Tuorein sisältö

Liekki: Kalliot leikkaa

Jouni Hirn

10.09.2007 klo 11.52 | Luettu: 6285 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Liekki on edennyt kunnialla neljänteen pitkäsoittoonsa. Kaksi edellistä levyä, Korppi (2003) ja Rajan piirsin taa (2005) kirvoittivat kehusanoja, joten odotukset ovat jälleen korkealla.

Liekki jatkaa omalla tutulla tyylillään. Sointi on persoonallinen ja retrohenkinen. Melodista progemaalailua. Sopan päämausteita ovat Okko Komulaisen kosketintaiteilu sekä Janne Kuuselan kehittynyt laulutyyli ja juureva kitarointi.

Kalliot leikkaa osoittautuu edellistä Rajan piirsin taa –levyäkin vaikeammaksi palaksi - 75-minuuttinen albumi aukeaa vain intensiivisen kuuntelun myötä. Levyltä löytyy vain kaksi alle neljän minuutin kappaletta.

Pikku hiljaa esiin nousee yksittäisiä helmiä. Sellaisia ovat tiukasti groovaava Lulu, synkeän eteerinen Marie sekä Avaruuden Siemen. Parin kappaleen karsiminen 16 raidasta olisi tehnyt kokonaisuudesta toimivamman - mutta Liekki luo järkäleitä ja sillä hyvä.

Suvantovaiheistaan huolimatta Kalliot leikkaa on hieno jatke Liekin tuotantoon. Levyn luoma tunnelma toimii takuuvarmasti pimeinä syysiltoina.

V2.fi | Jouni Hirn
< Colorado Avenue... Paranoia... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mikko

12.09.2007 klo 11.47

Loistava levy....Jannelle terkkuja kun luet tän.

Ps.laita mulle mailia
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova