Tuorein sisältö

Avenue 5: Star Trek Voyagerin ja Lemmenlaivan sarkastinen kombo

Jari Tapani Peltonen

20.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 5008 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Best episode ever, sanoi Sarjishemmo.

Kausi 1 – Jakso 1:
I Was Flying


Kun avaruuslaivat yleistyivät, ne eivät vielä olleet lentsikoiden tavoin ohjautuvia munanjatkeita. Avenue 5 on vakaalla kurssilla, kunnes kurssin muuttaa pysyvästi onnettomuus simuloidun painovoiman kanssa. Matkustajien on valmistauduttava selviämään vuosia kuukausien sijasta. Kapteeni Hugh Laurie ei ole Picard tai edes parodiaa Kirkistä, vaan latteuksia jauhava risteilyisäntä, joka muistuttaa, ettei aiemmasta kriisistä selviäminen tehnyt hänestä kuin turhan julkkiksen.

Matkustajat ovat kyynisimpiä ja ikävimpiä ihmisiä joita ummetuslääkemainoksista löytyi. Reissun piti olla loma. Katsotaan asteroideja ja rikotaan joogaennätys avaruudessa, tuumi mm. eroava pariskunta, joka virheellisesti luuli sietävänsä toisiaan vielä tovin. Laurie tavoittelee orpoa oloa, eikä House-tason ihmisvihaa, mutta mukana on esimerkiksi Silicon Valleyn takertuva robotti Zach Woods, joka on takuuouto asiakassuhteita hoitavana nihilistinä.

Huumorin sävy ja tieteen näennäinen kunnioittaminen tekevät tästä Simpsonien Comic Book Guyn suosikkisarjan. On liian aikaista lyödä lukkoon mielipidettä kyynisyydestä, jota pitää maustaa muullakin (Silicon Valleyn tyyliin), mutta tehokas on aloitus: jakso hujahti ohi. Sarjan luoja on poliittisen huumorin erikoismies Armando Iannucci (Rouva presidentti, The Death of Stalin), joten sitä luulisi, että ihmisten typeryys saa vähitellen selkeämmän teeman.


Jakso 1-2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Servant: M. Night Sh... Star Trek: Picard 1-... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova