Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 1-2: you are the borg

31.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 3379 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Maps and Legends


Rakastan borgeja, joten googletan kernaasti, onko heistä heitetty hölynpölyläppä tarkoitus ymmärtää. Borgien kuutio on ollut enemmän kuin vuosikymmenen erossa laumamielestä, mutta on yhä kuhnureita, jotka tieteilijät yrittävät palauttaa yksilöiksi poistamalla kyberneettiset lisäosat. Borgit ovat jännittävä uhka automaattisesti ja hyönteisiin ja diktatuureihin vertautuessaan ja joskus he vertautuvat pulliaisiin, jotka harrastavat lävistyksiä ja muuta sulautuakseen osaksi psykoottista käsitystään normaaliudesta.

Rakastan edesmennyttä Dataa, joten ehkä siedän varsinaista juonta? Datan synteettisen mielen pohjalta on luotu tyttäriä, joista Picard välittää ja jotka kytkeytyvät laajoihin juoniin ja yhteiskunnan valitsemaan suuntaan. Sarja esittää tämän tyyliin: simsalabimien salaisen hokkuspokkusjärjestön sisällä on abrakadabrajärjestö, joten presto, Bruce Maddox, tötteröö. Onnittelin itseäni, kun tunnistin nimen Maddox, mutta ilmeisesti hänet mainittiin viimeksi, sillä Datan sielun kyseenalaistanut kybernetiikan tohtori ei ollut iso hahmo Uudessa sukupolvessa.

Tyyris planeettojen välisestä salaliitosta kertova sarja vaikuttaa tietävän, minne se on menossa, hieman painottomien yksityiskohtien loksahdellessa yhteen. Se vanhan miehen sarja, josta mainitsin haaveilleeni, olisi ollut jotakin Patrick Stewartin Logan-leffan ja hänen kaverinsa Ian McKellenin Mr. Holmes -leffan suuntaista. Picardin ei tarvitse olla dementoitunut, mutta toivoin näkökulman olevan yksin hänen.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sonic the Hedgehog o... Adam Sandlerin laatu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova