii omaan käteeni paremmin, parantaa käytettävyyttä (sormien ulottuvuutta) ja tuo mukanaan hieman luksuksen fiilistä. G84:n reunat ovat suorat.

Miten sitten eroavat kevään g73, jota edelleen on reilusti myynnissä (myös tarjouksessa) ja tämä uudempi g84?

moto g73moto g84
SuoritinMediatek Dimensity 930Qualcomm Snapdragon 695
Tila256 Gt / 8 Gt256 Gt / 12 Gt LPDDR4X
NäyttöLCD 120 HzpOLED 120 Hz
Paksuus ja paino8,29 mm / 181 g7,6 mm / 168,3 g
Kamerat50MP + 8MP makro/ultralaaja + 16 MP selfie50 MP (OIS), 8 MP ultralaaja/makro + 16 MP selfie
Akku5000 mAh (30W)5000 mAh (30W)
KäyttöjärjestelmäAndroid 13Android 13


Näistä lukemista on helppo nopeastikin havaita, että mikäli mallien välillä pohtii kaupassa, eikä hintaeroa ole, tai sitä on vain muutamia kymppejä, kannattanee kallistua uudempaan malliin, sen verran puolessa vuodessa on kehitytty. Suurin muutos koskee sitä, mitä g73:n kanssa vähän valittelinkin, eli nyt LCD-näyttö on päivittynyt pOLED-maailmaan ja vaikea siitä maailmasta on enää takaisinkaan tulla, sen verran komeampaa kaikki on OLED-pohjaisella näytöllä, vaikka HDR-tuki tästä raudasta uupuukin. Näytön päivitystaajuus on korkeimmillaan 120 Hz, mutta tarpeen mukaan se säästää akkua toimimalla 90 Hz:n tai 60 Hz:n nopeuksilla.


Toinen kannatettava uutuus on kuvanvakautus pääkamerassa. Olen aina pitänyt Motorolien kameroita riittävän hyvinä hintaluokkiinsa nähden ja se pitää paikkansa nytkin, varsinkin pääkameran osalta. Värit tarttuvat pikseleihin komeasti ja jopa Ultra-Res- (eli täydet 50MP) sekä RAW-kuvat onnistuvat ilman, että luuri alkaa mietiskellä. Zoomailu ei tosin tämän tason kameroilla kovin suositeltavaa ole, sillä artefaktit ja tekoälyn arvailut alkavat näkyä nopeasti. Kuten oletettavaa, valoisassa ympäristössä kameroilla pärjää paremmin kuin hämärässä. Alla testikuvia.


Jos haussa on 300 euron puhelin ja Motorola kiinnostaa, on g84 siihen kutinaan paras vaihtoehto. Sen hinta-laatusuhde on kohdillaan, näyttö mainio ja punainen värivaihtoehto varmasti erottuu edukseen. Motorolan muuten näppärän luurin heikkoutena on jälleen päivityslupaus, joka jää monia kilpailijoita heikommaksi tarjoamalla vain yhden käyttöjärjestelmäpäivityksen ja 3 vuotta tietoturvaa (samasta hintaluokasta löytyy mm. 4+5-lupauksia). Kaupan tiskillä pitänee siis hetki jos toinenkin miettiä, mitä ominaisuutta arvostaa eniten.Motorola moto g84
Hintaluokka: 300 euroa
Lisätietoa: MotorolaV2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Bower... V2.fi testasi: Jabra... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

30.10.2023 klo 10.54

Puhelimen tärkein mitta on leveys, koska se kertoo käytettävyydestä yhdellä kädellä. Tosin nykyään isot valmistajat ovat hylänneet sopivan kokoiset puhelimet ja tekevät vain minitabletteja.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova