Tuorein sisältö

Children Of Bodom löysi suuremman vaihteen

Jouni Hirn

09.04.2008 klo 12.36 | Luettu: 14507 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Suuret areenat kutsuvat metallin työmyyriä
Metalliyhtye Children Of Bodom on lisännyt kierroksia kuudennella studioalbumillaan Blooddrunk. Keskiviikkona 9.4. ilmestynyt albumi vie bändin uransa pisimmälle maailmankiertueelle.- Blooddrunk sisältää Bodomin tutut elementit, mutta mukaan tarttui myös räkäistä punk-meininkiä. Se on edellistä albumiamme nopeampi ja kiukkuisempi, luonnehtii yhtyeen laulaja-kitaristi Alexi Laiho.

Vuonna 1993 perustettu Children Of Bodom on raivannut itselleen kestävän pesäkolon metallimusiikin hyiseen maahan. Yhtye jatkaa melodisen death metalin tutulla tiellä. Laiho ei lämpene sille, että bändi tekisi radikaaleja muutoksia.

- Meidän ei kannata ottaa vaikutteita Depeche Modelta. Olemme löytäneet oman tunnistettavan soundimme, joka on erittäin hyvä asia. Meillä on toimiva perusresepti, jota uusimalla saadaan tehtyä toisistaan erilaisia levyjä.

Children Of Bodomin kalenteri on tupaten täynnä seuraaviksi kuukausiksi. Blooddrunk-albumin jälkeinen maailmankiertue päättyy vasta vuoden 2009 lopulla – jos silloinkaan.

Yhtye lähtee tällä viikolla Pohjois-Amerikkaan Gigantour 2008-kiertueelle, joka starttaa lauantaina 11.4. Kiertueella ovat mukana Megadeth, In Flames, Job For A Cowboy ja High On Fire.

Children Of Bodom on toiminut aiemmin lämmittelijänä muun muassa Slayerin kiertueella. Laihon suhtautuminen lämmittelypesteihin on ammattimainen.

- Lämmittelykeikat synnyttää kovan näyttämisen halun. Koko keikka on vedettävä täysillä ja yritettävä saada jengi messiin. Jos homman hoitaa hyvin, on siitä hyötyä tulevaisuutta ajatellen.

- Slayerin kiertueen jälkeen saimme kuulla, että levymyynti oli piristynyt niillä paikkakunnilla, joilla olimme esiintyneet. Saimme myös sellaista palautetta, että tulkaa pian takaisin.

Hauskuus on säilynyt bändihommassa


Vaikka Children Of Bodomin ympärillä jauhaa musiikkibisneksen suuri hamsterinratas, pyrkii bändi säilyttämään työssään harrastelijamaisuuden. Homman ydin on edelleen kaveriporukka, joka pitää hevistä ja hauskanpidosa.

- Olen onnellinen, että me tulemme hyvin toimeen keskenämme. Ystävyytemme on säilynyt, vaikka asumme samassa bussissa vuodesta toiseen. Näemme rundeilla paljon bändejä, jotka mätkivät toisiaan turpaan ja puhuvat paskaa selän takana. En voisi elää sellaisessa ilmapiirissä.

Laiho mieltää yhtyeensä vahvuudeksi myös sen, ettei se suhtaudu hevinsoittoon väärällä tavalla vakavasti. Puritaanien kauhuksi Children Of Bodom on esittänyt keikoillaan muun muassa Britney Spearsia.

- On hauska kiusata ihmisiä, jotka suhtautuu tähän liian vakavasti. Ei me mikään Kummeli olla, mutta kyllä huumorin pitää kukkia. Jos on hauskaa, miksi helvetissä se pitäisi peittää. Vaikka on kuinka vitun hevimetallijätkä tahansa, on osattava nauraa itselleen.

Vaikka Children Of Bodom on saanut haukata menestyksen makeaa hedelmää, työn karu arki on kaikkea muuta kuin glamouria.

- Moni ihminen ei jaksaisi rundaamista. Jatkuvaa valvomista ja lentämistä. Toisinaan tulee hetkiä, kun huomaa istuvansa limousiinissa litkimässä samppanjaa. Mutta jo seuraavana aamuna saattaa maata lentokentän lattialla järkyttävässä krapulassa. Se siitä glamourista.

Children Of Bodomin ura on nousujohteinen ja nälkää riittää. Tulevaisuuden suunnitelmia ei ole kuitenkaan tehty tulevaa kiertuetta pidemmälle.

- Täytyy toivoa, että homma etenee samaan suuntaan. Jos jonain päivänä seinä tulee vastaan ja jengin mielenkiinto hiipuu, alan tehdä toisenlaista musaa. Bändin eteen on kuitenkin tehty niin valtava työ, ettei sitä pienestä lopeteta. Emme kuitenkaan aio roikkua väkisin kuvioissa. Olisi karmea nähdä itsensä viisikymppisenä vanhoissa vaatteissa ja soittamassa vitun paskaa heviä.

V2.fi | Jouni Hirn
< Creative Zen Stone j... AgeStar NCB3AST... >

Keskustelut (9 viestiä)

livingdead

09.04.2008 klo 17.58

kauheeta ajatella et bodomit hajois joskus.. oisin iha dead.. mut onneks niin ei käy, ainakaan vielä pitkään aikaan ;)
lainaa
Vicente_Vasks

09.04.2008 klo 21.11

Se 50-vuotissyntymäpäivä tulee ihmiselle kuin ihmiselle yllättävän nopeasti - muutama levy, muutama kiertue ja PAM!; Alexi Laihokin on 50 v. - mutta ei se mitään haittaa edes hevimetallissa, sillä Ronnie James Dio on kohta 70 ja elämänsä kunnossa, Lemmykin yli 60 ja Sleikkaritkin yli 5-kymppisiä kaikki.
lainaa
Vista

Rekisteröitynyt 11.08.2007

10.04.2008 klo 14.43

Tyyli on kyllä vaihtunut jokaisella levyllä, mutta nyt se trash-melodinen yhdistelmä on paremmassa tasapainossa kuin koskaan. Nykyisellä porukalla ne menee vielä pitkälle.
lainaa
FeltHed

Rekisteröitynyt 13.02.2008

14.04.2008 klo 14.41

JES!! Pitkästä aikaa näkee artikkelia lempibändistäni!! Sopivasti kuuntelin Oops! I Did It Againia kun luin että esittävät keikoilla Britney Spearsia ;D.
lainaa
Eldrr

26.10.2008 klo 18.04

Eiks Alexi yrittäny tappaa itsensä pillereillä? Ainakin olen jostain kuullut... :S
lainaa
roope

29.10.2008 klo 20.54

kyllähän se yritti sitä muistaakseni ruotsissa....
lainaa
Tapsa

22.12.2008 klo 13.48

Siis bodomihan on ihan huippu musaa.. On se kyllä ikävää kun bändi joskus lopettaa,mutta siihen on varmasti vielä pitkä aika. Eli kannattaa muistaa että elämässä on muutakin kuin musiikki kuin musiikki yhdistää eri kuulijoita ihmisinä.

Muistan itse kun aloin kuunnella Children of Bodomia se oli jotain niin mahtavaa ja omallatavallaan rauhoittavaa musaa,siitä sai ihan vitun hyvät fiilikset ynms.. Odotan innolla bodomin seuraavaa levyä..
lainaa
mikko

08.10.2009 klo 18.07

teidän koveri levy on hyvä faninne mikko tulkaa kalajoen juhnnukseen soittamma tykkään teidän musikista
lainaa
zikke

17.01.2010 klo 16.16

Onhan bodom ihan jees yhtye ja kyl sitä jaksaa kuunnella vaikka loputtomiin.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova