Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 1-1: saatiinkohan Data pilvipalveluun

Jari Tapani Peltonen

24.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 5357 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Data pilvenreunalla.

Kausi 1 - Jakso 1:
Remembrance


Pelkurimaisten esiosien jälkeen Star Trek oikeasti jatkuu Jean-Luc Picardin palatessa tänään, ja kuulemmahan myös Star Trek: Discovery aikoo muuttua puhtaaksi jatko-osaksi. Tarkkaan en sisäistä, mikä kaikki on uutta. Selittely lähtee Picardin edelliseen keikkaan Star Trek: Nemesikseen viittaamisesta ja sivumainintojen mukaan Tähtiliitto ei ole entisensä ja androidit on kielletty erään konfliktin jälkeen. Nemesiksessä itsensä uhrannut sielukas botti Data kummittelee Picardin muistoissa, joten koneihmisille (Star Trekin ydinkohderyhmälle) varmasti saadaan kunnianpalautus.

Musta mies kuolee ensimmäisenä. Asiasta suivaantunut aasialainen ymmärtää olevansa ninja salatuista vaistoista johtuen. Ninja päättää pyytää apua Picardilta, eli viinitilalle eläköityneeltä ranskalaiselta. Suomalainen vetää kalsarikännit. Meksikolainen nukkuu hatun alla.


Kerronta paranee tuosta, koska pakkohan sen on. Selittelyä piisaa, mutta annan synninpäästön vähintäänkin kohtaukselle, jossa ninjaan liittyviä asioita vilkaissut Picard tekee hyvinkin mutkikkaita päätelmiä. Pitkän tauon jälkeen sitä vakuuttuu rakastetun kapteenin terävyydestä. Patrick Stewart uskoo näihin satuihin syvällä tasolla.

En varo juonipaljastuksia yhden jakson arvosteluissa, mutta puhutaan vihjailevasta fantasiasci-fistä sitten, kun ideoiden merkitykset laajenevat ja vakiintuvat. Katsoja toivoo androideille ymmärrystä - ja sitten sarja muistuttaa lupauksestaan käsitellä myös borgeja. Se on käytännössä draaman kaari tänään ja se koukuttaa. Selittelyn, suunnanvaihdosten ja toiminnan puristaminen lyhyeen jaksoon ei rytmillisesti ole kerrontaa, jota odotin vanhan miehen viimeiseltä seikkailulta, mutta plussan puolelle päästään.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Avenue 5: Star Trek ... Oscar-gaala 2020 vas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Liittyviä artikkeleita

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova